Xorg crashed with SIGABRT in OsAbort()

Bug #1502864 reported by Gustavo Azambuja on 2015-10-05
10
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
xorg-server (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Show this error every time I login.
Dell XPS 13 2015, Ubuntu 15.10 full upgrade with gnome 3

ProblemType: Crash
DistroRelease: Ubuntu 15.10
Package: xserver-xorg-core 2:1.17.2-1ubuntu9
ProcVersionSignature: Ubuntu 4.2.0-12.14-generic 4.2.1
Uname: Linux 4.2.0-12-generic x86_64
NonfreeKernelModules: wl
ApportVersion: 2.19-0ubuntu1
Architecture: amd64
CompizPlugins: No value set for `/apps/compiz-1/general/screen0/options/active_plugins'
CompositorRunning: None
CurrentDesktop: GNOME
Date: Mon Oct 5 01:00:09 2015
DistUpgraded: Fresh install
DistroCodename: wily
DistroVariant: ubuntu
DkmsStatus:
 bcmwl, 6.30.223.248+bdcom, 4.2.0-11-generic, x86_64: installed
 bcmwl, 6.30.223.248+bdcom, 4.2.0-12-generic, x86_64: installed
ExecutablePath: /usr/bin/Xorg
ExtraDebuggingInterest: Yes, if not too technical
GraphicsCard:
 Intel Corporation Broadwell-U Integrated Graphics [8086:1616] (rev 09) (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: Dell Device [1028:0665]
InstallationDate: Installed on 2015-09-19 (15 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu-GNOME 15.10 "Wily Werewolf" - Alpha amd64 (20150826.1)
MachineType: Dell Inc. XPS 13 9343
ProcCmdline: /usr/bin/X vt7 -displayfd 3 -auth /run/user/120/gdm/Xauthority -nolisten tcp -background none -noreset -keeptty -verbose 3
ProcEnviron:
 SHELL=/bin/false
 PATH=(custom, no user)
 XDG_RUNTIME_DIR=<set>
 LANG=es_UY.UTF-8
 LANGUAGE=es_UY:es
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/vmlinuz-4.2.0-12-generic.efi.signed root=/dev/mapper/ubuntu--gnome--vg-root ro noprompt quiet splash vt.handoff=7
Signal: 6
SourcePackage: xorg-server
StacktraceTop:
 OsAbort ()
 FatalError ()
 ?? ()
 xf86CloseConsole ()
 ddxGiveUp ()
Title: Xorg crashed with SIGABRT in OsAbort()
UdevLog: Error: [Errno 2] No existe el archivo o el directorio: '/var/log/udev'
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
UserGroups:

dmi.bios.date: 07/14/2015
dmi.bios.vendor: Dell Inc.
dmi.bios.version: A05
dmi.board.name: 0TM99H
dmi.board.vendor: Dell Inc.
dmi.board.version: A00
dmi.chassis.type: 9
dmi.chassis.vendor: Dell Inc.
dmi.modalias: dmi:bvnDellInc.:bvrA05:bd07/14/2015:svnDellInc.:pnXPS139343:pvr:rvnDellInc.:rn0TM99H:rvrA00:cvnDellInc.:ct9:cvr:
dmi.product.name: XPS 13 9343
dmi.sys.vendor: Dell Inc.
version.compiz: compiz N/A
version.ia32-libs: ia32-libs N/A
version.libdrm2: libdrm2 2.4.64-1
version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 11.0.0-1ubuntu1
version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 11.0.0-1ubuntu1
version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.17.2-1ubuntu9
version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev 1:2.9.2-1ubuntu1
version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:7.5.0+git20150819-0ubuntu1
version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 2:2.99.917+git20150808-0ubuntu2
version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:1.0.11-1ubuntu3
xserver.bootTime: Mon Oct 5 08:08:37 2015
xserver.configfile: default
xserver.errors:

xserver.logfile: /var/log/Xorg.0.log
xserver.outputs:
 product id 5153
 vendor SHP
xserver.version: 2:1.17.2-1ubuntu9

Gustavo Azambuja (gazambuja) wrote :

Thank you for taking the time to report this crash and helping to make this software better. This particular crash has already been reported and is a duplicate of bug #1237904, so is being marked as such. Please look at the other bug report to see if there is any missing information that you can provide, or to see if there is a workaround for the bug. Additionally, any further discussion regarding the bug should occur in the other report. Please continue to report any other bugs you may find.

information type: Private → Public
tags: removed: need-amd64-retrace
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers