[Kubuntu 9.04 alpha 2 ] Intel i950 ( Intel® 945GC ) poor kwin performance

Bug #315934 reported by Wesley Velroij on 2009-01-10
2
Affects Status Importance Assigned to Milestone
xserver-xorg-video-intel (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: xserver-xorg-video-intel

Hello when using Kubuntu 9.04 alpha 2, i see that kwin performance really slow, also there are some regressions ive discovered, on is at the desktop effects where you can select plug-ins.

How to reproduce, i don't know how to collect data but i can see kwin performance by using the tool that you can activate at desktop effects.

When i minimize or use cover switch i see going Kwin in the red, it also go's in the red when i don't do such actions, but their is clearly a performance issues.

How to reproduce the regression, open systemsettings> desktop > desktop effects and scroll the efects list down.

wesley@Dexter:~$ kwin --replace
Object::connect: No such signal OrgKdeKephalConfigurationsInterface::statusChanged()
kwin: X Error (error: <unknown>[DAMAGE+0], request: XDamageDestroy[DAMAGE+2], resource: 0x24015f9)
kwin: X Error (error: <unknown>[DAMAGE+0], request: XDamageDestroy[DAMAGE+2], resource: 0x240372a)
kwin: X Error (error: <unknown>[DAMAGE+0], request: XDamageDestroy[DAMAGE+2], resource: 0x2403eea)
kwin: X Error (error: <unknown>[DAMAGE+0], request: XDamageDestroy[DAMAGE+2], resource: 0x2403fa0)
kwin: X Error (error: <unknown>[DAMAGE+0], request: XDamageDestroy[DAMAGE+2], resource: 0x240431d)
kwin: X Error (error: <unknown>[DAMAGE+0], request: XDamageDestroy[DAMAGE+2], resource: 0x24043c7)
kwin: X Error (error: <unknown>[DAMAGE+0], request: XDamageDestroy[DAMAGE+2], resource: 0x240440a)
kwin: X Error (error: <unknown>[DAMAGE+0], request: XDamageDestroy[DAMAGE+2], resource: 0x2404415)
kwin: X Error (error: <unknown>[DAMAGE+0], request: XDamageDestroy[DAMAGE+2], resource: 0x2404418)
kwin: X Error (error: <unknown>[DAMAGE+0], request: XDamageDestroy[DAMAGE+2], resource: 0x2404b77)
kwin: X Error (error: <unknown>[DAMAGE+0], request: XDamageDestroy[DAMAGE+2], resource: 0x2404b7a)
kwin: X Error (error: <unknown>[DAMAGE+0], request: XDamageDestroy[DAMAGE+2], resource: 0x2404b7d

Bryce Harrington (bryce) wrote :

Hi velroy1,

Please attach the output of `lspci -vvnn`, and attach your /var/log/Xorg.0.log file from after reproducing this issue. If you've made any customizations to your /etc/X11/xorg.conf please attach that as well.

Please attach the output of `lspci -vvnn` too.

[This is an automated message. If this script has reached you erroneously, please accept our apologies; any reply to this message will be sufficient to prevent it from doing further automated processing.]

Changed in xserver-xorg-video-intel:
status: New → Incomplete
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers