XI2 button state was wrong

Bug #958239 reported by Red54
12
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
X.Org X server
Unknown
Critical
xorg-server (Ubuntu)
Low
Unassigned

Bug Description

XI2 button state was wrong, but fedora project had made a patch.
http://koji.fedoraproject.org/koji/fileinfo?rpmID=2832997&filename=xserver-1.11.2-dix-button-state-must-show-the-logical-buttons-not-p.patch

[code]
From d54db5c500e865e2d67d8e8076ade7c73f719f59 Mon Sep 17 00:00:00 2001
From: Peter Hutterer <email address hidden>
Date: Fri, 16 Dec 2011 12:41:08 +1000
Subject: [PATCH] dix: button state must show the logical buttons, not
 physical buttons

If the device is mapped 3 2 1, a click on physical button 1 sends a button 3
press, but the state was set for button 1. Fix this, the state must be set
for that button's logical mapping.

https://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=655928

Signed-off-by: Peter Hutterer <email address hidden>
(cherry picked from commit 9567d21e85b99febe805263a4d93b15fd1f7ab42)

Conflicts:

 dix/inpututils.c
---
 Xi/exevents.c | 2 +-
 1 files changed, 1 insertions(+), 1 deletions(-)

diff --git a/Xi/exevents.c b/Xi/exevents.c
index dcb496f..9d43564 100644
--- a/Xi/exevents.c
+++ b/Xi/exevents.c
@@ -927,7 +927,7 @@ ProcessOtherEvent(InternalEvent *ev, DeviceIntPtr device)

     for (i = 0; mouse && mouse->button && i < mouse->button->numButtons; i++)
         if (BitIsOn(mouse->button->down, i))
- SetBit(event->buttons, i);
+ SetBit(event->buttons, mouse->button->map[i]);

     if (kbd && kbd->key)
     {
--
1.7.7.1

[/code]

ProblemType: Bug
DistroRelease: Trisquel 5.5
Package: xserver-xorg-core 2:1.10.4-1ubuntu4.2
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.0.0-16.29+5.5trisquel1-generic
Uname: Linux 3.0.0-16-generic x86_64
ApportVersion: 1.23-0ubuntu4
Architecture: amd64
Date: Sun Mar 18 07:39:54 2012
InstallationMedia: Trisquel 5.5 "brigantia" - Release amd64 (20120317)
ProcEnviron:
 LANGUAGE=en_HK:en
 LANG=en_HK.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
SourcePackage: xorg-server
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)

Revision history for this message
Red54 (red54) wrote :
Revision history for this message
Red54 (red54) wrote :

This bug has been fixed on 2011-12-16 in fedora, but after 3 months, ubuntu is still unfixed, what's wrong??

Red54 (red54)
Changed in xorg-server (Ubuntu):
status: New → Confirmed
assignee: nobody → Yeking (yeking)
Changed in xorg-server:
importance: Unknown → Critical
Revision history for this message
Christopher M. Peñalver (penalvch) wrote :

Yeking, this bug was reported a while ago and there hasn't been any activity in it recently. We were wondering if this is still an issue? If so, could you please test for this with the latest development release of Ubuntu? ISO images are available from http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/current/ .

If it remains an issue, could you please run the following command in the development release from a Terminal (Applications->Accessories->Terminal), as it will automatically gather and attach updated debug information to this report:

apport-collect -p xorg-server REPLACE-WITH-BUG-NUMBER

Please note, given that the information from the prior release is already available, doing this on a release prior to the development one would not be helpful.

Thank you for your understanding.

Helpful bug reporting tips:
https://wiki.ubuntu.com/ReportingBugs

Changed in xorg-server (Ubuntu):
assignee: Yeking (yeking) → nobody
importance: Undecided → Low
status: Confirmed → Incomplete
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers

Remote bug watches

Bug watches keep track of this bug in other bug trackers.