Xorg crashed with SIGABRT in memcpy()

Bug #1237697 reported by Jonathan Brier on 2013-10-09
12
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
xserver-xorg-video-ati (Ubuntu)
Low
Unassigned

Bug Description

While running steam big picture mode main menu I started to notice some artifacts of corruption on the other two displays when using the wireless xbox360 controller and trying to scroll left at the end of the menu. Then as I tried using apport-bug the display started to lockup and blackout then the whole system locked up and this error report was waiting upon the fresh boot and login to the user account along with many other errors.

Unfortunately testing 14.04 is not possible at the moment due to: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/1266900

ProblemType: Crash
DistroRelease: Ubuntu 13.10
Package: xserver-xorg-core 2:1.14.3-3ubuntu1
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.11.0-12.18-generic 3.11.3
Uname: Linux 3.11.0-12-generic x86_64
.tmp.unity.support.test.0:

ApportVersion: 2.12.5-0ubuntu1
Architecture: amd64
CompizPlugins: No value set for `/apps/compiz-1/general/screen0/options/active_plugins'
CompositorRunning: compiz
CompositorUnredirectDriverBlacklist: '(nouveau|Intel).*Mesa 8.0'
CompositorUnredirectFSW: true
Date: Wed Oct 9 18:17:06 2013
DistUpgraded: 2013-09-28 15:17:03,924 DEBUG enabling apt cron job
DistroCodename: saucy
DistroVariant: ubuntu
ExecutablePath: /usr/bin/Xorg
ExtraDebuggingInterest: Yes, if not too technical
InstallationDate: Installed on 2012-11-29 (314 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 12.10 "Quantal Quetzal" - Release amd64 (20121017.5)
MachineType: System manufacturer System Product Name
MarkForUpload: True
ProcCmdline: /usr/bin/X -core :0 -auth /var/run/lightdm/root/:0 -nolisten tcp vt7 -novtswitch
ProcEnviron:

ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-3.11.0-12-generic root=UUID=c4ec6b3f-ea2f-479a-9ad4-f1eab2c84e9c ro crashkernel=384M-2G:64M,2G-:128M quiet splash vt.handoff=7
Signal: 6
SourcePackage: xorg-server
StacktraceTop:
 memcpy (__len=4436, __src=<optimized out>, __dest=0x7f57d7768000) at /usr/include/x86_64-linux-gnu/bits/string3.h:51
 EVERGREENUploadToScreen (pDst=0x7f57d8e37f80, x=0, y=0, w=1109, h=29, src=<optimized out>, src_pitch=4436) at ../../src/evergreen_exa.c:1721
 exaDoPutImage (depth=32, src_stride=<optimized out>, bits=0x7f57c3b86000 "", format=2, h=29, w=1109, y=0, x=0, pGC=0x7f57d8da0f70, pDrawable=0x7f57d8e37f80) at ../../exa/exa_accel.c:212
 exaPutImage (pDrawable=0x7f57d8e37f80, pGC=0x7f57d8da0f70, depth=32, x=0, y=0, w=1109, h=29, leftPad=0, format=2, bits=0x7f57c3b86000 "") at ../../exa/exa_accel.c:233
 ProcShmPutImage (client=0x7f57d8bf2300) at ../../Xext/shm.c:584
Title: Xorg crashed with SIGABRT in memcpy()
UpgradeStatus: Upgraded to saucy on 2013-09-28 (11 days ago)
UserGroups:

dmi.bios.date: 09/14/2012
dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
dmi.bios.version: 2101
dmi.board.asset.tag: To Be Filled By O.E.M.
dmi.board.name: Crosshair IV Formula
dmi.board.vendor: ASUSTeK Computer INC.
dmi.board.version: Rev 1.xx
dmi.chassis.asset.tag: Asset-1234567890
dmi.chassis.type: 3
dmi.chassis.vendor: Chassis Manufacture
dmi.chassis.version: Chassis Version
dmi.modalias: dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvr2101:bd09/14/2012:svnSystemmanufacturer:pnSystemProductName:pvrSystemVersion:rvnASUSTeKComputerINC.:rnCrosshairIVFormula:rvrRev1.xx:cvnChassisManufacture:ct3:cvrChassisVersion:
dmi.product.name: System Product Name
dmi.product.version: System Version
dmi.sys.vendor: System manufacturer
version.compiz: compiz 1:0.9.10+13.10.20131004-0ubuntu1
version.ia32-libs: ia32-libs N/A
version.libdrm2: libdrm2 2.4.46-1
version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 9.2.1-1ubuntu1
version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 9.2.1-1ubuntu1
version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.14.3-3ubuntu1
version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev 1:2.7.3-0ubuntu3.1
version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:7.2.0-0ubuntu10
version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 2:2.99.904-0ubuntu1
version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:1.0.9-2ubuntu1
xserver.bootTime: Wed Oct 9 18:20:58 2013
xserver.configfile: default
xserver.devices:
 input Power Button KEYBOARD, id 6
 input Power Button KEYBOARD, id 7
 input Logitech USB Receiver KEYBOARD, id 8
 input Logitech USB Receiver KEYBOARD, id 9
 input HD Pro Webcam C920 KEYBOARD, id 10
xserver.errors:
 RADEON(G0): [XvMC] Failed to initialize extension.
 RADEON(G1): [XvMC] Failed to initialize extension.
 RADEON(G2): [XvMC] Failed to initialize extension.
xserver.logfile: /var/log/Xorg.0.log
xserver.version: 2:1.14.3-3ubuntu1
xserver.video_driver: radeon

Jonathan Brier (brierjon) wrote :

StacktraceTop:
 memcpy (__len=4436, __src=<optimized out>, __dest=0x7f57d7768000) at /usr/include/x86_64-linux-gnu/bits/string3.h:51
 EVERGREENUploadToScreen (pDst=0x7f57d8e37f80, x=0, y=0, w=1109, h=29, src=<optimized out>, src_pitch=4436) at ../../src/evergreen_exa.c:1721
 exaDoPutImage (depth=32, src_stride=<optimized out>, bits=0x7f57c3b86000 "", format=2, h=29, w=1109, y=0, x=0, pGC=0x7f57d8da0f70, pDrawable=0x7f57d8e37f80) at ../../exa/exa_accel.c:212
 exaPutImage (pDrawable=0x7f57d8e37f80, pGC=0x7f57d8da0f70, depth=32, x=0, y=0, w=1109, h=29, leftPad=0, format=2, bits=0x7f57c3b86000 "") at ../../exa/exa_accel.c:233
 ProcShmPutImage (client=0x7f57d8bf2300) at ../../Xext/shm.c:584

Changed in xorg-server (Ubuntu):
importance: Undecided → Medium
tags: removed: need-amd64-retrace
information type: Private → Public
Timo Aaltonen (tjaalton) on 2013-10-15
affects: xorg-server (Ubuntu) → xserver-xorg-video-ati (Ubuntu)
Jonathan Brier (brierjon) wrote :

I've been able to consistently reproduce the corruption and crash. Attached is screenshot of the corruption before the crash.

tags: added: corruption

Jonathan Brier, this bug was reported a while ago and there hasn't been any activity in it recently. We were wondering if this is still an issue? If so, could you please test for this with the latest development release of Ubuntu? ISO images are available from http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/current/ .

If it remains an issue, could you please run the following command in the development release from a Terminal (Applications->Accessories->Terminal), as it will automatically gather and attach updated debug information to this report:

apport-collect -p xserver-xorg-video-ati REPLACE-WITH-BUG-NUMBER

Please note, given that the information from the prior release is already available, doing this on a release prior to the development one would not be helpful.

Thank you for your understanding.

Helpful bug reporting tips:
https://wiki.ubuntu.com/ReportingBugs

Changed in xserver-xorg-video-ati (Ubuntu):
importance: Medium → Low
status: New → Incomplete
Jonathan Brier (brierjon) wrote :

Unfortunatly testing with 14.04 is not possible at the moment as this computer able to boot any of the daily images for testing see bug: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/1266900

Changed in xserver-xorg-video-ati (Ubuntu):
status: Incomplete → New
description: updated
To post a comment you must log in.