MSI Wind screen flickers after startup after upgading to 9.10

Bug #486299 reported by Xtien on 2009-11-21
This bug report is a duplicate of:  Bug #415023: brightness is broken on MSI WIND U100. Edit Remove
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
xserver-xorg-video-intel (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: xorg

Since I upgraded to Karmic Koala, my MSI Wind laptop screen keeps flickering after startup. There's a brightness slider in the top right, so I suppose it's trying to adjust the brightness of the screen and it can't decide between 80% or 90% so it keeps changing between the two. This lasts for a couple of minutes, then it stops flickering.

ProblemType: Bug
Architecture: i386
Date: Sat Nov 21 15:28:04 2009
DistroRelease: Ubuntu 9.10
MachineType: MICRO-STAR INTERNATIONAL CO., LTD U-100
Package: xorg 1:7.4+3ubuntu7
ProcCmdLine: root=/dev/mapper/hostname-root ro quiet splash quiet
ProcEnviron:
 PATH=(custom, user)
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.31-14.48-generic
RelatedPackageVersions:
 xserver-xorg 1:7.4+3ubuntu7
 libgl1-mesa-glx 7.6.0-1ubuntu4
 libdrm2 2.4.14-1ubuntu1
 xserver-xorg-video-intel 2:2.9.0-1ubuntu2
 xserver-xorg-video-ati 1:6.12.99+git20090929.7968e1fb-0ubuntu1
SourcePackage: xorg
Uname: Linux 2.6.31-14-generic i686
dmi.bios.date: 07/16/2008
dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
dmi.bios.version: 4.6.3
dmi.board.asset.tag: To be filled by O.E.M.
dmi.board.name: U-100
dmi.board.vendor: MICRO-STAR INTERNATIONAL CO., LTD
dmi.board.version: Ver.001
dmi.chassis.asset.tag: To Be Filled By O.E.M.
dmi.chassis.type: 3
dmi.chassis.vendor: MICRO-STAR INTERNATIONAL CO., LTD
dmi.chassis.version: Ver.001
dmi.modalias: dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvr4.6.3:bd07/16/2008:svnMICRO-STARINTERNATIONALCO.,LTD:pnU-100:pvrVer.001:rvnMICRO-STARINTERNATIONALCO.,LTD:rnU-100:rvrVer.001:cvnMICRO-STARINTERNATIONALCO.,LTD:ct3:cvrVer.001:
dmi.product.name: U-100
dmi.product.version: Ver.001
dmi.sys.vendor: MICRO-STAR INTERNATIONAL CO., LTD
fglrx: Not loaded
system:
 distro: Ubuntu
 architecture: i686kernel: 2.6.31-14-generic

Xtien (xtien) wrote :
Bryce Harrington (bryce) on 2009-11-22
affects: xorg (Ubuntu) → xserver-xorg-video-intel (Ubuntu)
Geir Ove Myhr (gomyhr) wrote :

Thank you for reporting this problem. This particular one is actually one of the most reported bugs and I'm marking your report as a duplicate to bug 415023 where the troubleshooting is taking place.

Xtien (xtien) wrote :

Thanks. I had searched for the bug but I didn't find 415023, probably because I didn't use the right keywords.

What I did is just removed power manager, that stopped the flickering for
me.

On Thu, Nov 26, 2009 at 4:15 AM, Xtien <email address hidden> wrote:

> *** This bug is a duplicate of bug 415023 ***
> https://bugs.launchpad.net/bugs/415023
>
> Thanks. I had searched for the bug but I didn't find 415023, probably
> because I didn't use the right keywords.
>
> --
> MSI Wind screen flickers after startup after upgading to 9.10
> https://bugs.launchpad.net/bugs/486299
> You received this bug notification because you are a direct subscriber
> of a duplicate bug (via bug 415023).
>
> Status in “xserver-xorg-video-intel” package in Ubuntu: New
>
> Bug description:
> Binary package hint: xorg
>
> Since I upgraded to Karmic Koala, my MSI Wind laptop screen keeps
> flickering after startup. There's a brightness slider in the top right, so I
> suppose it's trying to adjust the brightness of the screen and it can't
> decide between 80% or 90% so it keeps changing between the two. This lasts
> for a couple of minutes, then it stops flickering.
>
> ProblemType: Bug
> Architecture: i386
> Date: Sat Nov 21 15:28:04 2009
> DistroRelease: Ubuntu 9.10
> MachineType: MICRO-STAR INTERNATIONAL CO., LTD U-100
> Package: xorg 1:7.4+3ubuntu7
> ProcCmdLine: root=/dev/mapper/hostname-root ro quiet splash quiet
> ProcEnviron:
> PATH=(custom, user)
> LANG=en_US.UTF-8
> SHELL=/bin/bash
> ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.31-14.48-generic
> RelatedPackageVersions:
> xserver-xorg 1:7.4+3ubuntu7
> libgl1-mesa-glx 7.6.0-1ubuntu4
> libdrm2 2.4.14-1ubuntu1
> xserver-xorg-video-intel 2:2.9.0-1ubuntu2
> xserver-xorg-video-ati 1:6.12.99+git20090929.7968e1fb-0ubuntu1
> SourcePackage: xorg
> Uname: Linux 2.6.31-14-generic i686
> dmi.bios.date: 07/16/2008
> dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
> dmi.bios.version: 4.6.3
> dmi.board.asset.tag: To be filled by O.E.M.
> dmi.board.name: U-100
> dmi.board.vendor: MICRO-STAR INTERNATIONAL CO., LTD
> dmi.board.version: Ver.001
> dmi.chassis.asset.tag: To Be Filled By O.E.M.
> dmi.chassis.type: 3
> dmi.chassis.vendor: MICRO-STAR INTERNATIONAL CO., LTD
> dmi.chassis.version: Ver.001
> dmi.modalias:
> dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvr4.6.3:bd07/16/2008:svnMICRO-STARINTERNATIONALCO.,LTD:pnU-100:pvrVer.001:rvnMICRO-STARINTERNATIONALCO.,LTD:rnU-100:rvrVer.001:cvnMICRO-STARINTERNATIONALCO.,LTD:ct3:cvrVer.001:
> dmi.product.name: U-100
> dmi.product.version: Ver.001
> dmi.sys.vendor: MICRO-STAR INTERNATIONAL CO., LTD
> fglrx: Not loaded
> system:
> distro: Ubuntu
> architecture: i686kernel: 2.6.31-14-generic
>

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers