screen flashes in precise (unity)

Bug #965822 reported by Li Li on 2012-03-27
14
This bug affects 3 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
xserver-xorg-video-intel (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

On Precise (installed from the latest daily live image after beta1), the screen flashes on the areas where a repaint is ongoing. I suspect this is caused by a bug inside X driver or Unity. Looks like the HW 2D/3D operations doesn't get sync'ed well with SW operations.

I'm using an atom based netbook. And never met this on Oneiric.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 12.04
Package: xserver-xorg-video-intel 2:2.17.0-1ubuntu4
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.2.0-20.32-generic-pae 3.2.12
Uname: Linux 3.2.0-20-generic-pae i686
.tmp.unity.support.test.0:

ApportVersion: 1.95-0ubuntu1
Architecture: i386
CompizPlugins: [core,bailer,detection,composite,opengl,compiztoolbox,decor,snap,imgpng,move,regex,grid,place,session,gnomecompat,mousepoll,animation,expo,resize,wall,unitymtgrabhandles,ezoom,vpswitch,workarounds,fade,scale,unityshell]
CompositorRunning: compiz
Date: Tue Mar 27 08:18:38 2012
DistUpgraded: Fresh install
DistroCodename: precise
DistroVariant: ubuntu
ExtraDebuggingInterest: Yes, whatever it takes to get this fixed in Ubuntu
InstallationMedia: Ubuntu 12.04 LTS "Precise Pangolin" - Alpha i386 (20120325)
MachineType: TOSHIBA TOSHIBA NB205
ProcEnviron:
 TERM=xterm
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-3.2.0-20-generic-pae root=UUID=0a76b4d3-7c62-4a59-9d96-79f6231a7b3d ro quiet splash vt.handoff=7
SourcePackage: xserver-xorg-video-intel
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
dmi.bios.date: 09/30/2009
dmi.bios.vendor: TOSHIBA
dmi.bios.version: V1.70
dmi.board.name: KAVAA
dmi.board.vendor: TOSHIBA
dmi.board.version: 1.00
dmi.chassis.asset.tag: *
dmi.chassis.type: 10
dmi.chassis.vendor: TOSHIBA
dmi.chassis.version: N/A
dmi.modalias: dmi:bvnTOSHIBA:bvrV1.70:bd09/30/2009:svnTOSHIBA:pnTOSHIBANB205:pvrPLL25U-009018:rvnTOSHIBA:rnKAVAA:rvr1.00:cvnTOSHIBA:ct10:cvrN/A:
dmi.product.name: TOSHIBA NB205
dmi.product.version: PLL25U-009018
dmi.sys.vendor: TOSHIBA
version.compiz: compiz 1:0.9.7.2-0ubuntu1
version.libdrm2: libdrm2 2.4.32-1ubuntu1
version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 8.0.2-0ubuntu2
version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 8.0.2-0ubuntu2
version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.11.4-0ubuntu7
version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev 1:2.7.0-0ubuntu1
version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:6.14.99~git20111219.aacbd629-0ubuntu2
version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 2:2.17.0-1ubuntu4
version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:0.0.16+git20111201+b5534a1-1build2

Li Li (lli5) wrote :
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in xserver-xorg-video-intel (Ubuntu):
status: New → Confirmed
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers