[prime] Xorg crashed with SIGSEGV in DamageRegister()

Bug #1270985 reported by Karma Dorje on 2014-01-21
12
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
xserver-xorg-video-intel (Ubuntu)
Low
Unassigned

Bug Description

it happened when I opened the lid of the laptop when resuming from sleep.

ProblemType: Crash
DistroRelease: Ubuntu 14.04
Package: xserver-xorg-core 2:1.14.5-1ubuntu2
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.13.0-4.19-generic 3.13.0-rc8
Uname: Linux 3.13.0-4-generic x86_64
.tmp.unity.support.test.0:

ApportVersion: 2.13.1-0ubuntu1
Architecture: amd64
CompizPlugins: No value set for `/apps/compiz-1/general/screen0/options/active_plugins'
CompositorRunning: compiz
CompositorUnredirectDriverBlacklist: '(nouveau|Intel).*Mesa 8.0'
CompositorUnredirectFSW: true
Date: Tue Jan 21 08:04:01 2014
DistUpgraded: 2013-11-11 02:27:20,127 DEBUG enabling apt cron job
DistroCodename: trusty
DistroVariant: ubuntu
ExecutablePath: /usr/bin/Xorg
ExtraDebuggingInterest: Yes, if not too technical
GraphicsCard:
 Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0116] (rev 09) (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device [1043:1652]
 NVIDIA Corporation GF119M [GeForce 610M] [10de:1058] (rev a1) (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. GeForce GT 610M [1043:1652]
InstallationDate: Installed on 2012-09-30 (477 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 12.04.1 LTS "Precise Pangolin" - Release amd64 (20120817.1)
MachineType: ASUSTeK Computer Inc. K53SD
ProcCmdline: /usr/bin/X -core :0 -auth /var/run/lightdm/root/:0 -nolisten tcp vt7 -novtswitch
ProcEnviron:

ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-3.13.0-4-generic root=UUID=3a12bdbf-2c31-4f31-b854-e8f79e6888ad ro rootfstype=ext4 verbose resume=UUID=c0e46d37-b5cd-43aa-94a7-4fa61e48c9a0 crashkernel=384M-:128M
Signal: 6
SourcePackage: xorg-server
StacktraceTop:
 DamageRegister ()
 ?? ()
 BlockHandler ()
 WaitForSomething ()
 ?? ()
Title: Xorg crashed with SIGABRT in DamageRegister()
UpgradeStatus: Upgraded to trusty on 2013-11-10 (71 days ago)
UserGroups:

dmi.bios.date: 03/06/2012
dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
dmi.bios.version: K53SD.205
dmi.board.asset.tag: ATN12345678901234567
dmi.board.name: K53SD
dmi.board.vendor: ASUSTeK Computer Inc.
dmi.board.version: 1.0
dmi.chassis.asset.tag: No Asset Tag
dmi.chassis.type: 10
dmi.chassis.vendor: ASUSTeK Computer Inc.
dmi.chassis.version: 1.0
dmi.modalias: dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvrK53SD.205:bd03/06/2012:svnASUSTeKComputerInc.:pnK53SD:pvr1.0:rvnASUSTeKComputerInc.:rnK53SD:rvr1.0:cvnASUSTeKComputerInc.:ct10:cvr1.0:
dmi.product.name: K53SD
dmi.product.version: 1.0
dmi.sys.vendor: ASUSTeK Computer Inc.
version.compiz: compiz 1:0.9.10+13.10.20131011-0ubuntu1
version.ia32-libs: ia32-libs N/A
version.libdrm2: libdrm2 2.4.50-1
version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 10.0.1-1ubuntu2
version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 10.0.1-1ubuntu2
version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.14.5-1ubuntu2
version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev 1:2.8.2-1ubuntu1
version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:7.2.0-0ubuntu10
version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 2:2.99.907-0ubuntu1
version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:1.0.10-1ubuntu1
xserver.bootTime: Tue Jan 21 08:04:08 2014
xserver.configfile: default
xserver.errors:
 Failed to load module "nvidia" (module does not exist, 0)
 Failed to load module "nvidia" (module does not exist, 0)
 NOUVEAU(G0): [XvMC] Failed to initialize extension.
xserver.logfile: /var/log/Xorg.0.log
xserver.outputs:
 product id 9964
 vendor AUO
xserver.version: 2:1.14.5-1ubuntu2

Karma Dorje (taaroa) wrote :

Thank you for taking the time to report this crash and helping to make this software better. This particular crash has already been reported and is a duplicate of bug #1194114, so is being marked as such. Please look at the other bug report to see if there is any missing information that you can provide, or to see if there is a workaround for the bug. Additionally, any further discussion regarding the bug should occur in the other report. Please continue to report any other bugs you may find.

information type: Private → Public
tags: removed: need-amd64-retrace

Karma Dorje, thank you for reporting this bug and helping make Ubuntu better. As per your https://launchpadlibrarian.net/162971627/BootDmesg.txt :
[ 0.000000] ACPI BIOS Warning (bug): 32/64X FACS address mismatch in FADT - 0xA2FE4E40/0x00000000A2FE4D40, using 32 (20131115/tbfadt-522)
...
[ 0.466656] [Firmware Bug]: ACPI: BIOS _OSI(Linux) query ignored
...
[ 14.039546] [drm] Wrong MCH_SSKPD value: 0x16040307
[ 14.039548] [drm] This can cause pipe underruns and display issues.
[ 14.039550] [drm] Please upgrade your BIOS to fix this.

As well, as per http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/K53SD/#support an update to your BIOS is available (208). If you update to this, does it change anything? If it doesn't, could you please both specify what happened, and provide the output of the following terminal command:
sudo dmidecode -s bios-version && sudo dmidecode -s bios-release-date

For more on BIOS updates and linux, please see https://help.ubuntu.com/community/ReportingBugs#Bug_reporting_etiquette .

Thank you for your understanding.

tags: added: bios-outdated-208 regression-potential resume suspend
description: updated
Changed in xorg-server (Ubuntu):
importance: Undecided → Medium
status: New → Incomplete
Karma Dorje (taaroa) wrote :

I apologize, but I do not think it has to do with the BIOS.

https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=64133

http://lists.freedesktop.org/archives/intel-gfx/2013-February/024562.html

sudo dmidecode -s bios-version && sudo dmidecode -s bios-release-date
K53SD.205
03/06/2012

the last (the next) version is:

BIOS 208
2012.10.30
Support Windows 8 brightness control

In any case, thank you very much for the information.

Changed in xorg-server (Ubuntu):
importance: Medium → Low
affects: xorg-server (Ubuntu) → xserver-xorg-video-intel (Ubuntu)
Chris Wilson (ickle) on 2014-01-29
summary: - Xorg crashed with SIGABRT in DamageRegister()
+ [prime] Xorg crashed with SIGSEGV in DamageRegister()
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers

Remote bug watches

Bug watches keep track of this bug in other bug trackers.