X doesn't start with r128 driver with PM 3,1 PPC ATI Rage

Bug #1607966 reported by Fritz Hudnut
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
xorg (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

I was working on bug #1541082 which was reporting "blotchy" graphics images on my PowerMac3,1 with Rage ATI Pro 128 card . . . and got the suggestion to try to add the "r128" driver, which I did. After that the display went black. After fiddling around with it, I removed the r128 driver, made an xorg.conf file . . . and after numerous attempts to get the display back, today I got "fbdev" and mode "1920 x 1200" to bring the GUI back online . . . but, there was another "xorg" crash on reboot, which I reported, along with filing this bug against the r128 module for this PPC machine.

F

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 16.04
Package: xorg 1:7.7+13ubuntu3
ProcVersionSignature: Ubuntu 4.4.0-31.50-powerpc-smp 4.4.13
Uname: Linux 4.4.0-31-powerpc-smp ppc
ApportVersion: 2.20.1-0ubuntu2.1
Architecture: powerpc
BootLog:
 fsck from util-linux 2.27.1
 /dev/sda13: clean, 182266/1458176 files, 1099215/5826607 blocks
CompizPlugins: No value set for `/apps/compiz-1/general/screen0/options/active_plugins'
CompositorRunning: None
CurrentDesktop: MATE
Date: Fri Jul 29 14:34:22 2016
DistUpgraded: Fresh install
DistroCodename: xenial
DistroVariant: ubuntu
ExtraDebuggingInterest: Yes, if not too technical
GraphicsCard: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Rage 128 PRO AGP 4x TMDS [1002:5046] (prog-if 00 [VGA controller])
InstallationDate: Installed on 2016-01-31 (179 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu-MATE 16.04 LTS "Xenial Xerus" - Alpha powerpc (20160123)
Lsusb:
 Bus 002 Device 004: ID 047d:1029 Kensington Mouse*in*a*Box Optical Elite
 Bus 002 Device 003: ID 05ac:0201 Apple, Inc. USB Keyboard [Alps or Logitech, M2452]
 Bus 002 Device 002: ID 05ac:1001 Apple, Inc. Keyboard Hub [ALPS]
 Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
 Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
ProcKernelCmdLine: root=UUID=4eb514e5-48d7-4e99-a402-5294c80e78cc ro quiet splash
Renderer: Software
SourcePackage: xorg
Symptom: display
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
version.compiz: compiz 1:0.9.12.2+16.04.20160714-0ubuntu1
version.libdrm2: libdrm2 2.4.67-1ubuntu0.16.04.1
version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 11.2.0-1ubuntu2
version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 11.2.0-1ubuntu2
version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.18.3-1ubuntu2.2
version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev 1:2.10.1-1ubuntu2
version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:7.7.0-1
version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel N/A
version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:1.0.12-1build2
xserver.bootTime: Fri Jul 29 14:15:13 2016
xserver.configfile: /etc/X11/xorg.conf
xserver.devices:
 input Alps Electric Apple USB Keyboard KEYBOARD, id 6
 input Kensington USB/PS2 Wheel Mouse MOUSE, id 7
 input PMU KEYBOARD, id 8
xserver.errors: AIGLX: reverting to software rendering
xserver.logfile: /var/log/Xorg.0.log
xserver.outputs:

xserver.version: 2:1.18.3-1ubuntu2.2

Revision history for this message
Fritz Hudnut (este-el-paz) wrote :
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers