Ubuntu

Sometimes, when logging out or changing users, the screen goes black.

Reported by Anthony Batchelor on 2010-04-10
8
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
xorg-server (Ubuntu)
Low
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: gdm

Sometimes, when logging out or changing users, the screen goes black and nothing comes up.

Ctrl-Alt-F1 does not bring up the terminal, the screen stays black. Have to restart to fix issue.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 10.04
Package: gdm 2.30.0-0ubuntu3
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.32-19.28-generic 2.6.32.10+drm33.1
Uname: Linux 2.6.32-19-generic x86_64
Architecture: amd64
Date: Sat Apr 10 12:11:19 2010
InstallationMedia: Ubuntu 10.04 "Lucid Lynx" - Beta amd64 (20100318)
ProcEnviron:
 PATH=(custom, user)
 LANG=en_IE.utf8
 SHELL=/bin/bash
SourcePackage: gdm

Anthony Batchelor (toeknee) wrote :
Sebastien Bacher (seb128) wrote :

the issue seems rather an xorg one

affects: gdm (Ubuntu) → xorg-server (Ubuntu)
Bryce Harrington (bryce) wrote :

Hi Anthony,

Thanks for including the attached files. Could you also include your /var/log/Xorg.0.log (or Xorg.0.log.old) from after reproducing the issue?

Please attach the output of `lspci -vvnn` too.

[This is an automated message. Apologies if it has reached you inappropriately; please just reply to this message indicating so.]

tags: added: needs-xorglog
Changed in xorg-server (Ubuntu):
status: New → Incomplete
Anthony Batchelor (toeknee) wrote :

Sorry it took so long to get back, can only really look at this issue at the weekends.

I have changed from the open source ATI driver to the propriety one, and the symptoms are slightly different, but the problem remains.

This time, when I press Ctrl-Alt-F2, I can log in and restart safely. Also, the cursor is still visible on F7.

Anthony Batchelor (toeknee) wrote :
Changed in xorg-server (Ubuntu):
status: Incomplete → New
tags: removed: needs-xorglog
Bryce Harrington (bryce) on 2010-05-21
tags: added: hardy
Bryce Harrington (bryce) on 2010-07-02
Changed in xorg-server (Ubuntu):
status: New → Confirmed
tags: removed: hardy regression-potential

Anthony Batchelor, this bug was reported a while ago and there hasn't been any activity in it recently. We were wondering if this is still an issue? If so, could you please test for this with the latest development release of Ubuntu? ISO images are available from http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/current/ .

If it remains an issue, could you please run the following command in the development release from a Terminal (Applications->Accessories->Terminal), as it will automatically gather and attach updated debug information to this report:

apport-collect -p xorg-server REPLACE-WITH-BUG-NUMBER

Thank you for your understanding.

Helpful bug reporting tips:
https://wiki.ubuntu.com/ReportingBugs

Changed in xorg-server (Ubuntu):
importance: Undecided → Low
status: Confirmed → Incomplete
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

[Expired for xorg-server (Ubuntu) because there has been no activity for 60 days.]

Changed in xorg-server (Ubuntu):
status: Incomplete → Expired
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers