Xorg crashed with SIGABRT in OsAbort()

Bug #1502698 reported by Roy VanDeWeghe on 2015-10-04
10
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
xorg-server (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

After installing the newest nvidia drivers, I get this about 60 seconds after each desktop login.

ProblemType: Crash
DistroRelease: Ubuntu 15.10
Package: xserver-xorg-core 2:1.17.2-1ubuntu9
ProcVersionSignature: Ubuntu 4.2.0-12.14-generic 4.2.1
Uname: Linux 4.2.0-12-generic x86_64
NonfreeKernelModules: nvidia
.proc.driver.nvidia.registry: Binary: ""
.proc.driver.nvidia.version:
 NVRM version: NVIDIA UNIX x86_64 Kernel Module 355.11 Wed Aug 26 16:35:41 PDT 2015
 GCC version: gcc version 5.2.1 20151002 (Ubuntu 5.2.1-20ubuntu1)
ApportVersion: 2.19-0ubuntu1
Architecture: amd64
CurrentDesktop: GNOME
Date: Sat Oct 3 12:16:23 2015
DistUpgraded: Fresh install
DistroCodename: wily
DistroVariant: ubuntu
DkmsStatus:
 bbswitch, 0.7, 4.2.0-12-generic, x86_64: installed
 nvidia-355, 355.11, 4.2.0-12-generic, x86_64: installed
ExecutablePath: /usr/bin/Xorg
GraphicsCard:
 NVIDIA Corporation GM204 [GeForce GTX 970] [10de:13c2] (rev a1) (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: Gigabyte Technology Co., Ltd Device [1458:366a]
InstallationDate: Installed on 2015-10-03 (1 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu-GNOME 15.10 "Wily Werewolf" - Alpha amd64 (20151002)
MachineType: Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97N-Gaming 5
ProcCmdline: /usr/bin/X vt7 -displayfd 3 -auth /run/user/120/gdm/Xauthority -nolisten tcp -background none -noreset -keeptty -verbose 3
ProcEnviron:
 SHELL=/bin/false
 PATH=(custom, no user)
 XDG_RUNTIME_DIR=<set>
 LANG=en_US.UTF-8
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-4.2.0-12-generic.efi.signed root=UUID=7d9f8762-a19f-4269-a091-96f90616d016 ro noprompt quiet splash vt.handoff=7
Signal: 6
SourcePackage: xorg-server
StacktraceTop:
 OsAbort ()
 FatalError ()
 ?? ()
 xf86CloseConsole ()
 ddxGiveUp ()
Title: Xorg crashed with SIGABRT in OsAbort()
UdevLog: Error: [Errno 2] No such file or directory: '/var/log/udev'
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
UserGroups:

dmi.bios.date: 04/21/2015
dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
dmi.bios.version: F4
dmi.board.asset.tag: To be filled by O.E.M.
dmi.board.name: Z97N-Gaming 5
dmi.board.vendor: Gigabyte Technology Co., Ltd.
dmi.board.version: x.x
dmi.chassis.asset.tag: To Be Filled By O.E.M.
dmi.chassis.type: 3
dmi.chassis.vendor: Gigabyte Technology Co., Ltd.
dmi.chassis.version: To Be Filled By O.E.M.
dmi.modalias: dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvrF4:bd04/21/2015:svnGigabyteTechnologyCo.,Ltd.:pnZ97N-Gaming5:pvrTobefilledbyO.E.M.:rvnGigabyteTechnologyCo.,Ltd.:rnZ97N-Gaming5:rvrx.x:cvnGigabyteTechnologyCo.,Ltd.:ct3:cvrToBeFilledByO.E.M.:
dmi.product.name: Z97N-Gaming 5
dmi.product.version: To be filled by O.E.M.
dmi.sys.vendor: Gigabyte Technology Co., Ltd.
version.compiz: compiz N/A
version.ia32-libs: ia32-libs N/A
version.libdrm2: libdrm2 2.4.64-1
version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 11.0.0-1ubuntu1
version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 11.0.0-1ubuntu1
version.nvidia-graphics-drivers: nvidia-graphics-drivers N/A
version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.17.2-1ubuntu9
version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev 1:2.9.2-1ubuntu1
version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:7.5.0+git20150819-0ubuntu1
version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 2:2.99.917+git20150808-0ubuntu2
version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:1.0.11-1ubuntu3
xserver.bootTime: Sun Oct 4 14:46:20 2015
xserver.configfile: /etc/X11/xorg.conf
xserver.errors:

xserver.logfile: /var/log/Xorg.0.log
xserver.outputs:

xserver.version: 2:1.17.2-1ubuntu9

Roy VanDeWeghe (swiftbiscuits) wrote :

Thank you for taking the time to report this crash and helping to make this software better. This particular crash has already been reported and is a duplicate of bug #1237904, so is being marked as such. Please look at the other bug report to see if there is any missing information that you can provide, or to see if there is a workaround for the bug. Additionally, any further discussion regarding the bug should occur in the other report. Please continue to report any other bugs you may find.

information type: Private → Public
tags: removed: need-amd64-retrace
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers