(Gutsy) mplayer crashing x and restarting into GDM login screen

Bug #123813 reported by seisen1 on 2007-07-03
6
Affects Status Importance Assigned to Milestone
xserver-xorg-video-openchrome (Ubuntu)
Medium
Unassigned

Bug Description

I was trying to watch something in mplayer and it ended up crashing X and restarting at the GDM login screen. It did it once with a .wmv file and then once with a .avi file. Also it doesn't always crash sometimes it plays fine then other times it will. Also I am using Gutsy Gibbon which updated as of today. If you need any additional information let me know.

mozilla-mplayer-3.40-5ubuntu2
mplayer-2:1.0~rc1-0ubunt

I checked /var/log/syslog and this is what came up when it crashed

Jul 3 09:34:19 ubuntu gdm[5152]: WARNING: gdm_slave_xioerror_handler: Fatal X error - Restarting :0 this is the same thing that came up each time it crashed.

Soul-Sing (soulzing) wrote :

duplicate of bug #121574

oz (shamaniacwizardfromoz) wrote :

@ seisen: Do you use mesa and nv?
(bug #121574 happens with mesa and nv while using gl)

Actually no I am not using mesa and nv. I am using the openchrome drivers for the via chipset. Matter of fact I didn't have this problem till I upgraded to Gutsy. Also I don't understand how this is a duplicate bug considering I'm not using nv.

oz (shamaniacwizardfromoz) wrote :

It appears to me leoquant is trying to tune stats.
If thats the case, let me tell everybody, that this will only have a positive effect on short term reputation:
When it comes out to the media, it will be bad publicity.
Furthermore in long terms this will slowly destabilize this project(s).

Some wise guys say: Ask who profits, to find out who is behind.

Soul-Sing (soulzing) wrote :

Actually no I am not using mesa and nv. I am using the openchrome drivers for the via chipset. Matter of fact I didn't have this problem till I upgraded to Gutsy. Also I don't understand how this is a duplicate bug considering I'm not using nv.

@seizen: your right...it isn't a duplicate.

Brian Murray (brian-murray) wrote :

Thanks for taking the time to report this bug and helping to make Ubuntu better. Could you please add your '/etc/X11/xorg.conf' file and your '/var/log/Xorg.0.log' (Xorg.0.log.old may contain more information about the crash also) file as attachments to your bug report? Thanks in advance.

Brian Murray (brian-murray) wrote :

I don't see a crash in either Xorg.0.log file would it be possible for you to recreate the crash and then add the log file from the crash? Thanks again.

Next time it happens I will add my Xorg.0.log file immediately.

Just got it to crash

Changed in xorg:
assignee: brian-murray → nobody
importance: Undecided → Medium
status: Incomplete → Triaged
miguel (migueldemalaga) wrote :

Hi
I am spanish sorry by my english.
I am too the same error and gdm restart, but only when i try to maximize it.
I have driver nvidia restricted.

miguel (migueldemalaga) wrote :

and my xorg.conf

miguel (migueldemalaga) wrote :

Sorry with totem player i dont have any problem when maximize o full screen.
I am novice.Sorry.

just when crashed with mplayer

Sep 14 16:10:10 MaquinaTotal gdm[5143]: WARNING: gdm_slave_xioerror_handler: ha ocurrido un error fatal de X - Reiniciando :0
Sep 14 16:10:37 MaquinaTotal gdm[8193]: GLib-CRITICAL: g_key_file_get_string: assertion `key_file != NULL' failed
Sep 14 16:10:37 MaquinaTotal gdm[8193]: GLib-CRITICAL: g_key_file_get_string: assertion `key_file != NULL' failed
Sep 14 16:10:37 MaquinaTotal gdm[8193]: GLib-CRITICAL: g_key_file_free: assertion `key_file != NULL' failed
Sep 14 16:10:47 MaquinaTotal NetworkManager: <info> Updating allowed wireless network lists.
Sep 14 16:10:47 MaquinaTotal NetworkManager: <WARN> nm_dbus_get_networks_cb(): error received: org.freedesktop.NetworkManagerInfo.NoNetworks - There are no wireless networks stored..
Sep 14 16:10:47 MaquinaTotal hcid[5096]: Default passkey agent (:1.27, /org/bluez/passkey) registered
Sep 14 16:10:47 MaquinaTotal hcid[5096]: Default authorization agent (:1.27, /org/bluez/auth) registered
Sep 14 16:17:01 MaquinaTotal /USR/SBIN/CRON[8719]: (root) CMD ( cd / && run-parts --report /etc/cron.hourly)
Sep 14 16:38:41 MaquinaTotal -- MARK --

Timo Aaltonen (tjaalton) wrote :

Assuming that the bug is fixed by now. If you can reproduce it on ubuntu jaunty livecd, feel free to reopen.

Changed in xserver-xorg-video-via:
status: Triaged → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers