Live CD cd: is hardcoded in /install/ofboot.b

Bug #74943 reported by didier on 2006-12-08
2
Affects Status Importance Assigned to Milestone
yaboot (Ubuntu)
Wishlist
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: yaboot

Hi,

Is it possible, at least for testing, to replace
the line:
boot cd:,\install\yaboot
with
boot &device;:,\install\yaboot
in /install/ofboot.b

It makes booting the live CD from other devices (firewire, USB stick) a lot easier on many Macs: hold option key, choose Ubuntu, done.

Adam Niedling (krychek) wrote :

This doesn't seen to be a bug. Please suggest your ideas to brainstorm.ubuntu.com if this is still an issue.

Changed in yaboot:
status: New → Invalid
Colin Watson (cjwatson) wrote :

Looks like a valid wishlist bug, at the wrong level for brainstorm.ubuntu.com (which is typically about much more general ideas).

Changed in yaboot:
importance: Undecided → Wishlist
status: Invalid → Triaged
ojordan (ojordan12345) wrote :

Is it possible to give yaboot itself the tbxi attribute? This would negate the need for the ofboot.b script.

I can see &device;: would work for a CDROM drive connected via USB. For an iso copied using dd to a USB flash drive, however, I think you would need &device;:2 in the ofboot.b script.

ojordan (ojordan12345) wrote :

Correcting myself again!!! &device;: does work with a USB flash drive when the iso is copied with dd. So it would be great if the proposal in post #1 could be incorporated into precise.

FYI, I think the :2 is only needed when there is more than one partition.

ojordan (ojordan12345) wrote :

Well this is getting embarrassing.... &device;: also works when there is more than one partition. So could the line be

boot &device;:,\\yaboot

This gives greater flexibility and allows the ofboot.b script to be used for persistence usb live sticks too.

One thing to mention though:

I can only boot my usb device from openfirmware, and it seems &device; is given different values depending on how you call :tbxi.

This works: boot usb/@1:2,\\:tbxi

This doesn't (&device; passes an extra colon) : boot usb/@1:,\\:tbxi

Another option is:

boot &device;:&partition;,\\yaboot

Ubuntu QA Website (ubuntuqa) wrote :

This bug has been reported on the Ubuntu ISO testing tracker.

A list of all reports related to this bug can be found here:
http://iso.qa.ubuntu.com/qatracker/reports/bugs/74943

tags: added: iso-testing
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers