Displaying 1024x768 on external monitor shows 800x600 with black border

Bug #840564 reported by komputes on 2011-09-03
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
xserver-xorg-video-intel (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

If I turn off the LCD display in my Dell Inspiron 910 and turn on the external display set to 1024x768, I see an 800x600 display in the top right of a 1024x768 display (see attached screenshot). I can move the mouse outside the 800x600 area, but no windows show up.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 11.10
Package: xorg 1:7.6+7ubuntu6
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.0.0-9.15-generic 3.0.3
Uname: Linux 3.0.0-9-generic i686
NonfreeKernelModules: wl
Architecture: i386
CompizPlugins: [core,bailer,detection,composite,opengl,decor,mousepoll,vpswitch,regex,animation,snap,expo,move,compiztoolbox,place,grid,imgpng,gnomecompat,wall,ezoom,workarounds,resize,fade,unitymtgrabhandles,scale,session,unityshell]
CompositorRunning: compiz
Date: Sat Sep 3 15:04:19 2011
DistUpgraded: Log time: 2011-08-27 12:50:23.535811
DistroCodename: oneiric
DistroVariant: ubuntu
DkmsStatus:
 bcmwl, 5.100.82.38+bdcom, 3.0.0-8-generic, i686: installed
 bcmwl, 5.100.82.38+bdcom, 3.0.0-9-generic, i686: installed
ExtraDebuggingInterest: Yes, whatever it takes to get this fixed in Ubuntu
GraphicsCard:
 Intel Corporation Mobile 945GME Express Integrated Graphics Controller [8086:27ae] (rev 03) (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: Dell Device [1028:02b0]
   Subsystem: Dell Device [1028:02b0]
InstallationMedia: Ubuntu 11.10 "Oneiric Ocelot" - Alpha i386 (20110817)
MachineType: Dell Inc. Inspiron 910
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-3.0.0-9-generic root=UUID=26fea171-547a-442d-9d22-2990f283c12c ro quiet splash vt.handoff=7
SourcePackage: xorg
Symptom: display
UpgradeStatus: Upgraded to oneiric on 2011-08-27 (7 days ago)
dmi.bios.date: 09/15/2008
dmi.bios.vendor: Dell Inc.
dmi.bios.version: A01
dmi.board.name: CN086A
dmi.board.vendor: Dell Inc.
dmi.board.version: A01
dmi.chassis.type: 8
dmi.chassis.vendor: Dell Inc.
dmi.chassis.version: A01
dmi.modalias: dmi:bvnDellInc.:bvrA01:bd09/15/2008:svnDellInc.:pnInspiron910:pvrA01:rvnDellInc.:rnCN086A:rvrA01:cvnDellInc.:ct8:cvrA01:
dmi.product.name: Inspiron 910
dmi.product.version: A01
dmi.sys.vendor: Dell Inc.
version.compiz: compiz 1:0.9.5.92+bzr2791-0ubuntu1
version.libdrm2: libdrm2 2.4.26-1ubuntu1
version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 7.11-0ubuntu3
version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 7.11-0ubuntu3
version.xserver-xorg: xserver-xorg 1:7.6+7ubuntu6
version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev 1:2.6.0-1ubuntu13
version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:6.14.99~git20110811.g93fc084-0ubuntu1
version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 2:2.15.901-1ubuntu2
version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:0.0.16+git20110411+8378443-1

komputes (komputes) wrote :
komputes (komputes) on 2011-09-03
tags: added: ugjqc-11.09
bugbot (bugbot) on 2011-09-08
affects: xorg (Ubuntu) → xserver-xorg-video-intel (Ubuntu)
bugbot (bugbot) on 2011-09-11
tags: added: dual-head
Bryce Harrington (bryce) wrote :

Hey komputes,

Hi, thanks for reporting this issue during the development period of
Ubuntu.

I notice there's not been further comments to the bug report since the
release came out, would you mind updating us on the status of it in the
release?

Are you still able to reproduce the issue? If not, do you think the bug
report can be closed, or do you think we should continue tracking it?

Changed in xserver-xorg-video-intel (Ubuntu):
status: New → Incomplete
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

[Expired for xserver-xorg-video-intel (Ubuntu) because there has been no activity for 60 days.]

Changed in xserver-xorg-video-intel (Ubuntu):
status: Incomplete → Expired
Ubuntu QA Website (ubuntuqa) wrote :

This bug has been reported on the Ubuntu laptop testing tracker.

A list of all reports related to this bug can be found here:
http://laptop.qa.ubuntu.com/qatracker/reports/bugs/840564

tags: added: laptop-testing
To post a comment you must log in.