Cannot switch to VT from Xorg (Gutsy)

Bug #149413 reported by Jaime on 2007-10-05
2
Affects Status Importance Assigned to Milestone
xorg (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

I'm getting a black VT screen when switching from Xorg to VT1-6

I'm perfectly able to return to X without corruption, but the VT is unusable.

I'm not sure if it is something related with Xorg, fglrx or even usplash.

Jaime (jaime-lopez) wrote :

My hardware configuration:

- Lenovo T60 Thinkpad with ATI X1300

Software configuration:
- Gutsy with fglrx 8.40.4 or 8.41.7, same results
- Not tested with radeon driver (yet)

Relevant software:

ii fglrx-amdcccle 8.40.4-1 Catalyst Control Center for the ATI graphics
ii fglrx-kernel-2.6.22-12-generic 8.40.4-1+2.6.22-12.39 ATI binary kernel module for Linux 2.6.22-12
ii fglrx-kernel-source 8.40.4-1 Kernel module source for the ATI graphics ac
ii libusplash0 0.5.6 userspace bootsplash library
ii usplash 0.5.6 Userspace bootsplash utility
ii xorg 1:7.2-5ubuntu11 X.Org X Window System
ii xorg-driver-fglrx 8.40.4-1 Video driver for the ATI graphics accelerato
ii xorg-driver-fglrx-dev 8.40.4-1 Video driver for the ATI graphics accelerato
ii xserver-xorg 1:7.2-5ubuntu11 the X.Org X server
ii xserver-xorg-core 2:1.3.0.0.dfsg-12ubuntu8 X.Org X server -- core server
ii xserver-xorg-video-ati 1:6.7.194-1ubuntu1 X.Org X server -- ATI display driver

Jaime (jaime-lopez) wrote :

Adding vga=791 to defoptions in /boot/grub/menu.lst resolved the black screen part

But there's no login prompt, only a "_" character in every VT

I'm sure getty is working:
root 4980 1 0 09:50 tty4 00:00:00 /sbin/getty 38400 tty4
root 4981 1 0 09:50 tty5 00:00:00 /sbin/getty 38400 tty5
root 4983 1 0 09:50 tty2 00:00:00 /sbin/getty 38400 tty2
root 4984 1 0 09:50 tty3 00:00:00 /sbin/getty 38400 tty3
root 4985 1 0 09:50 tty1 00:00:00 /sbin/getty 38400 tty1
root 4987 1 0 09:50 tty6 00:00:00 /sbin/getty 38400 tty6

ski (skibrianski) wrote :

I am having this problem with hardy heron BETA, with nvidia graphics. Not only can I not switch to the console, I cannot see any messages when the system reboots / shuts down.

ski (skibrianski) wrote :

On my system (Hardy Heron BETA, amd64, nvidia-glx-new video) here are the symptomos I am having:
vga=791 - no problem.
vga=792 - after gdm starts, text is all black on black (you can tell the flashing cursor moves as you input or reboot though).

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers