User login: Xorg crashed with SIGABRT in OsAbort()

Bug #1507650 reported by Felix Oxley on 2015-10-19
10
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
xorg-server (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Have been getting Xorg crashes regularly upon login for the past week (since installing Wily on this PC)

ProblemType: Crash
DistroRelease: Ubuntu 15.10
Package: xserver-xorg-core 2:1.17.2-1ubuntu9
ProcVersionSignature: Ubuntu 4.2.0-16.19-generic 4.2.3
Uname: Linux 4.2.0-16-generic x86_64
NonfreeKernelModules: wl
ApportVersion: 2.19.1-0ubuntu2
Architecture: amd64
BootLog:

CompizPlugins: No value set for `/apps/compiz-1/general/screen0/options/active_plugins'
CompositorRunning: None
CrashCounter: 1
CurrentDesktop: GNOME
Date: Sun Oct 18 23:54:19 2015
DistUpgraded: Fresh install
DistroCodename: wily
DistroVariant: ubuntu
DkmsStatus: bcmwl, 6.30.223.248+bdcom, 4.2.0-16-generic, x86_64: installed
ExecutablePath: /usr/bin/Xorg
ExtraDebuggingInterest: Yes
GraphicsCard:
 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Tobago PRO [Radeon R7 360 / R9 360 OEM] [1002:665f] (rev 81) (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: Micro-Star International Co., Ltd. [MSI] Device [1462:8098]
InstallationDate: Installed on 2015-10-16 (2 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu-GNOME 15.10 "Wily Werewolf" - Alpha amd64 (20151016)
MachineType: To Be Filled By O.E.M. To Be Filled By O.E.M.
ProcCmdline: /usr/bin/X vt7 -displayfd 3 -auth /run/user/120/gdm/Xauthority -nolisten tcp -background none -noreset -keeptty -verbose 3
ProcEnviron:
 SHELL=/bin/false
 PATH=(custom, no user)
 XDG_RUNTIME_DIR=<set>
 LANG=en_GB.UTF-8
 LANGUAGE=en_GB:en
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/vmlinuz-4.2.0-16-generic.efi.signed root=UUID=385391c1-3d07-42b8-9747-e10f79512db8 ro quiet splash vt.handoff=7
Signal: 6
SourcePackage: xorg-server
StacktraceTop:
 OsAbort ()
 FatalError ()
 ?? ()
 xf86CloseConsole ()
 ddxGiveUp ()
Title: Xorg crashed with SIGABRT in OsAbort()
UdevLog: Error: [Errno 2] No such file or directory: '/var/log/udev'
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
UserGroups:

dmi.bios.date: 09/22/2015
dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
dmi.bios.version: P1.20
dmi.board.name: Z170 Gaming-ITX/ac
dmi.board.vendor: ASRock
dmi.chassis.asset.tag: To Be Filled By O.E.M.
dmi.chassis.type: 3
dmi.chassis.vendor: To Be Filled By O.E.M.
dmi.chassis.version: To Be Filled By O.E.M.
dmi.modalias: dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvrP1.20:bd09/22/2015:svnToBeFilledByO.E.M.:pnToBeFilledByO.E.M.:pvrToBeFilledByO.E.M.:rvnASRock:rnZ170Gaming-ITX/ac:rvr:cvnToBeFilledByO.E.M.:ct3:cvrToBeFilledByO.E.M.:
dmi.product.name: To Be Filled By O.E.M.
dmi.product.version: To Be Filled By O.E.M.
dmi.sys.vendor: To Be Filled By O.E.M.
version.compiz: compiz N/A
version.ia32-libs: ia32-libs N/A
version.libdrm2: libdrm2 2.4.64-1
version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 11.0.2-1ubuntu4
version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 11.0.2-1ubuntu4
version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.17.2-1ubuntu9
version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev 1:2.9.2-1ubuntu1
version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:7.5.0+git20150819-0ubuntu1
version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 2:2.99.917+git20150808-0ubuntu4
version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:1.0.11-1ubuntu3
xserver.bootTime: Mon Oct 19 16:12:12 2015
xserver.configfile: default
xserver.errors:

xserver.logfile: /var/log/Xorg.0.log
xserver.version: 2:1.17.2-1ubuntu9
xserver.video_driver: radeon

Felix Oxley (felix-oxley) wrote :

Thank you for taking the time to report this crash and helping to make this software better. This particular crash has already been reported and is a duplicate of bug #1237904, so is being marked as such. Please look at the other bug report to see if there is any missing information that you can provide, or to see if there is a workaround for the bug. Additionally, any further discussion regarding the bug should occur in the other report. Please continue to report any other bugs you may find.

information type: Private → Public
tags: removed: need-amd64-retrace
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers