Comment 20 for bug 1437492

Jörg (joerg-niemoeller) wrote :

Hi,

I guess the bug is not fixed. I am running:
Linux marvin 3.19.0-22-generic #22-Ubuntu SMP Tue Jun 16 17:15:15 UTC 2015 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

according to the fix above, this was supposed to be corrected in version 3.19.0-18, but I still have it in 3.19.0-22 and if I remember correctly, I always had this problem since I changed to ubuntu 15.04.

systemd-analyze blame

          31.344s systemd-udev-settle.service
          8.823s NetworkManager-wait-online.service
          1.067s apache2.service
          1.010s mysql.service
          ...

in dmesg there is the following:
...
[ +9,483979] usb 1-3: device descriptor read/all, error -110
[ +0,111858] usb 1-3: new high-speed USB device number 4 using xhci_hcd
[ +5,010165] usb 1-3: device descriptor read/8, error -110
[ +5,114042] usb 1-3: device descriptor read/8, error -110
[ +0,215734] usb 1-3: new high-speed USB device number 5 using xhci_hcd
[ +5,010240] usb 1-3: device descriptor read/8, error -110
[ +5,114036] usb 1-3: device descriptor read/8, error -110
[ +0,103806] usb usb1-port3: unable to enumerate USB device
[ +0,111860] usb 1-9: new full-speed USB device number 6 using xhci_hcd
[ +0,130236] usb 1-9: New USB device found, idVendor=046d, idProduct=c52b
[ +0,000012] usb 1-9: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=0
[ +0,000001] usb 1-9: Product: USB Receiver
[ +0,000001] usb 1-9: Manufacturer: Logitech
...

The mainboard providing the USB ports is an ASUS Z87-Expert

Will this issue be re-opened, becasue it seems that it not only affects me.

best regards, Jörg