keyboard problem on LG E200

Bug #292954 reported by beniaszek5 on 2008-11-03
8
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
xserver-xorg-input-evdev (Ubuntu)
High
Unassigned

Bug Description

I am LG E200 owner during the instalation the GUI didn't came off and the keyboard is not responding I tried to type "i8042.nopnp=1 i8042.dumbkbd=1" in boot options but without any result

Dimitrios Symeonidis (azimout) wrote :

please clarify: the problem is with an installed ubuntu system or with the livecd? is this the 8.10 ubuntu 32 bit livecd?

Dimitrios Symeonidis (azimout) wrote :

this system has the ATI Radeon™ Xpress 1250 graphics chip:
http://www.lge.com/products/model/detail/e200.jhtml

polej (polejus) wrote :

for me, (im owner of e200) its problem with both: livecd and system. i8402.nopnp and i8402.dumbkbd doesnt work - ubuntu doesnt recognize the command. i dont get the notice:

this system has the ATI Radeon™ Xpress 1250 graphics chip:
http://www.lge.com/products/model/detail/e200.jhtml

does it have any connection with issue?

beniaszek5 (u003209) wrote :

"i8402.nopnp and i8402.dumbkbd" run keyboard in boot options, and graphic also works :)

polej (polejus) wrote :

excuse me, beniaszek5, how do you run ubuntu with those boot options? my system says it doesnt recognize the command...

what do you do exactly, maybe im doing something wrong?

and secondly, its not graphics issue at all.

Dimitrios Symeonidis (azimout) wrote :

and the parameters were mis-typed: it's i8042, not i8402 ...
can you please confirm this workaround?

polej (polejus) wrote :

Really great thanks, Dimitrios.

Yes, it was mis-typed. Weird, that everywhere on the net you can find wrong answers for that problem.

So, to sum up, keyboard issue was resolved in my case by simply typing "i8042.nopnp=1 i8042.dumbkbd=1" in GRUB's boot options.

IT IS NOT "i8402". thats typo!!

CORRECT ONE IS "i8042".

Problem resolved.

Dimitrios Symeonidis (azimout) wrote :

changed description accordingly
however, I'm still a bit confused about what exactly the problem was:
was only the keyboard not functioning, or did the graphical interface fail to load completely?
also, could you please tell me which version of Ubuntu you had this issue with? Have you tried Intrepid (8.10)?

description: updated

setting to confirmed, will raise to triaged once i get some more info (note to self: should also set importance)

Changed in linux:
status: Incomplete → Confirmed
polej (polejus) wrote :

Few weeks ago i tried to install older versions (Feisty Fawn or so).

In those versions it was a problem with both: keyboard not responding and GUI not loading. But running live CD was ok, only keyboard problem was present.

Then, when i posted my message, i was trying Intrepid (8.10). Fortunately, the GUI problem wasn't present. Seems, that it's fixed. I had only a keyboard problem. Tried to do that 'i8402' with no result, as i said, because of mis-typing. And than, you gave me a hint, voila, everything works.

Maybe guy, that created this topic had problems with graphics, and that's why you are confused?

Dimitrios Symeonidis (azimout) wrote :

setting importance to high, severe impact on a limited number of users

Changed in linux:
importance: Undecided → High
status: Confirmed → Triaged
Dimitrios Symeonidis (azimout) wrote :

reassigning to xserver-xorg-input-evdev

polej, would you be so kind as to provide the information described here?
https://wiki.ubuntu.com/DebuggingKeyboardDetection#In%20case%20your%20keyboard%20doesn%27t%20work%20at%20all

thank you

Bryce Harrington (bryce) wrote :

[This is an automatic notification.]

Hi beniaszek5,

This bug was reported against an earlier version of Ubuntu, can you
test if it still occurs on Lucid?

Please note we also provide technical support for older versions of
Ubuntu, but not in the bug tracker. Instead, to raise the issue through
normal support channels, please see:

    http://www.ubuntu.com/support

If you are the original reporter and can still reproduce the issue on
Lucid, please run the following command to refresh the report:

  apport-collect 292954

If you are not the original reporter, please file a new bug report, so
we can work with you as the original reporter instead (you can reference
bug 292954 in your report if you think it may be related):

  ubuntu-bug xorg

If by chance you can no longer reproduce the issue on Lucid or if you
feel it is no longer relevant, please mark the bug report 'Fix Released'
or 'Invalid' as appropriate, at the following URL:

  https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+bug/292954

Changed in xserver-xorg-input-evdev (Ubuntu):
status: Triaged → Incomplete
tags: added: needs-retested-on-lucid-by-june

Hello,

I am not in possession LG E200 any more, so I can't test this BUG, sorry.
Best Regards
Marcin

On Mon, 10 May 2010 12:22:01 -0000, Bryce Harrington wrote
> [This is an automatic notification.]
>
> Hi beniaszek5,
>
> This bug was reported against an earlier version of Ubuntu, can you
> test if it still occurs on Lucid?
>
> Please note we also provide technical support for older versions of
> Ubuntu, but not in the bug tracker. Instead, to raise the issue through
> normal support channels, please see:
>
> http://www.ubuntu.com/support
>
> If you are the original reporter and can still reproduce the issue on
> Lucid, please run the following command to refresh the report:
>
> apport-collect 292954
>
> If you are not the original reporter, please file a new bug report,
> so we can work with you as the original reporter instead (you can reference
> bug 292954 in your report if you think it may be related):
>
> ubuntu-bug xorg
>
> If by chance you can no longer reproduce the issue on Lucid or if you
> feel it is no longer relevant, please mark the bug report 'Fix Released'
> or 'Invalid' as appropriate, at the following URL:
>
> https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+bug/292954
>
> ** Changed in: xserver-xorg-input-evdev (Ubuntu)
> Status: Triaged => Incomplete
>
> ** Tags added: needs-retested-on-lucid-by-june
>
> --
> keyboard problem on LG E200
> https://bugs.launchpad.net/bugs/292954
> You received this bug notification because you are a direct
> subscriber of the bug.
>
> Status in [UTF-8?]â�xserver-xorg-input-evdevâ� package in Ubuntu: Incomplete
>
> Bug description:
> I am LG E200 owner during the instalation the GUI didn't came off
> and the keyboard is not responding I tried to type "i8042.nopnp=1
> i8042.dumbkbd=1" in boot options but without any result
>
> To unsubscribe from this bug, go to:
>
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/xserver-xorg-input-evdev/+bug/292954/+subscribe

--

Launchpad Janitor (janitor) wrote :

[Expired for xserver-xorg-input-evdev (Ubuntu) because there has been no activity for 60 days.]

Changed in xserver-xorg-input-evdev (Ubuntu):
status: Incomplete → Expired
-VoltagE- (sami-naatanen) wrote :

The keyboard problem still exist in Lubuntu 14.04 and the workaround in post 8 works.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers