Xorg crashed with SIGABRT in OsAbort()

Bug #1496182 reported by Brett Bogert on 2015-09-16
10
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
xorg-server (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

This segfault has been coming up for a while after I login from GDM in Ubuntu Gnome 15.10 Beta 1.

This is happening on multiple machines in both 64bit and 32bit platforms.

All have ATI video of some sort.

This machine has ATI Radeon 4000 built in the motherboard but has also had this same problem
with ATI Radeon 6450 PCIE on both this machine and one other.

The 32bit machine has ATI Radeon 9700 card.

I have not done any real in depth testing on these machines as they are going to get Gnome 3.18
as soon as it hits the staging repositories but have not seen any real problems other than this segfault.

If I get a chance I will see if I can find a NVidia PCIE card to try in the other 64bit machine to see if
the problem is ATI only and advise.

Thanks

ProblemType: Crash
DistroRelease: Ubuntu 15.10
Package: xserver-xorg-core 2:1.17.2-1ubuntu6
ProcVersionSignature: Ubuntu 4.2.0-10.11-generic 4.2.0
Uname: Linux 4.2.0-7-generic x86_64
ApportVersion: 2.18.1-0ubuntu1
Architecture: amd64
BootLog:
 Scanning for Btrfs filesystems
 fsck from util-linux 2.26.2
 /dev/sda1: clean, 468426/30285824 files, 9585396/121113600 blocks
CompizPlugins: No value set for `/apps/compiz-1/general/screen0/options/active_plugins'
CompositorRunning: None
CrashCounter: 1
CurrentDesktop: GNOME
Date: Tue Sep 15 19:51:17 2015
DistUpgraded: Fresh install
DistroCodename: wily
DistroVariant: ubuntu
DkmsStatus:
 virtualbox, 5.0.4, 4.2.0-10-generic, x86_64: installed
 virtualbox, 5.0.4, 4.2.0-7-generic, x86_64: installed
ExecutablePath: /usr/bin/Xorg
GraphicsCard:
 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RS880 [Radeon HD 4200] [1002:9710] (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. M4A785TD Motherboard [1043:83a2]
InstallationDate: Installed on 2015-09-01 (14 days ago)
InstallationMedia: WolfLand-15.10-Gnome-v1.1b1 15.10 - Release amd64
MachineType: System manufacturer System Product Name
ProcCmdline: /usr/bin/X vt7 -displayfd 3 -auth /run/user/120/gdm/Xauthority -nolisten tcp -background none -noreset -keeptty -verbose 3
ProcEnviron:
 SHELL=/bin/false
 PATH=(custom, no user)
 XDG_RUNTIME_DIR=<set>
 LANG=en_US.UTF-8
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-4.2.0-10-generic root=UUID=9934bf1f-94d3-4594-a7fc-8d37d3ed1131 ro quiet splash
Signal: 6
SourcePackage: xorg-server
StacktraceTop:
 OsAbort ()
 FatalError ()
 ?? ()
 xf86CloseConsole ()
 ddxGiveUp ()
Title: Xorg crashed with SIGABRT in OsAbort()
UdevLog: Error: [Errno 2] No such file or directory: '/var/log/udev'
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
UserGroups:

dmi.bios.date: 08/18/2010
dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
dmi.bios.version: 1006
dmi.board.asset.tag: To Be Filled By O.E.M.
dmi.board.name: M4A785-M
dmi.board.vendor: ASUSTeK Computer INC.
dmi.board.version: Rev X.0x
dmi.chassis.asset.tag: Asset-1234567890
dmi.chassis.type: 3
dmi.chassis.vendor: Chassis Manufacture
dmi.chassis.version: Chassis Version
dmi.modalias: dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvr1006:bd08/18/2010:svnSystemmanufacturer:pnSystemProductName:pvrSystemVersion:rvnASUSTeKComputerINC.:rnM4A785-M:rvrRevX.0x:cvnChassisManufacture:ct3:cvrChassisVersion:
dmi.product.name: System Product Name
dmi.product.version: System Version
dmi.sys.vendor: System manufacturer
version.compiz: compiz N/A
version.ia32-libs: ia32-libs N/A
version.libdrm2: libdrm2 2.4.64-1
version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 10.6.3-1ubuntu1
version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 10.6.3-1ubuntu1
version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.17.2-1ubuntu6
version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev 1:2.9.2-1ubuntu1
version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:7.5.0+git20150819-0ubuntu1
version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 2:2.99.917+git20150808-0ubuntu2
version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:1.0.11-1ubuntu3
xserver.bootTime: Tue Sep 15 19:52:40 2015
xserver.configfile: default
xserver.devices:
 input Power Button KEYBOARD, id 6
 input Power Button KEYBOARD, id 7
 input Logitech USB Receiver KEYBOARD, id 8
 input Logitech USB Receiver KEYBOARD, id 9
xserver.errors:

xserver.logfile: /var/log/Xorg.0.log
xserver.version: 2:1.17.2-1ubuntu6
xserver.video_driver: radeon

Brett Bogert (bbogert24) wrote :

Thank you for taking the time to report this crash and helping to make this software better. This particular crash has already been reported and is a duplicate of bug #1237904, so is being marked as such. Please look at the other bug report to see if there is any missing information that you can provide, or to see if there is a workaround for the bug. Additionally, any further discussion regarding the bug should occur in the other report. Please continue to report any other bugs you may find.

information type: Private → Public
tags: removed: need-amd64-retrace
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers