Xorg crashed with SIGABRT in OsAbort()

Bug #1503302 reported by Buzzing Robot on 2015-10-06
10
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
xorg-server (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

1. Installed 6 October Ubuntu Gnome 15.10 daily.

2. Updated after initial post-install reboot and then rebooted again.

3. Opened terminal, ran "apt install synaptic gdebi liferea radiotray". Apt wanted to add plasma-frameworks and dozens of KDE packages, so I backed out and closed the terminal.

4. Xorg crash popup appeared.

ProblemType: Crash
DistroRelease: Ubuntu 15.10
Package: xserver-xorg-core 2:1.17.2-1ubuntu9
ProcVersionSignature: Ubuntu 4.2.0-14.16-generic 4.2.2
Uname: Linux 4.2.0-14-generic x86_64
ApportVersion: 2.19-0ubuntu1
Architecture: amd64
BootLog:
 [ OK ] Started WPA supplicant.
 [ OK ] Started Detect the available GPUs and deal with any system changes.
          Starting GNOME Display Manager...
 [ OK ] Started GNOME Display Manager.
CompizPlugins: No value set for `/apps/compiz-1/general/screen0/options/active_plugins'
CompositorRunning: None
CurrentDesktop: GNOME
Date: Tue Oct 6 10:02:37 2015
DistUpgraded: Fresh install
DistroCodename: wily
DistroVariant: ubuntu
ExecutablePath: /usr/bin/Xorg
ExtraDebuggingInterest: No
GraphicsCard:
 Intel Corporation Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor Integrated Graphics Controller [8086:0412] (rev 06) (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: Lenovo Device [17aa:3097]
InstallationDate: Installed on 2015-10-06 (0 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu-GNOME 15.10 "Wily Werewolf" - Alpha amd64 (20151005)
MachineType: LENOVO 10A7CTO1WW
ProcCmdline: /usr/bin/X vt7 -displayfd 3 -auth /run/user/120/gdm/Xauthority -nolisten tcp -background none -noreset -keeptty -verbose 3
ProcEnviron:
 SHELL=/bin/false
 PATH=(custom, no user)
 XDG_RUNTIME_DIR=<set>
 LANG=en_US.UTF-8
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-4.2.0-14-generic root=UUID=85e47e05-72c3-4bdd-ac85-2da3abf8eca3 ro quiet splash vt.handoff=7
Signal: 6
SourcePackage: xorg-server
StacktraceTop:
 OsAbort ()
 FatalError ()
 ?? ()
 xf86CloseConsole ()
 ddxGiveUp ()
Title: Xorg crashed with SIGABRT in OsAbort()
UdevLog: Error: [Errno 2] No such file or directory: '/var/log/udev'
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
UserGroups:

dmi.bios.date: 03/26/2015
dmi.bios.vendor: LENOVO
dmi.bios.version: FBKTB0AUS
dmi.board.name: SHARKBAY
dmi.board.vendor: LENOVO
dmi.board.version: NOK
dmi.chassis.type: 3
dmi.chassis.vendor: To Be Filled By O.E.M.
dmi.chassis.version: To Be Filled By O.E.M.
dmi.modalias: dmi:bvnLENOVO:bvrFBKTB0AUS:bd03/26/2015:svnLENOVO:pn10A7CTO1WW:pvrThinkCentreM93p:rvnLENOVO:rnSHARKBAY:rvrNOK:cvnToBeFilledByO.E.M.:ct3:cvrToBeFilledByO.E.M.:
dmi.product.name: 10A7CTO1WW
dmi.product.version: ThinkCentre M93p
dmi.sys.vendor: LENOVO
version.compiz: compiz N/A
version.ia32-libs: ia32-libs N/A
version.libdrm2: libdrm2 2.4.64-1
version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 11.0.0-1ubuntu1
version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 11.0.0-1ubuntu1
version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.17.2-1ubuntu9
version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev 1:2.9.2-1ubuntu1
version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:7.5.0+git20150819-0ubuntu1
version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 2:2.99.917+git20150808-0ubuntu3
version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:1.0.11-1ubuntu3
xserver.bootTime: Tue Oct 6 10:03:25 2015
xserver.configfile: default
xserver.errors:

xserver.logfile: /var/log/Xorg.0.log
xserver.outputs:

xserver.version: 2:1.17.2-1ubuntu9

Buzzing Robot (buzzingrobot) wrote :

Thank you for taking the time to report this crash and helping to make this software better. This particular crash has already been reported and is a duplicate of bug #1237904, so is being marked as such. Please look at the other bug report to see if there is any missing information that you can provide, or to see if there is a workaround for the bug. Additionally, any further discussion regarding the bug should occur in the other report. Please continue to report any other bugs you may find.

information type: Private → Public
tags: removed: need-amd64-retrace
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers