Mouse pointer jump too far

Bug #1639157 reported by Hồng Quân on 2016-11-04
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
xorg (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

When I move my mouse around, sometimes the pointer suddenly jump too far, though I just move the mouse a bit.

This started to happen from Ubuntu 16.10.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 16.10
Package: xserver-xorg 1:7.7+13ubuntu4
ProcVersionSignature: Ubuntu 4.8.0-26.28-generic 4.8.0
Uname: Linux 4.8.0-26-generic x86_64
.tmp.unity_support_test.0:

ApportVersion: 2.20.3-0ubuntu8
Architecture: amd64
BootLog: /dev/sda3: clean, 325507/2293760 files, 2946242/9175040 blocks
CompizPlugins: No value set for `/apps/compiz-1/general/screen0/options/active_plugins'
CompositorRunning: compiz
CompositorUnredirectDriverBlacklist: '(nouveau|Intel).*Mesa 8.0'
CompositorUnredirectFSW: true
CurrentDesktop: Unity
Date: Fri Nov 4 14:54:10 2016
DistUpgraded: Fresh install
DistroCodename: yakkety
DistroVariant: ubuntu
DkmsStatus:
 virtualbox, 5.1.6, 4.8.0-22-generic, x86_64: installed
 virtualbox, 5.1.6, 4.8.0-26-generic, x86_64: installed
ExtraDebuggingInterest: Yes, if not too technical
GraphicsCard:
 Intel Corporation 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] (rev 09) (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: Hewlett-Packard Company 3rd Gen Core processor Graphics Controller [103c:21bc]
   Subsystem: Hewlett-Packard Company GF117M [GeForce 610M/710M/810M/820M / GT 620M/625M/630M/720M] [103c:21bc]
InstallationDate: Installed on 2016-10-13 (21 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 16.10 "Yakkety Yak" - Release amd64 (20161012.2)
MachineType: Hewlett-Packard HP 15 Notebook PC
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-4.8.0-26-generic.efi.signed root=UUID=2f7dfce3-d061-4f23-b1de-20c44793bc21 ro quiet splash vt.handoff=7
SourcePackage: xorg
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
dmi.bios.date: 03/17/2014
dmi.bios.vendor: Insyde
dmi.bios.version: F.10
dmi.board.asset.tag: Type2 - Board Asset Tag
dmi.board.name: 21BC
dmi.board.vendor: Hewlett-Packard
dmi.board.version: 39.15
dmi.chassis.asset.tag: Chassis Asset Tag
dmi.chassis.type: 10
dmi.chassis.vendor: Hewlett-Packard
dmi.chassis.version: Chassis Version
dmi.modalias: dmi:bvnInsyde:bvrF.10:bd03/17/2014:svnHewlett-Packard:pnHP15NotebookPC:pvr0975100000005F10000600087:rvnHewlett-Packard:rn21BC:rvr39.15:cvnHewlett-Packard:ct10:cvrChassisVersion:
dmi.product.name: HP 15 Notebook PC
dmi.product.version: 0975100000005F10000600087
dmi.sys.vendor: Hewlett-Packard
version.compiz: compiz 1:0.9.13.0+16.10.20160818.2-0ubuntu2
version.ia32-libs: ia32-libs N/A
version.libdrm2: libdrm2 2.4.70-1
version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 12.0.3-1ubuntu2
version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 12.0.3-1ubuntu2
version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.18.4-1ubuntu6
version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev 1:2.10.2-1ubuntu1
version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:7.7.1-1
version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 2:2.99.917+git20160706-1ubuntu1
version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:1.0.12-2
xserver.bootTime: Fri Nov 4 13:02:24 2016
xserver.configfile: default
xserver.errors:
 Failed to load module "nvidia" (module does not exist, 0)
 Failed to load module "nvidia" (module does not exist, 0)
 NOUVEAU(G0): [XvMC] Failed to initialize extension.
xserver.logfile: /var/log/Xorg.0.log
xserver.version: 2:1.18.4-1ubuntu6
xserver.video_driver: modeset

Hồng Quân (ng-hong-quan) wrote :
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers