display driver issue

Bug #1826310 reported by ganesh on 2019-04-25
8
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
xserver-xorg-video-intel (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

display driver issue

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 18.04
Package: xorg 1:7.7+19ubuntu7.1
ProcVersionSignature: Ubuntu 4.15.0-48.51-generic 4.15.18
Uname: Linux 4.15.0-48-generic x86_64
.tmp.unity_support_test.0:

ApportVersion: 2.20.9-0ubuntu7.6
Architecture: amd64
CompizPlugins: No value set for `/apps/compiz-1/general/screen0/options/active_plugins'
CompositorRunning: None
Date: Thu Apr 25 09:24:56 2019
DistUpgraded: Fresh install
DistroCodename: bionic
DistroVariant: ubuntu
GraphicsCard:
 Intel Corporation Xeon E3-1200 v2/3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0162] (rev 09) (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: Hewlett-Packard Company Xeon E3-1200 v2/3rd Gen Core processor Graphics Controller [103c:3397]
InstallationDate: Installed on 2013-12-07 (1964 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 13.10 "Saucy Salamander" - Release amd64 (20131016.1)
MachineType: Hewlett-Packard HP Compaq Elite 8300 SFF
ProcEnviron:
 LANGUAGE=en_IN:en
 PATH=(custom, no user)
 LANG=en_IN
 SHELL=/bin/bash
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-4.15.0-48-generic root=UUID=e586694b-5243-4be0-924c-d519be6aa981 ro quiet splash vt.handoff=1
SourcePackage: xorg
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
dmi.bios.date: 07/16/2013
dmi.bios.vendor: Hewlett-Packard
dmi.bios.version: K01 v02.90
dmi.board.asset.tag: INA346Z6BB
dmi.board.name: 3397
dmi.board.vendor: Hewlett-Packard
dmi.chassis.asset.tag: INA346Z6BB
dmi.chassis.type: 4
dmi.chassis.vendor: Hewlett-Packard
dmi.modalias: dmi:bvnHewlett-Packard:bvrK01v02.90:bd07/16/2013:svnHewlett-Packard:pnHPCompaqElite8300SFF:pvr:rvnHewlett-Packard:rn3397:rvr:cvnHewlett-Packard:ct4:cvr:
dmi.product.family: 103C_53307F G=D
dmi.product.name: HP Compaq Elite 8300 SFF
dmi.sys.vendor: Hewlett-Packard
version.compiz: compiz 1:0.9.13.1+18.04.20180302-0ubuntu1
version.libdrm2: libdrm2 2.4.98+git1904191830.be3b07~oibaf~b
version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 19.1~git1904241930.09e477~oibaf~b
version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 19.1~git1904241930.09e477~oibaf~b
version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.19.6-1ubuntu4.2
version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev 1:2.10.5-1ubuntu1
version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:19.0.1+git1903191930.36703f~oibaf~b
version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 2:2.99.917+git1903011933.6afed3~oibaf~b
version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:1.0.16+git1904230730.ec2b45~oibaf~b
xserver.bootTime: Sat Feb 23 19:10:12 2019
xserver.configfile: default
xserver.errors:

xserver.logfile: /var/log/Xorg.0.log
xserver.outputs:

xserver.version: 2:1.18.4-0ubuntu0.8

ganesh (gasain) wrote :
Daniel van Vugt (vanvugt) wrote :

Thank you for taking the time to report this bug and helping to make Ubuntu better. Unfortunately, we cannot work on this bug because your description didn't include enough information. You may find it helpful to read "How to report bugs effectively" http://www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/bugs.html. We'd be grateful if you would then provide a more complete description of the problem.

We have instructions on debugging some types of problems at http://wiki.ubuntu.com/DebuggingProcedures.

At a minimum, we need:
1. The specific steps or actions you took that caused you to encounter the problem.
2. The behavior you expected.
3. The behavior you actually encountered (in as much detail as possible).
Thanks!

affects: xorg (Ubuntu) → ubuntu
Changed in ubuntu:
status: New → Incomplete
Daniel van Vugt (vanvugt) wrote :

Also, it appears you are using the old graphics driver ("intel"). The newer driver which should work better is called "modesetting".

If you have made a custom xorg.conf that enables the Intel driver then please remove it. Please also try uninstalling the driver since you shouldn't need it:

 sudo apt remove xserver-xorg-video-intel

affects: ubuntu → xserver-xorg-video-intel (Ubuntu)
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

[Expired for xserver-xorg-video-intel (Ubuntu) because there has been no activity for 60 days.]

Changed in xserver-xorg-video-intel (Ubuntu):
status: Incomplete → Expired
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers