[gm45] False GPU lockup EIR: 0x00000010 PGTBL_ER: 0x00000001 IPEHR: 0x79050004

Bug #1029443 reported by Chris Johnston on 2012-07-26
76
This bug affects 16 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
xserver-xorg-video-intel (Ubuntu)
Low
Unassigned

Bug Description

crashed after boot

ProblemType: Crash
DistroRelease: Ubuntu 12.10
Package: xserver-xorg-video-intel 2:2.19.0-1ubuntu2
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.5.0-6.6-generic 3.5.0
Uname: Linux 3.5.0-6-generic x86_64
NonfreeKernelModules: wl
ApportVersion: 2.4-0ubuntu5
Architecture: amd64
Chipset: gm45
Date: Thu Jul 26 09:07:55 2012
DistUpgraded: 2012-06-26 13:55:30,983 DEBUG enabling apt cron job
DistroCodename: quantal
DistroVariant: ubuntu
DkmsStatus:
 bcmwl, 5.100.82.112+bdcom, 3.5.0-4-generic, x86_64: installed
 bcmwl, 5.100.82.112+bdcom, 3.5.0-5-generic, x86_64: installed
 bcmwl, 5.100.82.112+bdcom, 3.5.0-6-generic, x86_64: installed
DuplicateSignature: [gm45] GPU lockup EIR: 0x00000010 PGTBL_ER: 0x00000001 IPEHR: 0x79050004 Ubuntu 12.10
ExecutablePath: /usr/share/apport/apport-gpu-error-intel.py
GraphicsCard:
 Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller [8086:2a42] (rev 07) (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: Dell Device [1028:02be]
   Subsystem: Dell Device [1028:02be]
InstallationMedia: Ubuntu 12.04 LTS "Precise Pangolin" - Release amd64 (20120425)
InterpreterPath: /usr/bin/python3.2mu
MachineType: Dell Inc. Studio 1555
ProcCmdline: /usr/bin/python3 /usr/share/apport/apport-gpu-error-intel.py
ProcEnviron:

ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-3.5.0-6-generic root=UUID=cc96b0d5-bb94-40dd-b131-5af726c3bce4 ro quiet splash vt.handoff=7
RelatedPackageVersions:
 xserver-xorg 1:7.7+1ubuntu1
 libdrm2 2.4.37-0ubuntu2
 xserver-xorg-video-intel 2:2.19.0-1ubuntu2
SourcePackage: xserver-xorg-video-intel
Title: [gm45] False GPU lockup EIR: 0x00000010 PGTBL_ER: 0x00000001 IPEHR: 0x79050004
UpgradeStatus: Upgraded to quantal on 2012-06-26 (29 days ago)
UserGroups:

dmi.bios.date: 03/29/2010
dmi.bios.vendor: Dell Inc.
dmi.bios.version: A11
dmi.board.name: 0D176M
dmi.board.vendor: Dell Inc.
dmi.board.version: A11
dmi.chassis.type: 8
dmi.chassis.vendor: Dell Inc.
dmi.chassis.version: A11
dmi.modalias: dmi:bvnDellInc.:bvrA11:bd03/29/2010:svnDellInc.:pnStudio1555:pvrA11:rvnDellInc.:rn0D176M:rvrA11:cvnDellInc.:ct8:cvrA11:
dmi.product.name: Studio 1555
dmi.product.version: A11
dmi.sys.vendor: Dell Inc.
version.compiz: compiz 1:0.9.8+bzr3249-0ubuntu2
version.ia32-libs: ia32-libs 20090808ubuntu36
version.libdrm2: libdrm2 2.4.37-0ubuntu2
version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 8.0.3-0ubuntu1
version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 8.0.3-0ubuntu1
version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.12.1.902-1ubuntu1
version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev 1:2.7.0-0ubuntu2
version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:6.14.99~really6.14.4-0ubuntu2
version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 2:2.19.0-1ubuntu2
version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:1.0.1-1build1

Chris Johnston (cjohnston) wrote :
tags: removed: need-duplicate-check
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in xserver-xorg-video-intel (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Robert S. Flynn (rsflynn) wrote :

Problem appeared after adding second monitor to laptop.

Bryce Harrington (bryce) on 2012-09-10
Changed in xserver-xorg-video-intel (Ubuntu):
status: Confirmed → Triaged
importance: Undecided → Low
bar (barhofesh) wrote :

+1 Problem appeared after adding second monitor to laptop.

Chris Johnston, this bug was reported a while ago and there hasn't been any activity in it recently. We were wondering if this is still an issue? If so, could you please test for this with the latest development release of Ubuntu? ISO images are available from http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/current/ .

If it remains an issue, could you please run the following command in the development release from a Terminal (Applications->Accessories->Terminal), as it will automatically gather and attach updated debug information to this report:

apport-collect -p xserver-xorg-video-intel REPLACE-WITH-BUG-NUMBER

Please note, given that the information from the prior release is already available, doing this on a release prior to the development one would not be helpful.

Thank you for your understanding.

Helpful bug reporting tips:
https://wiki.ubuntu.com/ReportingBugs

Changed in xserver-xorg-video-intel (Ubuntu):
status: Triaged → Incomplete
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers