X crashes on some runs of Kubuntu live image returning in SDDM login

Bug #1436952 reported by Jonathan Riddell on 2015-03-26
44
This bug affects 7 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
xorg (Ubuntu)
Low
Unassigned

Bug Description

Running a Kubuntu vivid beta 2 live image on my laptop I get the ubituity-dm screen. I press "Try Kubuntu" and it takes me to the SDDM login screen. Autologin should work and trying the exact same USB drive on a different computer it does reliable autologin. It's also reported to work fine on Virtualbox.

Jonathan Riddell (jr) on 2015-03-26
Changed in sddm (Ubuntu):
milestone: none → ubuntu-15.04
tags: added: kubuntu

Looking at the logs this isn't a fault with SDDM but X is crashing on login returning us to SDDM

summary: - SDDM autologin does not always work on live image
+ X crashes on some runs of Kubuntu live image
Jonathan Riddell (jr) on 2015-04-03
summary: - X crashes on some runs of Kubuntu live image
+ X crashes on some runs of Kubuntu live image returning in SDDM login
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in sddm (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Janne Savikko (jsavikko) wrote :

I have similar problems with latest Ubuntu Vivid daily build (2015-04-16: http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/current/vivid-desktop-amd64.iso) installed on USB media. In boot I see messages "invalid user: ubuntu ubuntu".

tags: added: ubuntu vivid

Please:
  1. Report to <https://bugs.freedesktop.org/>.
  2. Paste the new report URL here.
  3. Set this bug status back to "confirmed".

Thank you.

affects: sddm (Ubuntu) → xorg (Ubuntu)
Changed in xorg (Ubuntu):
importance: Undecided → Critical
status: Confirmed → Incomplete
tags: added: asked-to-upstream
Martin Pitt (pitti) wrote :

Is that still true on current vivid daily images?

Jonathan Riddell (jr) wrote :

Today it doesn't even return to an sddm login. There is a crash for kactivitymanagerd in bug 1446725 which happens at the same time as the X crash.

Jonathan Riddell (jr) wrote :

I do still get this on today's daily on my Thinkpad "Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller (rev 02)". It's still fine on my Sony Vaio

Asus g73jh a1 upgrade from 14.02.2. -> 14.10 -> 15.04 No Login screen but can acess tty's if need any other information please let me know

Changed in xorg (Ubuntu Vivid):
status: Incomplete → Opinion
status: Opinion → Confirmed

@ Cristobal Ortiz Ortiz

What are you messing with? O.O

Changed in xorg (Ubuntu Vivid):
status: Confirmed → Incomplete

sorry it was a miss click :S my bad ,,,, also after updateing to 15.04 from
14.02.2 did a fresh install was able to log in and use the computer but the
open source drivers are not working as supposed to so was in need to
install the close source one,,, dejadup crash the system and log you out
XD

regards,,,

On Fri, Apr 24, 2015 at 6:33 PM, Alberto Salvia Novella <
<email address hidden>> wrote:

> @ Cristobal Ortiz Ortiz
>
> What are you messing with? O.O
>
> ** Changed in: xorg (Ubuntu Vivid)
> Status: Confirmed => Incomplete
>
> --
> You received this bug notification because you are subscribed to the bug
> report.
> https://bugs.launchpad.net/bugs/1436952
>
> Title:
> X crashes on some runs of Kubuntu live image returning in SDDM login
>
> Status in X.Org X server:
> New
> Status in xorg package in Ubuntu:
> Incomplete
> Status in xorg source package in Vivid:
> Incomplete
>
> Bug description:
> Running a Kubuntu vivid beta 2 live image on my laptop I get the
> ubituity-dm screen. I press "Try Kubuntu" and it takes me to the SDDM
> login screen. Autologin should work and trying the exact same USB
> drive on a different computer it does reliable autologin. It's also
> reported to work fine on Virtualbox.
>
> To manage notifications about this bug go to:
> https://bugs.launchpad.net/xorg-server/+bug/1436952/+subscriptions
>

davidsa87 (david87sa) wrote :

Hello, I am having similar issue with an installation(not live), after logging in, while desktop is loading, something crashes and takes me back to sddm login. Is there any log file I should check?

Stephen Purvis (2-stephen) wrote :

I believe I am also seeing the same thing. A live image present me with a choice to try or install and 'try' results in a blank screen (hard crash?) with no ttys available.

Changed in xorg (Ubuntu):
milestone: ubuntu-15.04 → none
Changed in xorg (Ubuntu Vivid):
milestone: ubuntu-15.04 → none
no longer affects: xorg (Ubuntu)
no longer affects: xorg (Ubuntu Vivid)
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in xorg (Ubuntu):
status: New → Confirmed

Jonathan Riddell, thank you for reporting this and helping make Ubuntu better. Vivid reached EOL on February 4, 2016.
See this document for currently supported Ubuntu releases: https://wiki.ubuntu.com/Releases

Could you please test for this via http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/current/ and advise to the results?

affects: xorg-server → xorg (Ubuntu)
Changed in xorg (Ubuntu):
importance: Undecided → Low
status: New → Incomplete
tags: removed: asked-to-upstream
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

[Expired for xorg (Ubuntu) because there has been no activity for 60 days.]

Changed in xorg (Ubuntu):
status: Incomplete → Expired
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Duplicates of this bug

Other bug subscribers