Display problem in ubuntu 12.10

Bug #1119574 reported by Pavan Kiran Pulapalli on 2013-02-08

This bug report was converted into a question: question #221418: Display problem in ubuntu 12.10.

8
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
xorg (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Display is divided into 3 segments..... 1 -2 -3 and it is displaying in 3-2-1.... Please do help me...

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 13.04
Package: xorg 1:7.7+1ubuntu4
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.8.0-5.10-generic 3.8.0-rc6
Uname: Linux 3.8.0-5-generic i686
ApportVersion: 2.8-0ubuntu4
Architecture: i386
CompizPlugins: No value set for `/apps/compiz-1/general/screen0/options/active_plugins'
CompositorRunning: None
Date: Fri Feb 8 22:23:20 2013
DistUpgraded: 2012-08-19 16:53:34,841 DEBUG enabling apt cron job
DistroCodename: raring
DistroVariant: ubuntu
DkmsStatus: fglrx, 9.010, 3.8.0-5-generic, i686: installed
ExtraDebuggingInterest: Yes, if not too technical
GraphicsCard:
 Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0116] (rev 09) (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: Toshiba America Info Systems Device [1179:fcf0]
InstallationDate: Installed on 2012-04-17 (297 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 11.10 "Oneiric Ocelot" - Release i386 (20111012)
MachineType: TOSHIBA Satellite C640
MarkForUpload: True
ProcEnviron:
 LANGUAGE=en_US:en
 TERM=unknown
 PATH=(custom, no user)
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-3.8.0-5-generic root=UUID=98089200-ea70-444a-a0d7-d13d5821abe9 ro quiet splash
SourcePackage: xorg
UnitySupportTest:
 Error: command ['/usr/lib/nux/unity_support_test', '-p', '-f'] failed with exit code 1: X Error of failed request: BadRequest (invalid request code or no such operation)
   Major opcode of failed request: 153 (GLX)
   Minor opcode of failed request: 19 (X_GLXQueryServerString)
   Serial number of failed request: 22
   Current serial number in output stream: 22
UpgradeStatus: Upgraded to raring on 2012-08-19 (173 days ago)
XorgLogOld:

dmi.bios.date: 07/22/2011
dmi.bios.vendor: INSYDE
dmi.bios.version: 1.10
dmi.board.name: Portable PC
dmi.board.vendor: TOSHIBA
dmi.board.version: Base Board Version
dmi.chassis.asset.tag: No Asset Tag
dmi.chassis.type: 10
dmi.chassis.vendor: OEM Chassis Manufacturer
dmi.chassis.version: OEM Chassis Version
dmi.modalias: dmi:bvnINSYDE:bvr1.10:bd07/22/2011:svnTOSHIBA:pnSatelliteC640:pvrPSC2UG-00V001:rvnTOSHIBA:rnPortablePC:rvrBaseBoardVersion:cvnOEMChassisManufacturer:ct10:cvrOEMChassisVersion:
dmi.product.name: Satellite C640
dmi.product.version: PSC2UG-00V001
dmi.sys.vendor: TOSHIBA
version.compiz: compiz N/A
version.libdrm2: libdrm2 2.4.42-0ubuntu1
version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 9.0.2-0ubuntu1
version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 9.0.2-0ubuntu1
version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.13.2-0ubuntu1
version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev 1:2.7.3-0ubuntu2
version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:7.1.0-0ubuntu1
version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 2:2.21.0-0ubuntu1
version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:1.0.6-0ubuntu2
xserver.bootTime: Fri Feb 8 22:20:14 2013
xserver.configfile: default
xserver.errors: GLX error: Can not get required symbols.
xserver.logfile: /var/log/Xorg.0.log
xserver.version: 2:1.13.2-0ubuntu1
xserver.video_driver: intel

Daniel Letzeisen (dtl131) wrote :

Hello. The issue is that you installed the AMD video driver, but you do not have an AMD video card.

Run these commands:
sudo apt-get remove --purge fglrx fglrx_* fglrx-amdcccle* fglrx-dev*
sudo apt-get install --reinstall libgl1-mesa-glx libgl1-mesa-dri xserver-xorg-core

Also, run these commands, though they may fail (it's okay)
sudo mv /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf.backup
sudo rm -rf /etc/ati

Then, reboot system.

Download full text (4.5 KiB)

Hay thank you very much....and i have some more to report...can u pls sort
out....

On Sat, Feb 9, 2013 at 12:46 AM, Dave Lentz <email address hidden>wrote:

> Hello. The issue is that you installed the AMD video driver, but you do
> not have an AMD video card.
>
> Run these commands:
> sudo apt-get remove --purge fglrx fglrx_* fglrx-amdcccle* fglrx-dev*
> sudo apt-get install --reinstall libgl1-mesa-glx libgl1-mesa-dri
> xserver-xorg-core
>
> Also, run these commands, though they may fail (it's okay)
> sudo mv /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf.backup
> sudo rm -rf /etc/ati
>
> Then, reboot system.
>
> --
> You received this bug notification because you are subscribed to the bug
> report.
> https://bugs.launchpad.net/bugs/1119574
>
> Title:
> Display problem in ubuntu 12.10
>
> Status in “xorg” package in Ubuntu:
> New
>
> Bug description:
> Display is divided into 3 segments..... 1 -2 -3 and it is displaying
> in 3-2-1.... Please do help me...
>
> ProblemType: Bug
> DistroRelease: Ubuntu 13.04
> Package: xorg 1:7.7+1ubuntu4
> ProcVersionSignature: Ubuntu 3.8.0-5.10-generic 3.8.0-rc6
> Uname: Linux 3.8.0-5-generic i686
> ApportVersion: 2.8-0ubuntu4
> Architecture: i386
> CompizPlugins: No value set for
> `/apps/compiz-1/general/screen0/options/active_plugins'
> CompositorRunning: None
> Date: Fri Feb 8 22:23:20 2013
> DistUpgraded: 2012-08-19 16:53:34,841 DEBUG enabling apt cron job
> DistroCodename: raring
> DistroVariant: ubuntu
> DkmsStatus: fglrx, 9.010, 3.8.0-5-generic, i686: installed
> ExtraDebuggingInterest: Yes, if not too technical
> GraphicsCard:
> Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated
> Graphics Controller [8086:0116] (rev 09) (prog-if 00 [VGA controller])
> Subsystem: Toshiba America Info Systems Device [1179:fcf0]
> InstallationDate: Installed on 2012-04-17 (297 days ago)
> InstallationMedia: Ubuntu 11.10 "Oneiric Ocelot" - Release i386
> (20111012)
> MachineType: TOSHIBA Satellite C640
> MarkForUpload: True
> ProcEnviron:
> LANGUAGE=en_US:en
> TERM=unknown
> PATH=(custom, no user)
> LANG=en_US.UTF-8
> SHELL=/bin/bash
> ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-3.8.0-5-generic
> root=UUID=98089200-ea70-444a-a0d7-d13d5821abe9 ro quiet splash
> SourcePackage: xorg
> UnitySupportTest:
> Error: command ['/usr/lib/nux/unity_support_test', '-p', '-f'] failed
> with exit code 1: X Error of failed request: BadRequest (invalid request
> code or no such operation)
> Major opcode of failed request: 153 (GLX)
> Minor opcode of failed request: 19 (X_GLXQueryServerString)
> Serial number of failed request: 22
> Current serial number in output stream: 22
> UpgradeStatus: Upgraded to raring on 2012-08-19 (173 days ago)
> XorgLogOld:
>
> dmi.bios.date: 07/22/2011
> dmi.bios.vendor: INSYDE
> dmi.bios.version: 1.10
> dmi.board.name: Portable PC
> dmi.board.vendor: TOSHIBA
> dmi.board.version: Base Board Version
> dmi.chassis.asset.tag: No Asset Tag
> dmi.chassis.type: 10
> dmi.chassis.vendor: OEM Chassis Manufacturer
> dmi.chassis.version: OEM Chassis Version
> dmi.modalias:
...

Read more...

Download full text (14.3 KiB)

hay Dave:

Thank you very much.... can u pls solve one more problem....

pandu@Pavan-Satellite-C640:~$ sudo apt-get update[sudo] password for pandu:
Ign http://dl.google.com stable InRelease
Hit http://dl.google.com stable Release.gpg
Ign http://ppa.launchpad.net raring InRelease
Ign http://archive.canonical.com raring InRelease
Ign http://in.archive.ubuntu.com raring InRelease
Hit http://dl.google.com stable Release
Ign http://extras.ubuntu.com raring InRelease
Ign http://ppa.launchpad.net quantal InRelease
Hit http://archive.canonical.com raring Release.gpg
Ign http://in.archive.ubuntu.com raring-updates InRelease
Hit http://extras.ubuntu.com raring Release.gpg
Hit http://dl.google.com stable/main i386 Packages
Ign http://ppa.launchpad.net raring InRelease
Hit http://archive.canonical.com raring Release
Ign http://in.archive.ubuntu.com raring-backports InRelease
Hit http://extras.ubuntu.com raring Release
Ign http://ppa.launchpad.net quantal InRelease
Ign http://in.archive.ubuntu.com raring-security InRelease
Hit http://archive.canonical.com raring/partner Sources
Hit http://extras.ubuntu.com raring/main Sources
Ign http://ppa.launchpad.net quantal InRelease
Ign http://in.archive.ubuntu.com raring-proposed InRelease
Hit http://archive.canonical.com raring/partner i386 Packages
Hit http://extras.ubuntu.com raring/main i386 Packages
Ign http://ppa.launchpad.net quantal InRelease
Get:1 http://in.archive.ubuntu.com raring Release.gpg [933 B]
Ign http://ppa.launchpad.net quantal InRelease
Hit http://in.archive.ubuntu.com raring-updates Release.gpg
Ign http://ppa.launchpad.net quantal InRelease
Hit http://in.archive.ubuntu.com raring-backports Release.gpg
Ign http://dl.google.com stable/main Translation-en_US
Ign http://ppa.launchpad.net raring InRelease
Hit http://in.archive.ubuntu.com raring-security Release.gpg
Ign http://dl.google.com stable/main Translation-en
Ign http://ppa.launchpad.net quantal InRelease
Get:2 http://in.archive.ubuntu.com raring-proposed Release.gpg [933 B]
Hit http://ppa.launchpad.net raring Release.gpg
Get:3 http://in.archive.ubuntu.com raring Release [40.8 kB]
Hit http://ppa.launchpad.net quantal Release.gpg ...

Daniel Letzeisen (dtl131) wrote :

User had incorrect driver installed. Not a bug.

Changed in xorg (Ubuntu):
status: New → Invalid
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers

Related questions