Ubuntu

Xorg seg fault when no monitor is plug

Reported by Guillaume Coté on 2010-10-15
8
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
xorg-server (Ubuntu)
Low
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: xorg

This is the backtrace in Xorg.0.log

Backtrace:
0: /usr/bin/X (xorg_backtrace+0x28) [0x4a3258]
1: /usr/bin/X (0x400000+0x655bd) [0x4655bd]
2: /lib/libpthread.so.0 (0x7fcfc7622000+0xf8f0) [0x7fcfc76318f0]
3: /usr/bin/X (xf86InitViewport+0x4b) [0x5247db]
4: /usr/bin/X (InitOutput+0xb2d) [0x473f9d]
5: /usr/bin/X (0x400000+0x26005) [0x426005]
6: /lib/libc.so.6 (__libc_start_main+0xfd) [0x7fcfc6319c4d]
7: /usr/bin/X (0x400000+0x25d59) [0x425d59]
Segmentation fault at address 0x24

Caught signal 11 (Segmentation fault). Server aborting

This bug start showing when I upgraded from Xubuntu 8.04 "Hardy Heron" to 10.04 "Lucid Lynx". X start correctly when a monitor is plugged but not when no monitor is plug. I used X without a monitor by vnc for several month with Xubuntu 8.04 "Hardy Heron".

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 10.04
Package: xorg 1:7.5+5ubuntu1
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.32-25.44-generic 2.6.32.21+drm33.7
Uname: Linux 2.6.32-25-generic x86_64
Architecture: amd64
Date: Fri Oct 15 00:06:39 2010
DkmsStatus: Error: [Errno 2] No such file or directory
Lsusb:
 Bus 002 Device 002: ID 093a:2510 Pixart Imaging, Inc. Hama Optical Mouse
 Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
 Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
MachineType: MSI MS-7309
ProcCmdLine: root=UUID=076bd830-9434-4c54-9aac-5a1a250343b3 ro quiet splash
ProcEnviron:
 LANGUAGE=en_CA:en
 LANG=en_CA.UTF-8
 SHELL=/usr/bin/zsh
SourcePackage: xorg
dmi.bios.date: 02/17/2009
dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
dmi.bios.version: V9.4
dmi.board.asset.tag: To Be Filled By O.E.M.
dmi.board.name: MS-7309
dmi.board.vendor: MSI
dmi.board.version: 1.0
dmi.chassis.asset.tag: To Be Filled By O.E.M.
dmi.chassis.type: 3
dmi.chassis.vendor: To Be Filled By O.E.M.
dmi.chassis.version: To Be Filled By O.E.M.
dmi.modalias: dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvrV9.4:bd02/17/2009:svnMSI:pnMS-7309:pvr1.0:rvnMSI:rnMS-7309:rvr1.0:cvnToBeFilledByO.E.M.:ct3:cvrToBeFilledByO.E.M.:
dmi.product.name: MS-7309
dmi.product.version: 1.0
dmi.sys.vendor: MSI
system:
 distro: Ubuntu
 codename: lucid
 architecture: x86_64
 kernel: 2.6.32-25-generic

Guillaume Coté (gh-guillcote) wrote :
Guillaume Coté (gh-guillcote) wrote :
Guillaume Coté (gh-guillcote) wrote :

If you would like me to test anything : <email address hidden>

Bryce Harrington (bryce) on 2010-11-04
affects: xorg (Ubuntu) → xorg-server (Ubuntu)
Bryce Harrington (bryce) on 2010-11-22
tags: added: xubuntu

Guillaume Coté, this bug was reported a while ago and there hasn't been any activity in it recently. We were wondering if this is still an issue? If so, could you please test for this with the latest development release of Ubuntu? ISO images are available from http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/current/ .

If it remains an issue, could you please run the following command in the development release from a Terminal (Applications->Accessories->Terminal), as it will automatically gather and attach updated debug information to this report:

apport-collect -p xorg-server REPLACE-WITH-BUG-NUMBER

Please note, given you already have done this in a prior release, performing this on a release prior to Trusty would not be helpful.

Thank you for your understanding.

Helpful bug reporting tips:
https://wiki.ubuntu.com/ReportingBugs

Changed in xorg-server (Ubuntu):
importance: Undecided → Low
status: New → Incomplete
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

[Expired for xorg-server (Ubuntu) because there has been no activity for 60 days.]

Changed in xorg-server (Ubuntu):
status: Incomplete → Expired
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers