[330M] X freezes when accessing VHCS demo web site with firefox

Bug #372528 reported by Bjorn
8
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
xserver-xorg-video-ati (Ubuntu)
Invalid
Undecided
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: xorg

X freezes when I access the URL http://demo.vhcs.net/fast_login.php?action=admin with Firefox. The problem also occurs with the Firefox 3.5 Beta and Epiphany. To recover I have to use the power button to reset the computer. I have been able reproduce this problem every time I try and access this URL.

I am using Ubuntu Jaunty 9.04 with all updates.

ProblemType: Bug
Architecture: i386
DistroRelease: Ubuntu 9.04
Package: xorg 1:7.4~5ubuntu18
ProcEnviron:
 PATH=(custom, user)
 LANG=en_AU.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
ProcVersion: Linux version 2.6.28-11-generic (buildd@palmer) (gcc version 4.3.3 (Ubuntu 4.3.3-5ubuntu4) ) #42-Ubuntu SMP Fri Apr 17 01:57:59 UTC 2009
SourcePackage: xorg
Uname: Linux 2.6.28-11-generic i686

[lspci]
00:00.0 Host bridge [0600]: ATI Technologies Inc RS200/RS200M AGP Bridge [IGP 340M] [1002:cbb2] (rev 02)
     Subsystem: Compaq Computer Corporation Device [0e11:005a]
01:05.0 VGA compatible controller [0300]: ATI Technologies Inc Radeon IGP 330M/340M/350M [1002:4337]
     Subsystem: Compaq Computer Corporation Device [0e11:005a]

Revision history for this message
Bjorn (bjorn-valhalla) wrote :
Revision history for this message
Martin Olsson (mnemo) wrote :

cant repro on karmic + RV350 w/ -radeon + FF 3.0.10
cant repro on jaunty + intel G45 + FF 3.0.10

However, since I don't have any login to this page I just get the login page. I assume you're getting a different webpage than the login page?

Is there anything special with this webpage? Any really big images on it or so? Is there any other page that consistently hangs xorg and what doesn't require login?

Does this issue happen even if you turn off desktop 3D effects under System::Preferences::Appearence?

Bryce Harrington (bryce)
affects: xorg (Ubuntu) → xserver-xorg-video-ati (Ubuntu)
Bryce Harrington (bryce)
Changed in xserver-xorg-video-ati (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Bryce Harrington (bryce)
description: updated
Revision history for this message
Bjorn (bjorn-valhalla) wrote :

Sorry I posted the wrong URL, this one provides an auto login which then redirects to that original URL:

http://demo.vhcs.net/fast_login.php?action=admin

I tested this URL on another computer with Jaunty + ATI + FF and it worked fine.

The computer that it fails on is an older HP nc4010 notebook. I installed the Opera web browser and it does not have the same problem. 3D Effects are already disabled. There is no other page that it consistently freezes on but I have had the odd random freeze since upgrading to Jaunty. I have been running Jaunty since it went RC. I just have not noticed anything consistent/reproducible until now.

It might be time to get a new laptop :)

description: updated
Revision history for this message
Martin Olsson (mnemo) wrote :

Tried again with the new URL, still can't repro on the two configs I mentioned earlier. Our ATI cards are slightly different though so that doesn't tell us much.

Revision history for this message
Martin Olsson (mnemo) wrote :

@Bjorn, does your computer hang/freeze whenever you visit the website http://mundoplus.tv/ using Firefox?

Bryce Harrington (bryce)
summary: - X freezes when accessing VHCS demo web site with firefox
+ [IGP 330M] X freezes when accessing VHCS demo web site with firefox
Bryce Harrington (bryce)
summary: - [IGP 330M] X freezes when accessing VHCS demo web site with firefox
+ [330M] X freezes when accessing VHCS demo web site with firefox
Bryce Harrington (bryce)
tags: added: freeze
Revision history for this message
Bryce Harrington (bryce) wrote :

Are you still having problems with this issue? I notice you have an AGP card, and these symptoms are not uncommon with AGP due to conflicts between the AGP card and the motherboard's host bridge, and can be worked around by trying different AGPMode settings.

Please check https://wiki.ubuntu.com/X/Quirks#ATI%20AGP%20Mode%20Quirk and report back if it helps.

Changed in xserver-xorg-video-ati (Ubuntu):
status: Confirmed → Incomplete
Bryce Harrington (bryce)
tags: added: jaunty
Revision history for this message
Bryce Harrington (bryce) wrote :

[This is an automatic notification.]

A new version of the -ati driver is now available in Karmic.

This is a significant update to -ati which brings in kernel mode-setting
(currently disabled) and scores of fixes for DRI2, EXA, etc.

I've posted the new version of this driver to the following PPA,
would you mind testing it and seeing if it resolves the bug you
reported?

  https://edge.launchpad.net/~bryceharrington/+archive/ppa/+sourcepub/709908/+listing-archive-extra

If you're not running this release of Ubuntu, you can try booting the Karmic
LiveCD and loading the PPA onto it, and then log out/in to restart X.
ISOs are available at http://cdimages.ubuntu.com/releases/

After testing Karmic, report back here whether it's still an issue or not,
and if it is please post a fresh Xorg.0.log and 'dmesg' output.

Note there could be new bugs... please file these as new reports using
the command 'ubuntu-bug xorg'.

Changed in xserver-xorg-video-ati (Ubuntu):
status: Incomplete → New
status: New → Incomplete
Revision history for this message
Bryce Harrington (bryce) wrote :

We're closing this bug since it is has been some time with no response from the original reporter. However, if the issue still exists please feel free to reopen with the requested information. Also, if you could, please test against the latest development version of Ubuntu, since this confirms the bug is one we may be able to pass upstream for help.

Changed in xserver-xorg-video-ati (Ubuntu):
status: Incomplete → Invalid
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  
Everyone can see this information.

Other bug subscribers