iMac 24" 1920x1200 screen resolution not detected

Bug #151549 reported by Matthias Klose on 2007-10-11
4
Affects Status Importance Assigned to Milestone
xserver-xorg-video-ati (Ubuntu)
Medium
Unassigned

Bug Description

on a new iMac 24" 1920x1200 the screen resolution is not detected properly.
xorg.conf shows the 1920x1200 resolution, but it comes up with 1600x1200.

Matthias Klose (doko) wrote :
Timo Aaltonen (tjaalton) wrote :

Could you try Hardy alpha3, and if it doesn't get the right resolution attach the Xorg.0.log and xorg.conf, thanks.

Changed in xorg:
status: New → Incomplete
Timo Aaltonen (tjaalton) wrote :

Oh, it's using the vesa-driver, which does not support widescreen modes. Wait until the ati-driver supports newer chips..

Changed in xorg:
importance: Undecided → Medium
status: Incomplete → Confirmed

Thanks for taking the time to report this bug and helping to make Ubuntu better. In the development cycle for Intrepid there have been some vast improvements in the open source ati video driver and we could use your help testing them. Could you please download the latest Alpha CD image of Intrepid and test this particular bug just using the Live CD? You can find the latest image at http://www.ubuntu.com/testing . Your testing can help make Ubuntu and the open source ati driver even better! Thanks in advance.

Changed in xserver-xorg-video-ati:
status: Confirmed → Incomplete
Bryce Harrington (bryce) wrote :

Hi Doko,

Is -ati working better for your iMac now? I know a lot of improvements for macbooks have gone in, and suspect your iMac may be working better now too. If you could test against intrepid-beta and let us know, it'd be a big help.

Changed in xserver-xorg-video-ati:
status: Incomplete → Fix Released
Matthias Klose (doko) wrote :

sorry, no access anymore

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers