Xorg crashed with SIGABRT in OsAbort()

Bug #1502893 reported by Bruce Pieterse on 2015-10-05
10
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
xorg-server (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Upgraded from 15.04 to 15.10 using update-manager -d. Rebooted machine, used the machine for a couple of hours, rebooted again because of a GNOME Shell extension not working correctly. Error occurred after logging in on the second reboot.

ProblemType: Crash
DistroRelease: Ubuntu 15.10
Package: xserver-xorg-core 2:1.17.2-1ubuntu9
ProcVersionSignature: Ubuntu 4.2.0-14.16-generic 4.2.2
Uname: Linux 4.2.0-14-generic x86_64
ApportVersion: 2.19-0ubuntu1
Architecture: amd64
CompizPlugins: No value set for `/apps/compiz-1/general/screen0/options/active_plugins'
CompositorRunning: None
CurrentDesktop: GNOME
Date: Mon Oct 5 14:54:58 2015
DistUpgraded: 2015-10-05 12:21:31,808 DEBUG enabling apt cron job
DistroCodename: wily
DistroVariant: ubuntu
DkmsStatus:
 virtualbox, 5.0.4, 3.19.0-30-generic, x86_64: installed
 virtualbox, 5.0.4, 4.2.0-14-generic, x86_64: installed
ExecutablePath: /usr/bin/Xorg
GraphicsCard:
 Intel Corporation 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] (rev 09) (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: Acer Incorporated [ALI] Device [1025:0686]
 NVIDIA Corporation GF108M [GeForce GT 630M] [10de:0de9] (rev a1) (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: Acer Incorporated [ALI] Device [1025:0686]
InstallationDate: Installed on 2015-05-22 (135 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu-GNOME 15.04 "Vivid Vervet" - Release amd64 (20150422)
MachineType: Acer Aspire V3-771
ProcCmdline: /usr/bin/X vt7 -displayfd 3 -auth /run/user/121/gdm/Xauthority -nolisten tcp -background none -noreset -keeptty -verbose 3
ProcEnviron:
 SHELL=/bin/false
 PATH=(custom, no user)
 XDG_RUNTIME_DIR=<set>
 LANG=en_ZA.UTF-8
 LANGUAGE=en_ZA:en
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/vmlinuz-4.2.0-14-generic root=UUID=8b51f941-dc90-4d76-b630-e18c818f2f3c ro quiet splash vt.handoff=7
Signal: 6
SourcePackage: xorg-server
StacktraceTop:
 OsAbort ()
 FatalError ()
 ?? ()
 xf86CloseConsole ()
 ddxGiveUp ()
Title: Xorg crashed with SIGABRT in OsAbort()
UdevLog: Error: [Errno 2] No such file or directory: '/var/log/udev'
UpgradeStatus: Upgraded to wily on 2015-10-05 (0 days ago)
UserGroups:

dmi.bios.date: 03/06/2013
dmi.bios.vendor: Insyde Corp.
dmi.bios.version: V1.15
dmi.board.asset.tag: Type2 - Board Asset Tag
dmi.board.name: VA70_HC
dmi.board.vendor: Type2 - Board Vendor Name1
dmi.board.version: Type2 - Board Version
dmi.chassis.type: 10
dmi.chassis.vendor: Chassis Manufacturer
dmi.chassis.version: Chassis Version
dmi.modalias: dmi:bvnInsydeCorp.:bvrV1.15:bd03/06/2013:svnAcer:pnAspireV3-771:pvrV1.15:rvnType2-BoardVendorName1:rnVA70_HC:rvrType2-BoardVersion:cvnChassisManufacturer:ct10:cvrChassisVersion:
dmi.product.name: Aspire V3-771
dmi.product.version: V1.15
dmi.sys.vendor: Acer
version.compiz: compiz N/A
version.ia32-libs: ia32-libs N/A
version.libdrm2: libdrm2 2.4.64-1
version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 11.0.0-1ubuntu1
version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 11.0.0-1ubuntu1
version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.17.2-1ubuntu9
version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev 1:2.9.2-1ubuntu1
version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:7.5.0+git20150819-0ubuntu1
version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 2:2.99.917+git20150808-0ubuntu2
version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:1.0.11-1ubuntu3
xserver.bootTime: Mon Oct 5 15:12:49 2015
xserver.configfile: default
xserver.errors:
 Failed to load module "nvidia" (module does not exist, 0)
 Failed to load module "nvidia" (module does not exist, 0)
 NOUVEAU(G0): [XvMC] Failed to initialize extension.
xserver.logfile: /var/log/Xorg.0.log
xserver.outputs:
 product id 832
 vendor LGD
xserver.version: 2:1.17.2-1ubuntu9

Bruce Pieterse (octoquad) wrote :

Thank you for taking the time to report this crash and helping to make this software better. This particular crash has already been reported and is a duplicate of bug #1237904, so is being marked as such. Please look at the other bug report to see if there is any missing information that you can provide, or to see if there is a workaround for the bug. Additionally, any further discussion regarding the bug should occur in the other report. Please continue to report any other bugs you may find.

information type: Private → Public
tags: removed: need-amd64-retrace
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers