vlc on mpeg stream with radeon GPU driver produces errors and no video

Bug #1812138 reported by Gordon Lack on 2019-01-17
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
vlc (Ubuntu)
Undecided
Unassigned
xserver-xorg-video-ati (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

I tried streaming an mpeg stream (from a digital PVR) with vlc, but the result was a blank screen (I did get the audio).

The same streaming did work with mpv.

It also worked with vlc on another system I have, which has an Intel GPU (rather than an AMD one).

This was showing in the dmesg logs:

==========
[16247.237431] radeon 0000:01:00.0: evergreen_cs_track_validate_texture:916 mipmap [3] bo too small (layer size 65536, offset 0, coffset 1376256, max layer 1, depth 1, bo size 1327104) level0 (544 576 1)
[16247.237434] radeon 0000:01:00.0: evergreen_cs_track_validate_texture:921 problematic surf: (128 128) (4 4 1 1 2 1024 2)
[16247.237463] [drm:radeon_cs_ioctl [radeon]] *ERROR* Invalid command stream !
[16247.257436] radeon 0000:01:00.0: evergreen_cs_track_validate_texture:916 mipmap [3] bo too small (layer size 65536, offset 0, coffset 1376256, max layer 1, depth 1, bo size 1327104) level0 (544 576 1)
[16247.257439] radeon 0000:01:00.0: evergreen_cs_track_validate_texture:921 problematic surf: (128 128) (4 4 1 1 2 1024 2)
[16247.257468] [drm:radeon_cs_ioctl [radeon]] *ERROR* Invalid command stream !
==========

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 18.10
Package: vlc 3.0.4-2build1
ProcVersionSignature: Ubuntu 4.18.0-13.14-generic 4.18.17
Uname: Linux 4.18.0-13-generic x86_64
ApportVersion: 2.20.10-0ubuntu13.1
Architecture: amd64
CurrentDesktop: KDE
Date: Thu Jan 17 01:26:17 2019
InstallationDate: Installed on 2019-01-14 (2 days ago)
InstallationMedia: Kubuntu 18.10 "Cosmic Cuttlefish" - Release amd64 (20181017.2)
SourcePackage: vlc
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)

Gordon Lack (gordon-lack) wrote :
Gordon Lack (gordon-lack) wrote :

NOTE: that I tried to add an "also affects" package of:

   xserver-xorg-video-radeon

but was told that does not exist - which is odd as that is the packages I have installed.

Gordon Lack (gordon-lack) wrote :
Sebastian Ramacher (s-ramacher) wrote :

So not a vlc bug.

Changed in vlc (Ubuntu):
status: New → Invalid
Gordon Lack (gordon-lack) wrote :

Sorry - I forgot to add in the original post that streaming the same stream with mpv worked OK.

Tormod Volden (tormodvolden) wrote :

About xserver-xorg-video-radeon: It is a binary package, one of many built from the xserver-xorg-video-ati source package.

affects: xserver-xorg-video-radeonhd (Ubuntu) → xserver-xorg-video-ati (Ubuntu)
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers