Unable to find screen.

Bug #58300 reported by Curt on 2006-08-31
2
Affects Status Importance Assigned to Milestone
xorg-server (Ubuntu)
Undecided
Brian Murray

Bug Description

Binary package hint: xserver-xorg-core

After the most previous xserver-xorg-core I was unable to load the xserver. All config and drivers were ok and the same prior to the update, however, I was receiving the error that "Unable to find screen." All attempts to correct the issue as proposed in the forums were to no avail.

A full reinstall of X did not correct the issue. To correct the issue, I was required to completely reinstall Ubuntu. All is well after doing so.

Do you have the version number and/or any error messages from when you were unable to load X? If so, could you please provide them?

Changed in xorg-server:
status: Unconfirmed → Needs Info

Hi Cristobal.

xserver-xorg-core 1:1.0.2 (I believe this was the most recent update.)
ATI Technologies Inc Radeon Mobility M6 LY driver
Ubuntu Dapper w/2.6.15.24 Kernel

Upon the start of X I got the error "Unable to find screen." Going
through the configuration of X was flawless and without errors, however,
upon typing startx..... I would receive the same error. I reloaded the
ATI driver. Still the same error. I reloaded the xserver-xorg-core
update. Still the same error. I also completely reinstalled X. Still
the same error.

I also then booted up the live CD of Ubuntu Dapper and compared the X
files used by the CD with the ones already loaded on my system. I
couldn't find anything that was an issue.

I then went through a complete reinstall of Ubuntu Dapper and downloaded
the same update which caused the issue with the hopes of replicating the
issue and acquiring more data. After a reboot X loaded normally with no
issues. I assumed at that point that it was a glitched install of the
update that pooched something else in the system that I didn't have the
patience to locate. Quite an oddity.

Unfortunately, I didn't copy or save the log files prior to reloading
the OS.

I'm not sure if anyone else is having this issue, but I felt that I
should communicate it in case they are. Thanks for your time.

Cristobal M. Palmer wrote:
> Do you have the version number and/or any error messages from when you
> were unable to load X? If so, could you please provide them?
>
> ** Changed in: xorg-server (Ubuntu)
> Status: Unconfirmed => Needs Info
>
>

Brian Murray (brian-murray) wrote :

I am closing this because you didn't have any log files to help us track down the issue and no one else seems to have reported the issue either.

Changed in xorg-server:
assignee: nobody → brian-murray
status: Incomplete → Invalid
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers