I up dated unbuntu, now I have no side bar/ destop icons

Bug #1126703 reported by diane veltkamp on 2013-02-15

This bug report was converted into a question: question #222002: I up dated unbuntu, now I have no side bar/ destop icons.

8
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
xserver-xorg-video-ati (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

After upgrade I have no menu bar at the top and the side bar won't come out.
Right click gives the usual menu and I can bring up All Settings, but I change anything in the screens menu.
The two keyboard shortcuts I know still work, ctrl-alt L and Terminal, but the windows key doesn't.

The top bar is on the screen until I log in. I tried logging in as guest, no change

Per some other instructions I opened Terminal and entered a reset on something, sorry, I don't recall what the command was but it was an answer to a missing Home bar.

The only reason I decided to upgrade was to try to get dual-monitor functionality back after I lost it in the last upgrade.

Computer is Acer Aspire one netbook, 2 gig ram, dual boot with Windows 7 x64

David Watne (dwatne10) wrote :

could you please include which version of ubuntu you are running please?

diane veltkamp (dskamp1) wrote :

Replies from help. have stooped going to my email. passwords not working since I updated unbuntu, very new to "linux" I don't have a clue how to fix anything , I would like to undo the update if all else fails. but I don't know how to do that either
 please help me get access to my computer back. thank you. dd.

Oskar Wallgren (oskar.wallgren) wrote :

Hi!

I convert this bug to a question as it is more of a support case and this way you'll get it answered faster.

Changed in xserver-xorg-video-ati (Ubuntu):
status: New → Invalid
John Holmes (wirewizard1957) wrote :

@ dwatne10
I have to boot it up to be sure, but I think it is 12.10.
Previous comments show it may be a lack of support for my graphics chipset. Solutions required me to access the terminal, which I can do, but I don't know how to manipulate the fix.

The machine is a dual-boot with windows 7, all I want is a plug-and-play linux OS to use as an alternative to windows. It doesn't make sense to me to have an OS that becomes unusable after an update

I don't know what version I am running , I got a message a bunch of times asking me to update so I did. all I am getting back are more questions that I don't know the answers to. and other people's questions, I am very confused how this help works, I do understand clicking links to fix things if there is one, that would very much help me, my problem could be the result of malware being installed during the update, just a guess on that.

-----Original Message-----
From: David Watne <email address hidden>
To: dskamp1 <email address hidden>
Sent: Fri, Feb 15, 2013 5:58 pm
Subject: [Bug 1126703] Re: I up dated unbuntu, now I have no side bar/ destop icons

could you please include which version of ubuntu you are running please?

--
You received this bug notification because you are subscribed to the bug
report.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1126703

Title:
  I up dated unbuntu, now I have no side bar/ destop icons

Status in “xserver-xorg-video-ati” package in Ubuntu:
  Invalid

Bug description:
  After upgrade I have no menu bar at the top and the side bar won't come out.
  Right click gives the usual menu and I can bring up All Settings, but I change
anything in the screens menu.
  The two keyboard shortcuts I know still work, ctrl-alt L and Terminal, but the
windows key doesn't.

  The top bar is on the screen until I log in. I tried logging in as
  guest, no change

  Per some other instructions I opened Terminal and entered a reset on
  something, sorry, I don't recall what the command was but it was an
  answer to a missing Home bar.

  The only reason I decided to upgrade was to try to get dual-monitor
  functionality back after I lost it in the last upgrade.

  Computer is Acer Aspire one netbook, 2 gig ram, dual boot with Windows
  7 x64

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/xserver-xorg-video-ati/+bug/1126703/+subscriptions

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers

Related questions