Xorg crashed with SIGABRT in OsAbort()

Bug #1504651 reported by ferretlives on 2015-10-09
10
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
xorg-server (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Crashing instantly upon boot up. I have Gnome but also Unity desktops and have recently installed and then removed kde and mate desktops and am running ubuntu 15.10

ProblemType: Crash
DistroRelease: Ubuntu 15.10
Package: xserver-xorg-core 2:1.17.2-1ubuntu9
ProcVersionSignature: Ubuntu 4.2.0-15.18-generic 4.2.3
Uname: Linux 4.2.0-14-generic x86_64
.tmp.unity.support.test.0:

ApportVersion: 2.19.1-0ubuntu2
Architecture: amd64
CompizPlugins: No value set for `/apps/compiz-1/general/screen0/options/active_plugins'
CompositorRunning: None
CrashCounter: 1
CurrentDesktop: GNOME
Date: Fri Oct 9 13:58:24 2015
DistUpgraded: Fresh install
DistroCodename: wily
DistroVariant: ubuntu
DkmsStatus:
 virtualbox, 5.0.4, 4.1.0-3-generic, x86_64: installed
 virtualbox, 5.0.4, 4.2.0-10-generic, x86_64: installed
 virtualbox, 5.0.4, 4.2.0-14-generic, x86_64: installed
 virtualbox, 5.0.4, 4.2.0-15-generic, x86_64: installed
ExecutablePath: /usr/bin/Xorg
ExtraDebuggingInterest: I just need to know a workaround
GraphicsCard:
 Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller [8086:2a42] (rev 07) (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: Toshiba America Info Systems Device [1179:ff01]
   Subsystem: Toshiba America Info Systems Device [1179:ff01]
InstallationDate: Installed on 2015-07-25 (76 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu-GNOME 15.04 "Vivid Vervet" - Release amd64 (20150422)
MachineType: TOSHIBA Satellite L450
ProcCmdline: /usr/bin/X vt7 -displayfd 3 -auth /run/user/121/gdm/Xauthority -nolisten tcp -background none -noreset -keeptty -verbose 3
ProcEnviron:
 SHELL=/bin/false
 PATH=(custom, no user)
 XDG_RUNTIME_DIR=<set>
 LANG=en_GB.UTF-8
 LANGUAGE=en_GB:en
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-4.2.0-15-generic root=UUID=2b4bdbe9-af43-4d10-a6ef-7ae76f98adf2 ro quiet splash vt.handoff=7
Signal: 6
SourcePackage: xorg-server
StacktraceTop:
 OsAbort ()
 FatalError ()
 ?? ()
 xf86CloseConsole ()
 ddxGiveUp ()
Title: Xorg crashed with SIGABRT in OsAbort()
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
UserGroups:

dmi.bios.date: 05/06/2010
dmi.bios.vendor: TOSHIBA
dmi.bios.version: V1.50
dmi.board.name: NBWAA
dmi.board.vendor: TOSHIBA
dmi.board.version: 1.00
dmi.chassis.asset.tag: *
dmi.chassis.type: 10
dmi.chassis.vendor: TOSHIBA
dmi.chassis.version: N/A
dmi.modalias: dmi:bvnTOSHIBA:bvrV1.50:bd05/06/2010:svnTOSHIBA:pnSatelliteL450:pvrPSLY0E-03K019EN:rvnTOSHIBA:rnNBWAA:rvr1.00:cvnTOSHIBA:ct10:cvrN/A:
dmi.product.name: Satellite L450
dmi.product.version: PSLY0E-03K019EN
dmi.sys.vendor: TOSHIBA
version.compiz: compiz 1:0.9.12.2+15.10.20151002-0ubuntu1
version.ia32-libs: ia32-libs N/A
version.libdrm2: libdrm2 2.4.64-1
version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 11.0.2-1ubuntu4
version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 11.0.2-1ubuntu4
version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.17.2-1ubuntu9
version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev 1:2.9.2-1ubuntu1
version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:7.5.0+git20150819-0ubuntu1
version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 2:2.99.917+git20150808-0ubuntu3
version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:1.0.11-1ubuntu3
xserver.bootTime: Fri Oct 9 19:56:24 2015
xserver.configfile: default
xserver.errors:

xserver.logfile: /var/log/Xorg.0.log
xserver.outputs:
 product id 21569
 vendor SEC
xserver.version: 2:1.17.2-1ubuntu9

ferretlives (s-ferrol) wrote :

Thank you for taking the time to report this crash and helping to make this software better. This particular crash has already been reported and is a duplicate of bug #1237904, so is being marked as such. Please look at the other bug report to see if there is any missing information that you can provide, or to see if there is a workaround for the bug. Additionally, any further discussion regarding the bug should occur in the other report. Please continue to report any other bugs you may find.

information type: Private → Public
tags: removed: need-amd64-retrace
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers