Artefact mostly with gnome-system-monitor with [Radeon Mobility 7500] [1002:4c57] and EXA

Bug #365886 reported by jean-baptiste
8
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
xserver-xorg-video-ati (Ubuntu)
Confirmed
Undecided
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: xserver-xorg-video-ati

Hello,

I just upgrade my thinkpad t42 on jaunty and i have this problem. The 2D acceleration is slow with EXA, especially with gecko application like firefox or gnome-system-monitor. For exemple, if you reduce the firefox windows, the desktop icon often take several second to refresh, or moving the gnome-system-monitor windows on the desktop is very slow. The other application like nautilus are less problematic,but i feel that they draw slower.

-The fact to go back to XAA with the option 'Option "AccelMethod" "XAA"' solve the probleme.
-The problem seems to go with "DefaultDepth 16"(maybe a problem my 32mB of ram)

have a nice day

ProblemType: Bug
Architecture: i386
DistroRelease: Ubuntu 9.04
Package: xserver-xorg-video-ati 1:6.12.1-0ubuntu2
ProcEnviron:
 LANG=fr_FR.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
ProcVersion: Linux version 2.6.28-11-generic (buildd@palmer) (gcc version 4.3.3 (Ubuntu 4.3.3-5ubuntu4) ) #42-Ubuntu SMP Fri Apr 17 01:57:59 UTC 2009
SourcePackage: xserver-xorg-video-ati
Uname: Linux 2.6.28-11-generic i686

[lspci]
00:00.0 Host bridge [0600]: Intel Corporation 82855PM Processor to I/O Controller [8086:3340] (rev 03)
     Subsystem: IBM Device [1014:0529]
01:00.0 VGA compatible controller [0300]: ATI Technologies Inc Radeon Mobility M7 LW [Radeon Mobility 7500] [1002:4c57]
     Subsystem: IBM Device [1014:0530]

Revision history for this message
jean-baptiste (jbateau54) wrote :
Revision history for this message
Andrew Janke (a.janke) wrote :

I will add a me-too on this one. System was fine on intrepid.

The only difference is that my card is a:

   01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RV350 [Mobility Radeon 9600 M10]

I made these changes to xorg.conf

   Option "XAANoOffscreenPixmaps" "true"
   Option "ColorTiling" "on"
   Option "EnableDepthMoves" "yes"
   Option "EnablePageFlip" "yes"
   Option "AccelMethod" "XAA"

And all is now back to how things were in Jaunty from what I can tell using gtkperf

Andrew

Bryce Harrington (bryce)
Changed in xserver-xorg-video-ati (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Bryce Harrington (bryce)
description: updated
Revision history for this message
Rolf Leggewie (r0lf) wrote :

I marked as duplicate of bug 363238 as requested. Please undupe in case this turns out to be something different.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  
Everyone can see this information.

Other bug subscribers