alternate and server images fail to install: d-i stops with "Your installation CD-ROM couldn't be mounted"

Bug #724242 reported by Jean-Baptiste Lallement on 2011-02-24
8
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
udev (Ubuntu)
High
Colin Watson
Natty
High
Colin Watson

Bug Description

Binary package hint: debian-installer

ISO Smoke Testing: ubuntu alternate and server amd64/i386 - 20110224
Testing Environment: VBox and qemu

On server and alternate images, installation stops at 'Detect and mount CD-ROM' with the message "Your installation CD-ROM couldn't be mounted".

The last line of syslog are attached as a screenshot.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 11.04
Package: debian-installer (not installed)
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.38-4.31-generic 2.6.38-rc5
Uname: Linux 2.6.38-4-generic i686
Architecture: i386
Date: Thu Feb 24 11:27:28 2011
EcryptfsInUse: Yes
MachineType: ASUSTeK Computer Inc. U3SG
MemoryUsage:
 total used free shared buffers cached
 Mem: 3087272 2191608 895664 0 115696 1242964
 -/+ buffers/cache: 832948 2254324
 Swap: 5855688 148 5855540
ProcEnviron:
 LANGUAGE=en_US:en
 PATH=(custom, user)
 LANG=en_US.utf8
 LC_MESSAGES=en_US.utf8
 SHELL=/bin/bash
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-2.6.38-4-generic root=UUID=75f23f17-3ace-4485-af57-a7318eb6c2ff ro quiet splash vt.handoff=7
SourcePackage: ubiquity
dmi.bios.date: 01/28/2008
dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
dmi.bios.version: 305
dmi.board.asset.tag: ATN12345678901234567
dmi.board.name: U3SG
dmi.board.vendor: ASUSTeK Computer Inc.
dmi.board.version: 1.0
dmi.chassis.asset.tag: ATN12345678901234567
dmi.chassis.type: 10
dmi.chassis.vendor: ASUSTeK Computer Inc.
dmi.chassis.version: 1.0
dmi.modalias: dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvr305:bd01/28/2008:svnASUSTeKComputerInc.:pnU3SG:pvr1.0:rvnASUSTeKComputerInc.:rnU3SG:rvr1.0:cvnASUSTeKComputerInc.:ct10:cvr1.0:
dmi.product.name: U3SG
dmi.product.version: 1.0
dmi.sys.vendor: ASUSTeK Computer Inc.

Jean-Baptiste Lallement (jibel) wrote :
description: updated
Changed in debian-installer (Ubuntu):
assignee: nobody → Canonical Foundations Team (canonical-foundations)
importance: Undecided → High
Colin Watson (cjwatson) on 2011-02-24
Changed in debian-installer (Ubuntu Natty):
assignee: Canonical Foundations Team (canonical-foundations) → Colin Watson (cjwatson)
James Page (james-page) wrote :

I was able to re-produce this on the latest natty-server-i386.iso image.

Changed in debian-installer (Ubuntu Natty):
status: New → Confirmed
Colin Watson (cjwatson) on 2011-02-24
affects: debian-installer (Ubuntu Natty) → udev (Ubuntu Natty)
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

This bug was fixed in the package udev - 166-0ubuntu2

---------------
udev (166-0ubuntu2) natty; urgency=low

  * Re-enable extras in the udeb build, and explicitly install only the
    files we need (LP: #724242).
 -- Colin Watson <email address hidden> Thu, 24 Feb 2011 12:16:40 +0000

Changed in udev (Ubuntu Natty):
status: Confirmed → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers