Xorg crashed with SIGABRT in OsAbort()

Bug #1507473 reported by Neil Gunther on 2015-10-19
10
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
xorg-server (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Crashed after reboot with cli as gui wasn't responding.

ProblemType: Crash
DistroRelease: Ubuntu 15.10
Package: xserver-xorg-core 2:1.17.2-1ubuntu9
ProcVersionSignature: Ubuntu 4.2.0-15.18-generic 4.2.3
Uname: Linux 4.2.0-15-generic x86_64
ApportVersion: 2.19.1-0ubuntu2
Architecture: amd64
CompizPlugins: No value set for `/apps/compiz-1/general/screen0/options/active_plugins'
CompositorRunning: None
CrashCounter: 1
CurrentDesktop: GNOME
Date: Sun Oct 18 20:57:42 2015
DistUpgraded: 2015-10-06 19:30:42,667 DEBUG enabling apt cron job
DistroCodename: wily
DistroVariant: ubuntu
ExecutablePath: /usr/bin/Xorg
ExtraDebuggingInterest: Yes, if not too technical
GraphicsCard:
 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Cape Verde PRO [Radeon HD 7750/8740 / R7 250E] [1002:683f] (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: Hightech Information System Ltd. Device [1787:2318]
InstallationDate: Installed on 2014-12-14 (308 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu-GNOME 14.10 "Utopic Unicorn" - Release amd64 (20141022.1)
MachineType: To be filled by O.E.M. To be filled by O.E.M.
ProcCmdline: /usr/bin/X vt2 -displayfd 3 -auth /run/user/1000/gdm/Xauthority -nolisten tcp -background none -noreset -keeptty -verbose 3
ProcEnviron:
 SHELL=/bin/bash
 PATH=(custom, no user)
 XDG_RUNTIME_DIR=<set>
 LANG=en_GB.UTF-8
 LANGUAGE=en_GB:en
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-4.2.0-15-generic root=UUID=c225c7db-0318-4f1d-9436-6ab0c42bec94 ro quiet splash vt.handoff=7
Signal: 6
SourcePackage: xorg-server
StacktraceTop:
 OsAbort ()
 FatalError ()
 ?? ()
 xf86CloseConsole ()
 ddxGiveUp ()
Title: Xorg crashed with SIGABRT in OsAbort()
UpgradeStatus: Upgraded to wily on 2015-10-06 (12 days ago)
UserGroups: adm cdrom dip lpadmin plugdev sambashare sudo
dmi.bios.date: 01/16/2013
dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
dmi.bios.version: 1503
dmi.board.asset.tag: To be filled by O.E.M.
dmi.board.name: M5A99X EVO R2.0
dmi.board.vendor: ASUSTeK COMPUTER INC.
dmi.board.version: Rev 1.xx
dmi.chassis.asset.tag: To Be Filled By O.E.M.
dmi.chassis.type: 3
dmi.chassis.vendor: To Be Filled By O.E.M.
dmi.chassis.version: To Be Filled By O.E.M.
dmi.modalias: dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvr1503:bd01/16/2013:svnTobefilledbyO.E.M.:pnTobefilledbyO.E.M.:pvrTobefilledbyO.E.M.:rvnASUSTeKCOMPUTERINC.:rnM5A99XEVOR2.0:rvrRev1.xx:cvnToBeFilledByO.E.M.:ct3:cvrToBeFilledByO.E.M.:
dmi.product.name: To be filled by O.E.M.
dmi.product.version: To be filled by O.E.M.
dmi.sys.vendor: To be filled by O.E.M.
version.compiz: compiz N/A
version.ia32-libs: ia32-libs N/A
version.libdrm2: libdrm2 2.4.64-1
version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 11.0.2-1ubuntu4
version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 11.0.2-1ubuntu4
version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.17.2-1ubuntu9
version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev 1:2.9.2-1ubuntu1
version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:7.5.0+git20150819-0ubuntu1
version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 2:2.99.917+git20150808-0ubuntu4
version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:1.0.11-1ubuntu3
xserver.bootTime: Mon Oct 19 08:16:36 2015
xserver.configfile: default
xserver.devices:
 input Power Button KEYBOARD, id 6
 input Power Button KEYBOARD, id 7
 input Logitech K350 KEYBOARD, id 8
 input Logitech USB Optical Mouse MOUSE, id 9
 input Eee PC WMI hotkeys KEYBOARD, id 10
xserver.errors:

xserver.logfile: /var/log/Xorg.0.log
xserver.version: 2:1.17.2-1ubuntu9
xserver.video_driver: radeon

Neil Gunther (neil-gunther) wrote :

Thank you for taking the time to report this crash and helping to make this software better. This particular crash has already been reported and is a duplicate of bug #1237904, so is being marked as such. Please look at the other bug report to see if there is any missing information that you can provide, or to see if there is a workaround for the bug. Additionally, any further discussion regarding the bug should occur in the other report. Please continue to report any other bugs you may find.

information type: Private → Public
tags: removed: need-amd64-retrace
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers