X does not start on alternate after installing in virtualbox

Bug #1124214 reported by Paul Larson on 2013-02-13
10
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
xorg (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

After installing the 20120213.1 alternate image for precise, I should see X come up on the first boot, but instead it's leaving me at a console login.

In the Xorg.0.log, it seems to be having trouble loading the vboxvideo module and fails to ever give me a graphical desktop.
I tried installing virtualbox-ose-guest-dkms to see if it would help and got a build error on the module:
http://paste.ubuntu.com/1641967/ but shouldn't the failover mode work in vbox too?

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 12.04
Package: xorg 1:7.6+12ubuntu2
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.5.0-23.35~precise1-generic 3.5.7.2
Uname: Linux 3.5.0-23-generic x86_64
ApportVersion: 2.0.1-0ubuntu17.1
Architecture: amd64
CompizPlugins: No value set for `/apps/compiz-1/general/screen0/options/active_plugins'
CurrentDmesg:
 [ 14.626462] init: plymouth-upstart-bridge main process (629) killed by TERM signal
 [ 14.712080] init: plymouth-stop pre-start process (1117) terminated with status 1
 [ 29.716936] init: failsafe-x main process (1094) terminated with status 1
 [33166.557906] audit_printk_skb: 9 callbacks suppressed
 [33166.557909] type=1400 audit(1360763399.663:27): apparmor="DENIED" operation="capable" parent=1 profile="/usr/sbin/cupsd" pid=742 comm="cupsd" pid=742 comm="cupsd" capability=36 capname="block_suspend"
Date: Wed Feb 13 08:47:42 2013
DistUpgraded: Fresh install
DistroCodename: precise
DistroVariant: ubuntu
DkmsStatus: virtualbox-guest, 4.1.12: added
ExtraDebuggingInterest: Yes,
GraphicsCard: InnoTek Systemberatung GmbH VirtualBox Graphics Adapter [80ee:beef] (prog-if 00 [VGA controller])
InstallationMedia: Ubuntu 12.04.2 LTS "Precise Pangolin" - Release amd64 (20130213.1)
Lsusb:
 Bus 001 Device 002: ID 80ee:0021 VirtualBox USB Tablet
 Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
MachineType: innotek GmbH VirtualBox
MarkForUpload: True
ProcEnviron:
 TERM=linux
 PATH=(custom, no user)
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-3.5.0-23-generic root=UUID=eacd5535-628e-4fcc-b775-c013a1f18478 ro quiet splash vt.handoff=7
SourcePackage: xorg
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
dmi.bios.date: 12/01/2006
dmi.bios.vendor: innotek GmbH
dmi.bios.version: VirtualBox
dmi.modalias: dmi:bvninnotekGmbH:bvrVirtualBox:bd12/01/2006:svninnotekGmbH:pnVirtualBox:pvr1.2:
dmi.product.name: VirtualBox
dmi.product.version: 1.2
dmi.sys.vendor: innotek GmbH
version.compiz: compiz 1:0.9.7.12-0ubuntu1
version.ia32-libs: ia32-libs N/A
version.libdrm2: libdrm2 2.4.39-0ubuntu0.1
version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri N/A
version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx N/A
version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core N/A
version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev N/A
version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati N/A
version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel N/A
version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau N/A

Paul Larson (pwlars) wrote :
Robert Hooker (sarvatt) wrote :

2013-02-13 04:21:51 status installed libpciaccess0 0.12.902-1

You don't have the libpciaccess update that was supposed to address this bug here..

Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in xorg (Ubuntu):
status: New → Confirmed
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers