Xorg crashed with SIGABRT in DamageRegister()

Bug #1300549 reported by Juancarlo An~ez on 2014-04-01
10
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
xorg-server (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Bringing up a Dell XPS L502X laptop from suspended state.

ProblemType: Crash
DistroRelease: Ubuntu 14.04
Package: xserver-xorg-core 2:1.15.0-1ubuntu7
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.13.0-20.42-generic 3.13.7
Uname: Linux 3.13.0-20-generic x86_64
.tmp.unity.support.test.0:

ApportVersion: 2.13.3-0ubuntu1
Architecture: amd64
CompizPlugins: No value set for `/apps/compiz-1/general/screen0/options/active_plugins'
CompositorRunning: compiz
CompositorUnredirectDriverBlacklist: '(nouveau|Intel).*Mesa 8.0'
CompositorUnredirectFSW: true
Date: Mon Mar 31 21:37:33 2014
DistUpgraded: Fresh install
DistroCodename: trusty
DistroVariant: ubuntu
DkmsStatus:
 virtualbox, 4.3.6, 3.13.0-18-generic, x86_64: installed
 virtualbox, 4.3.6, 3.13.0-19-generic, x86_64: installed
 virtualbox, 4.3.6, 3.13.0-20-generic, x86_64: installed
ExecutablePath: /usr/bin/Xorg
ExtraDebuggingInterest: Yes, including running git bisection searches
GraphicsCard:
 Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0116] (rev 09) (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: Dell Device [1028:04b6]
 NVIDIA Corporation GF108M [GeForce GT 525M] [10de:0df5] (rev a1) (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: Dell Device [1028:04b6]
InstallationDate: Installed on 2014-03-20 (11 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 14.04 LTS "Trusty Tahr" - Alpha amd64 (20140318)
MachineType: Dell Inc. Dell System XPS L502X
ProcCmdline: /usr/bin/X -core :0 -seat seat0 -auth /var/run/lightdm/root/:0 -nolisten tcp vt7 -novtswitch
ProcEnviron:

ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-3.13.0-20-generic root=UUID=7681551f-ecda-4422-bd5d-928060913b91 ro quiet splash vt.handoff=7
Signal: 6
SourcePackage: xorg-server
StacktraceTop:
 DamageRegister ()
 ?? ()
 BlockHandler ()
 WaitForSomething ()
 ?? ()
Title: Xorg crashed with SIGABRT in DamageRegister()
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
UserGroups:

dmi.bios.date: 09/07/2012
dmi.bios.vendor: Dell Inc.
dmi.bios.version: A12
dmi.board.vendor: Dell Inc.
dmi.chassis.type: 8
dmi.chassis.vendor: Dell Inc.
dmi.chassis.version: 0.1
dmi.modalias: dmi:bvnDellInc.:bvrA12:bd09/07/2012:svnDellInc.:pnDellSystemXPSL502X:pvr:rvnDellInc.:rn:rvr:cvnDellInc.:ct8:cvr0.1:
dmi.product.name: Dell System XPS L502X
dmi.sys.vendor: Dell Inc.
version.compiz: compiz 1:0.9.11+14.04.20140328-0ubuntu1
version.ia32-libs: ia32-libs N/A
version.libdrm2: libdrm2 2.4.52-1
version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 10.1.0-1ubuntu1
version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 10.1.0-1ubuntu1
version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.15.0-1ubuntu7
version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev 1:2.8.2-1ubuntu2
version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:7.3.0-1ubuntu3
version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 2:2.99.910-0ubuntu1
version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:1.0.10-1ubuntu2
xserver.bootTime: Mon Mar 31 21:37:42 2014
xserver.configfile: default
xserver.errors:
 Failed to load module "nvidia" (module does not exist, 0)
 Failed to load module "nvidia" (module does not exist, 0)
 NOUVEAU(G0): [XvMC] Failed to initialize extension.
 N-Trig Pen stylus: Invalid type 'cursor' for this device.
 N-Trig Pen stylus: Invalid type 'touch' for this device.
xserver.logfile: /var/log/Xorg.0.log
xserver.outputs:
 product id 8940
 vendor AUO
xserver.version: 2:1.15.0-1ubuntu7

Juancarlo An~ez (apalala) wrote :

Thank you for taking the time to report this crash and helping to make this software better. This particular crash has already been reported and is a duplicate of bug #1194114, so is being marked as such. Please look at the other bug report to see if there is any missing information that you can provide, or to see if there is a workaround for the bug. Additionally, any further discussion regarding the bug should occur in the other report. Please continue to report any other bugs you may find.

information type: Private → Public
tags: removed: need-amd64-retrace
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers