Ubuntu One Pauses and starts every 3 minutes

Bug #1247852 reported by Michael G. Vlachos on 2013-11-04
16
This bug affects 3 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Ubuntu One Client
Undecided
Unassigned

Bug Description

Ubuntu One pauses and starts all the time every 3 to 5 minutes and sends osd messages for files that already been uploaded.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 13.10
Package: compiz-core 1:0.9.10+13.10.20131011-0ubuntu1
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.11.0-13.20-generic 3.11.6
Uname: Linux 3.11.0-13-generic x86_64
.tmp.unity.support.test.0:

ApportVersion: 2.12.5-0ubuntu2.1
Architecture: amd64
CompizPlugins: No value set for `/apps/compiz-1/general/screen0/options/active_plugins'
CompositorRunning: compiz
CompositorUnredirectDriverBlacklist: '(nouveau|Intel).*Mesa 8.0'
CompositorUnredirectFSW: true
Date: Mon Nov 4 16:05:58 2013
DistUpgraded: 2013-10-22 10:32:39,121 DEBUG enabling apt cron job
DistroCodename: saucy
DistroVariant: ubuntu
ExecutablePath: /usr/bin/compiz
GraphicsCard:
 Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0116] (rev 09) (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: Toshiba America Info Systems Device [1179:0009]
InstallationDate: Installed on 2013-04-28 (189 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 13.04 "Raring Ringtail" - Release amd64 (20130424)
MachineType: TOSHIBA PORTEGE Z830
MarkForUpload: True
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-3.11.0-13-generic root=UUID=5b790adc-e063-4656-a09d-48951283df17 ro quiet splash vt.handoff=7
SourcePackage: compiz
UpgradeStatus: Upgraded to saucy on 2013-10-22 (13 days ago)
dmi.bios.date: 02/08/2012
dmi.bios.vendor: TOSHIBA
dmi.bios.version: Version 1.60
dmi.board.asset.tag: 0000000000
dmi.board.name: Portable PC
dmi.board.vendor: TOSHIBA
dmi.board.version: Version A0
dmi.chassis.asset.tag: 0000000000
dmi.chassis.type: 10
dmi.chassis.vendor: TOSHIBA
dmi.chassis.version: Version 1.0
dmi.modalias: dmi:bvnTOSHIBA:bvrVersion1.60:bd02/08/2012:svnTOSHIBA:pnPORTEGEZ830:pvrPT224E-00M00YGE:rvnTOSHIBA:rnPortablePC:rvrVersionA0:cvnTOSHIBA:ct10:cvrVersion1.0:
dmi.product.name: PORTEGE Z830
dmi.product.version: PT224E-00M00YGE
dmi.sys.vendor: TOSHIBA
version.compiz: compiz 1:0.9.10+13.10.20131011-0ubuntu1
version.ia32-libs: ia32-libs N/A
version.libdrm2: libdrm2 2.4.46-1
version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 9.2.1-1ubuntu3
version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 9.2.1-1ubuntu3
version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.14.3-3ubuntu2
version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev 1:2.7.3-0ubuntu3.1
version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:7.2.0-0ubuntu10
version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 2:2.99.904-0ubuntu2
version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:1.0.9-2ubuntu1
xserver.bootTime: Mon Nov 4 15:19:13 2013
xserver.configfile: default
xserver.errors:

xserver.logfile: /var/log/Xorg.0.log
xserver.outputs:

xserver.version: 2:1.14.3-3ubuntu2

Michael G. Vlachos (mgvlachos) wrote :
Michael G. Vlachos (mgvlachos) wrote :

Sorry for the wrong title. Should be: Ubuntu One Pauses and starts every 3 minutes

summary: - Ubuntu
+ Ubuntu One Pauses and starts every 3 minutes
affects: compiz (Ubuntu) → ubuntuone-client
Michael G. Vlachos (mgvlachos) wrote :

I open ubuntu one
I click on connect button
I get message loading...
I get message File Sync is in progress
I get message Sync is disconnected

Jörg Frings-Fürst (jff-de) wrote :

Hi Michael,

thank you for your bugreporting.

Do you use WLAN or mobile broadband?

Jörg

Dave Morley (davmor2) wrote :

Are you sure it say it is uploading the same thing or does it say something like FileX and 199 others are being synced

Michael G. Vlachos (mgvlachos) wrote :

Jörg,

I am using WLAN.

Dave,

The osd message says for example as you indicate: FileX and 199 others are being synced, but no syncing is happening. In the ubuntu one client says: File Sync is in progress.

Note that I have moved the ubuntu one folder to another partition (ntfs) and I am using a link in the home folder. For several months I didn't have any problem, ubuntu one worked perfect. I have this problem the last month.

Jörg Frings-Fürst (jff-de) wrote :

Hi Michael,

Ok Ich überprüfe es morgen

Jörg

Changed in ubuntuone-client:
status: New → In Progress
assignee: nobody → Jörg Frings-Fürst (jff-jff-webhosting)
Jörg Frings-Fürst (jff-de) wrote :

Hi,

first sorry for my german answer.

Please can you attach

all .log files from
~/.cache/ubuntuone/log/
~/.cache/ubuntuone/log/

Thanks

Jörg

Michael G. Vlachos (mgvlachos) wrote :

Hi Jörg,

The log files requested.

Jörg Frings-Fürst (jff-de) wrote :

Hi Michael,

it looks as if the connection has short interruptions.

To determine the just let the snippets on a console run and attach the result.

##
ping -i 0.5 -c 600 fs-1.one.ubuntu.com > fs-1.one.ubuntu.com.txt
##

Jörg

Michael G. Vlachos (mgvlachos) wrote :

I am using this laptop to office and to home, I have the same behavior to both networks. I use also dropbox which is working fine without interuptions, also I have the same configuration to a desktop pc at home and ubuntu one working also fine.

Attach is the file requested.

Jörg Frings-Fürst (jff-de) wrote :

Hi Michael,

that looks good. I will forward the bug.

CU

Jörg

Changed in ubuntuone-client:
status: In Progress → Confirmed
Changed in ubuntuone-client:
assignee: Jörg Frings-Fürst (jff-de) → nobody
adutzu89 (verbanady) wrote :

Since a few days I am having the same issue, I uploaded my logs also, in case they are needed.
Ubuntu 13.10 Amd64

To post a comment you must log in.