Black background on Try or Install screen

Bug #1365815 reported by Elizabeth K. Joseph on 2014-09-05
16
This bug affects 3 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
ubiquity (Ubuntu)
Undecided
Unassigned
xubuntu-default-settings (Ubuntu)
Critical
Unassigned

Bug Description

When loading up the daily iso for 20140904 the background image does not show up on the Try or Install screen, it's just black.

Ubuntu QA Website (ubuntuqa) wrote :

This bug has been reported on the Ubuntu ISO testing tracker.

A list of all reports related to this bug can be found here:
http://iso.qa.ubuntu.com/qatracker/reports/bugs/1365815

tags: added: iso-testing
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in xubuntu-default-settings (Ubuntu):
status: New → Confirmed
David Pires (slickymaster) wrote :

The same issue is present in today's daily, 2014-09-05. The TRY option doesn't boot, it freezes on a background screen.

Changed in xubuntu-default-settings (Ubuntu):
importance: Undecided → Critical
Elfy (elfy) wrote :

The try issue is seperate - changing to vt1 you can see that loginctl show-seat seat0 gives you CanGraphical=no, possibly tied in with lp:1365336

This bug is a duplicate of one we've seen previously - I just can't find it at present

Simon Steinbeiß (ochosi) wrote :

I'm not convinced that this is really a bug in xubuntu-default-settings, but maybe something in Ubiquity has changed. I remember we had similar troubles in previous cycles (the logic for setting the wallpaper had changed, iirc).
Maybe an ubiquity developer could give us some insight there?

Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in ubiquity (Ubuntu):
status: New → Confirmed
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers