Xorg crashed with SIGABRT in OsAbort()

Bug #1504398 reported by C Schilder on 2015-10-09
10
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
xorg-server (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

This error strangely happened straight after logging into my Ubuntu Gnome box.
When the background wallpaper came to the front, there was nothing wrong, when the wallpaper was fully loaded the error appeared.

ProblemType: Crash
DistroRelease: Ubuntu 15.10
Package: xserver-xorg-core 2:1.17.2-1ubuntu9
ProcVersionSignature: Ubuntu 4.2.0-15.17-generic 4.2.3
Uname: Linux 4.2.0-14-generic x86_64
ApportVersion: 2.19.1-0ubuntu1
Architecture: amd64
CompizPlugins: No value set for `/apps/compiz-1/general/screen0/options/active_plugins'
CompositorRunning: None
CrashCounter: 1
CurrentDesktop: GNOME
Date: Thu Oct 8 17:32:59 2015
DistUpgraded: Fresh install
DistroCodename: wily
DistroVariant: ubuntu
ExecutablePath: /usr/bin/Xorg
ExtraDebuggingInterest: Yes
GraphicsCard:
 Intel Corporation Xeon E3-1200 v2/3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0152] (rev 09) (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: Hewlett-Packard Company Device [103c:2ade]
InstallationDate: Installed on 2015-09-18 (20 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu-GNOME 15.10 "Wily Werewolf" - Alpha amd64 (20150915)
Lsusb:
 Bus 002 Device 002: ID 8087:0024 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
 Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
 Bus 001 Device 003: ID 045e:0040 Microsoft Corp. Wheel Mouse Optical
 Bus 001 Device 002: ID 8087:0024 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
 Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
MachineType: Hewlett-Packard HP Compaq Pro 4300 SFF PC
ProcCmdline: /usr/bin/X vt7 -displayfd 3 -auth /run/user/120/gdm/Xauthority -nolisten tcp -background none -noreset -keeptty -verbose 3
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-4.2.0-15-generic root=UUID=018176c1-88ee-46b1-be76-dfc1466d72c4 ro quiet splash vt.handoff=7
Signal: 6
SourcePackage: xorg-server
StacktraceTop:
 OsAbort ()
 FatalError ()
 ?? ()
 xf86CloseConsole ()
 ddxGiveUp ()
Title: Xorg crashed with SIGABRT in OsAbort()
UdevLog: Error: [Errno 2] No such file or directory: '/var/log/udev'
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
UserGroups:

dmi.bios.date: 01/23/2013
dmi.bios.vendor: AMI
dmi.bios.version: 8.10
dmi.board.asset.tag: CZC3211FPH
dmi.board.name: 2ADE
dmi.board.vendor: Hewlett-Packard
dmi.board.version: 1.0
dmi.chassis.asset.tag: CZC3211FPH
dmi.chassis.type: 3
dmi.chassis.vendor: Hewlett-Packard
dmi.modalias: dmi:bvnAMI:bvr8.10:bd01/23/2013:svnHewlett-Packard:pnHPCompaqPro4300SFFPC:pvr:rvnHewlett-Packard:rn2ADE:rvr1.0:cvnHewlett-Packard:ct3:cvr:
dmi.product.name: HP Compaq Pro 4300 SFF PC
dmi.sys.vendor: Hewlett-Packard
version.compiz: compiz N/A
version.ia32-libs: ia32-libs N/A
version.libdrm2: libdrm2 2.4.64-1
version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 11.0.2-1ubuntu3
version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 11.0.2-1ubuntu3
version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.17.2-1ubuntu9
version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev 1:2.9.2-1ubuntu1
version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:7.5.0+git20150819-0ubuntu1
version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 2:2.99.917+git20150808-0ubuntu3
version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:1.0.11-1ubuntu3
xserver.bootTime: Fri Oct 9 06:29:21 2015
xserver.configfile: default
xserver.devices:
 input Power Button KEYBOARD, id 6
 input Video Bus KEYBOARD, id 7
 input Power Button KEYBOARD, id 8
 input Microsoft Microsoft 3-Button Mouse with IntelliEye(TM) MOUSE, id 9
 input AT Translated Set 2 keyboard KEYBOARD, id 10
xserver.errors:

xserver.logfile: /var/log/Xorg.0.log
xserver.outputs:

xserver.version: 2:1.17.2-1ubuntu9

C Schilder (cschilder) wrote :

Thank you for taking the time to report this crash and helping to make this software better. This particular crash has already been reported and is a duplicate of bug #1237904, so is being marked as such. Please look at the other bug report to see if there is any missing information that you can provide, or to see if there is a workaround for the bug. Additionally, any further discussion regarding the bug should occur in the other report. Please continue to report any other bugs you may find.

information type: Private → Public
tags: removed: need-amd64-retrace
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers