Xorg crashed with SIGABRT in OsAbort()

Bug #1501994 reported by Jose Gómez on 2015-10-02
10
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
xorg-server (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Upon log in, it looked like there were 2 Xorg servers, one with gdm (with its login screen) and the other with lightgdm, and they were being shown alternatively every few seconds. Even after I logged in in one of them, I could see the desktop and a few seconds later I saw the login screen of the other display manager.

ProblemType: Crash
DistroRelease: Ubuntu 15.10
Package: xserver-xorg-core 2:1.17.2-1ubuntu9
ProcVersionSignature: Ubuntu 4.2.0-12.14-generic 4.2.1
Uname: Linux 4.2.0-12-generic x86_64
.tmp.unity.support.test.0:

ApportVersion: 2.19-0ubuntu1
Architecture: amd64
BootLog:
 fsck from util-linux 2.26.2
 /dev/sda6: clean, 560143/2588672 files, 7608428/10350848 blocks
CompizPlugins: No value set for `/apps/compiz-1/general/screen0/options/active_plugins'
CompositorRunning: None
Date: Fri Oct 2 03:46:59 2015
DistUpgraded: 2015-10-01 03:16:26,890 DEBUG enabling apt cron job
DistroCodename: wily
DistroVariant: ubuntu
DkmsStatus:
 bbswitch, 0.8, 4.2.0-12-generic, x86_64: installed
 nvidia-355, 355.06, 4.2.0-12-generic, x86_64: installed
 virtualbox, 5.0.4, 4.2.0-12-generic, x86_64: installed
ExecutablePath: /usr/bin/Xorg
ExtraDebuggingInterest: Yes
GraphicsCard:
 Intel Corporation 4th Gen Core Processor Integrated Graphics Controller [8086:0416] (rev 06) (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: Dell Device [1028:05fe]
InstallationDate: Installed on 2014-02-04 (604 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu-GNOME 14.04 "Trusty Tahr" - Alpha amd64 (20140203)
MachineType: Dell Inc. XPS 15 9530
ProcCmdline: /usr/bin/X :0 -auth /var/run/sddm/:0 -nolisten tcp -background none -noreset vt7
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-4.2.0-12-generic.efi.signed root=UUID=d7bcaffd-60e1-4fef-93fb-3d73a8d18907 ro quiet splash vt.handoff=7
Signal: 6
SourcePackage: xorg-server
StacktraceTop:
 OsAbort ()
 FatalError ()
 ?? ()
 xf86CloseConsole ()
 ddxGiveUp ()
Title: Xorg crashed with SIGABRT in OsAbort()
UpgradeStatus: Upgraded to wily on 2015-10-01 (1 days ago)
UserGroups:

dmi.bios.date: 01/08/2015
dmi.bios.vendor: Dell Inc.
dmi.bios.version: A08
dmi.board.name: XPS 15 9530
dmi.board.vendor: Dell Inc.
dmi.board.version: A08
dmi.chassis.type: 8
dmi.chassis.vendor: Dell Inc.
dmi.chassis.version: Not Specified
dmi.modalias: dmi:bvnDellInc.:bvrA08:bd01/08/2015:svnDellInc.:pnXPS159530:pvrA08:rvnDellInc.:rnXPS159530:rvrA08:cvnDellInc.:ct8:cvrNotSpecified:
dmi.product.name: XPS 15 9530
dmi.product.version: A08
dmi.sys.vendor: Dell Inc.
version.compiz: compiz 1:0.9.12.2+15.10.20150908-0ubuntu1
version.ia32-libs: ia32-libs N/A
version.libdrm2: libdrm2 2.4.65+git20150922.f3c6740f-0ubuntu0ricotz~vivid
version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 11.0.1~git20150928+11.0.7f1a77ae-0ubuntu0ricotz~vivid
version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 11.0.1~git20150928+11.0.7f1a77ae-0ubuntu0ricotz~vivid
version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.17.2-1ubuntu9
version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev 1:2.9.2-1ubuntu1
version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:7.5.99+git20150521.d64a13eb-0ubuntu0ricotz~vivid
version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 2:2.99.917+git20150926.f0fd4d50-0ubuntu0sarvatt~vivid
version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:1.0.11+git20150926.1ff13a92-0ubuntu0sarvatt~vivid
xserver.bootTime: Fri Oct 2 03:54:26 2015
xserver.configfile: default
xserver.errors:

xserver.logfile: /var/log/Xorg.0.log
xserver.outputs:
 product id 5112
 vendor SHP
xserver.version: 2:1.17.2-1ubuntu9

Jose Gómez (adler-dreamcoder) wrote :

Thank you for taking the time to report this crash and helping to make this software better. This particular crash has already been reported and is a duplicate of bug #1237904, so is being marked as such. Please look at the other bug report to see if there is any missing information that you can provide, or to see if there is a workaround for the bug. Additionally, any further discussion regarding the bug should occur in the other report. Please continue to report any other bugs you may find.

information type: Private → Public
tags: removed: need-amd64-retrace
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers