Xorg crashed with SIGABRT in glamor_set_screen_pixmap()

Bug #1377726 reported by Alecks Gates on 2014-10-05
14
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
xorg-server (Ubuntu)
Medium
Unassigned

Bug Description

This bug ocurred during a youtube flash video playing at full screen for a short period of time.

My computer simply froze, and I had to reset the power manually.

ProblemType: Crash
DistroRelease: Ubuntu 14.10
Package: xserver-xorg-core 2:1.16.0-1ubuntu1
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.16.0-20.27-generic 3.16.3
Uname: Linux 3.16.0-17-generic x86_64
.tmp.unity.support.test.0:

ApportVersion: 2.14.7-0ubuntu3
Architecture: amd64
CompizPlugins: No value set for `/apps/compiz-1/general/screen0/options/active_plugins'
CompositorRunning: compiz
CompositorUnredirectDriverBlacklist: '(nouveau|Intel).*Mesa 8.0'
CompositorUnredirectFSW: true
CrashCounter: 1
Date: Sun Oct 5 14:49:12 2014
DistUpgraded: Fresh install
DistroCodename: utopic
DistroVariant: ubuntu
ExecutablePath: /usr/bin/Xorg
ExtraDebuggingInterest: Yes, including running git bisection searches
GraphicsCard:
 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Cape Verde XT [Radeon HD 7770/8760 / R7 250X] [1002:683d] (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device [1043:042b]
InstallationDate: Installed on 2014-10-05 (0 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 14.10 "Utopic Unicorn" - Alpha amd64 (20140923)
MachineType: System manufacturer System Product Name
ProcCmdline: /usr/bin/X -core :0 -seat seat0 -auth /var/run/lightdm/root/:0 -nolisten tcp vt7 -novtswitch
ProcEnviron:

ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/@/boot/vmlinuz-3.16.0-20-generic root=UUID=025a3b24-0fc3-4aa4-ab6d-b69167ca0134 ro rootflags=subvol=@ persistent quiet splash vt.handoff=7
Signal: 6
SourcePackage: xorg-server
StacktraceTop:
 glamor_set_screen_pixmap () from /usr/lib/xorg/modules/libglamoregl.so
 glamor_egl_create_textured_screen () from /usr/lib/xorg/modules/libglamoregl.so
 glamor_egl_create_textured_screen_ext () from /usr/lib/xorg/modules/libglamoregl.so
 ?? () from /usr/lib/xorg/modules/drivers/radeon_drv.so
 ?? () from /usr/lib/xorg/modules/drivers/radeon_drv.so
Title: Xorg crashed with SIGABRT in glamor_set_screen_pixmap()
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
UserGroups:

dmi.bios.date: 08/09/2012
dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
dmi.bios.version: 1501
dmi.board.asset.tag: To Be Filled By O.E.M.
dmi.board.name: M4A88TD-M/USB3
dmi.board.vendor: ASUSTeK Computer INC.
dmi.board.version: Rev X.0x
dmi.chassis.asset.tag: Asset-1234567890
dmi.chassis.type: 3
dmi.chassis.vendor: Chassis Manufacture
dmi.chassis.version: Chassis Version
dmi.modalias: dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvr1501:bd08/09/2012:svnSystemmanufacturer:pnSystemProductName:pvrSystemVersion:rvnASUSTeKComputerINC.:rnM4A88TD-M/USB3:rvrRevX.0x:cvnChassisManufacture:ct3:cvrChassisVersion:
dmi.product.name: System Product Name
dmi.product.version: System Version
dmi.sys.vendor: System manufacturer
version.compiz: compiz 1:0.9.12+14.10.20140918-0ubuntu1
version.ia32-libs: ia32-libs N/A
version.libdrm2: libdrm2 2.4.56-1
version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 10.3.0-0ubuntu2
version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 10.3.0-0ubuntu2
version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.16.0-1ubuntu1
version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev 1:2.9.0-1ubuntu2
version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:7.4.0-2ubuntu2
version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 2:2.99.914-1~exp1ubuntu3
version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:1.0.11-1ubuntu2
xserver.bootTime: Sun Oct 5 15:13:42 2014
xserver.configfile: /etc/X11/xorg.conf
xserver.devices:
 input Power Button KEYBOARD, id 6
 input Power Button KEYBOARD, id 7
 input KMEPC USB Full Speed Gaming Mouse MOUSE, id 8
 input Kensington Kensington Slimblade Trackball MOUSE, id 9
 input AT Translated Set 2 keyboard KEYBOARD, id 10
xserver.errors:

xserver.logfile: /var/log/Xorg.0.log
xserver.version: 2:1.16.0-1ubuntu1
xserver.video_driver: radeon

Alecks Gates (alecks-g) wrote :
information type: Private → Public

StacktraceTop:
 glamor_set_screen_pixmap (screen_pixmap=screen_pixmap@entry=0x7f3f2f963d20, back_pixmap=0x0) at ../../glamor/glamor.c:122
 glamor_egl_create_textured_screen (screen=screen@entry=0x7f3f2f14a570, handle=handle@entry=49, stride=stride@entry=7680) at ../../../../glamor/glamor_egl.c:239
 glamor_egl_create_textured_screen_ext (screen=screen@entry=0x7f3f2f14a570, handle=49, stride=7680, back_pixmap=back_pixmap@entry=0x0) at ../../../../glamor/glamor_egl.c:254
 radeon_glamor_create_screen_resources (screen=screen@entry=0x7f3f2f14a570) at ../../src/radeon_glamor.c:67
 RADEONCreateScreenResources_KMS (pScreen=0x7f3f2f14a570) at ../../src/radeon_kms.c:263

Changed in xorg-server (Ubuntu):
importance: Undecided → Medium
tags: removed: need-amd64-retrace
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in xorg-server (Ubuntu):
status: New → Confirmed
To post a comment you must log in.