ufw

ufw 0.33 fails when iptables is compiled without ipv6 support

Bug #1062521 reported by Sławomir Nizio on 2012-10-05
10
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
ufw
Medium
Jamie Strandboge

Bug Description

Hello,

When iptables is compiled without ipv6 support, Ufw 0.33 fails as shown in the attachment "ufw 0.33 stack trace."

This looks like a special case of bug #1044361. When Ufw is patched using patches from that bug (r795 and r796), it seems to work, but prints this error message and exists:

# ufw enable
ERROR: initcaps
[Errno 2] [Errno 2] No such file or directory

(by "seems to work" I mean that a test rule is loaded and active and 'ufw status' reports "active" and no errors).
I'm not sure if at this point Ufw can be expected to have done its job reliably.

Please let me know if there's anything else you need to know.

downstream issue: https://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=437266

thanks

Related branches

Sławomir Nizio (snizio) wrote :
Changed in ufw:
assignee: nobody → Jamie Strandboge (jdstrand)
importance: Undecided → Medium
status: New → Triaged
Jamie Strandboge (jdstrand) wrote :

This should also be fixed in trunk in commit r803.

Changed in ufw:
status: Triaged → Fix Committed
Sławomir Nizio (snizio) wrote :

A quick test shows that it is indeed fixed. Thanks a lot!

Changed in ufw:
status: Fix Committed → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers