X restarted, but no .crash file

Bug #540477 reported by Paul Larson on 2010-03-17
8
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
xorg-server (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: xorg

On a babbage 3 board (imx51) with the 20100317 image, I booted the live image, clicked on accessories, and opened a gnome-terminal. In the terminal, I wanted to check if there were any problems that had not been popped up by apport yet, so I typed ls /var/crash. As soon as I hit enter, X restarted completely and I was dumped back to the graphical login. After logging back in, I tried the same operation and nothing happened. However, I can also confirm that there is nothing in /var/crash.

ProblemType: Bug
Architecture: armel
Date: Wed Mar 17 19:59:40 2010
DistroRelease: Ubuntu 10.04
LiveMediaBuild: Ubuntu-Netbook 10.04 "Lucid Lynx" - Beta armel+imx51 (20100317)
Lspci:
 Error: command ['lspci', '-vvnn'] failed with exit code 1: pcilib: Cannot open /proc/bus/pci
 lspci: Cannot find any working access method.
Package: xorg 1:7.5+3ubuntu1
ProcCmdLine: console=ttymxc0,115200 console=tty0 file=/cdrom/preseed/hostname.seed boot=casper quiet splash --
ProcEnviron:
 LANG=en_US.utf8
 SHELL=/bin/bash
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.31-605.9-imx51
RelatedPackageVersions:
 xserver-xorg 1:7.5+3ubuntu1
 libgl1-mesa-glx 7.7-4ubuntu1
 libdrm2 2.4.18-1ubuntu2
 xserver-xorg-video-ati 1:6.12.191-1ubuntu2
 xserver-xorg-video-nouveau N/A
SourcePackage: xorg
Uname: Linux 2.6.31-605-imx51 armv7l
system:
 distro: Ubuntu
 codename: lucid
 architecture: armv7l
 kernel: 2.6.31-605-imx51

Paul Larson (pwlars) wrote :
tags: added: iso-testing
Bryce Harrington (bryce) on 2010-03-18
affects: xorg (Ubuntu) → xorg-server (Ubuntu)
Bryce Harrington (bryce) on 2010-03-18
tags: added: crash
Steve Langasek (vorlon) wrote :

What does 'cat /proc/fb' show on this system?

This looks an awful lot like bug #540256, which we respun the i386/amd64 desktop and netbook images for, but not armel. Sorry about that, I asked Tobin yesterday morning whether the ARM hardware we targeted works reliably with the plymouth graphical splash, and he thought it all did, but it seems this might not be the case.

Changed in xorg-server (Ubuntu):
status: New → Incomplete
Paul Larson (pwlars) wrote :

/proc/fb show:
0 DISP3 BG
1 DISP3 BG - DI1
2 DISP3 FG

And yes, this does sound very much like that bug. Even without opening a terminal, I was able to reproduce it by just hitting enter when the desktop came up.

Changed in xorg-server (Ubuntu):
status: Incomplete → New
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers