Xorg crashed with SIGABRT in DamageRegister()

Bug #1274781 reported by Brendan on 2014-01-31
10
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
xorg-server (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Booted with an external monitor plugged in to thunderbolt/displayport. Both screens were black, couldn't see anything. Had to hold power button to shut off.

ProblemType: Crash
DistroRelease: Ubuntu 14.04
Package: xserver-xorg-core 2:1.14.5-1ubuntu2
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.13.0-5.20-generic 3.13.0
Uname: Linux 3.13.0-5-generic x86_64
.tmp.unity.support.test.0:

ApportVersion: 2.13.2-0ubuntu2
Architecture: amd64
CompizPlugins: No value set for `/apps/compiz-1/general/screen0/options/active_plugins'
CompositorRunning: compiz
CompositorUnredirectDriverBlacklist: '(nouveau|Intel).*Mesa 8.0'
CompositorUnredirectFSW: true
Date: Thu Jan 30 19:23:43 2014
DistUpgraded: Fresh install
DistroCodename: trusty
DistroVariant: ubuntu
ExecutablePath: /usr/bin/Xorg
ExtraDebuggingInterest: Yes
GraphicsCard:
 Intel Corporation 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] (rev 09) (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: Apple Inc. Device [106b:00f7]
 NVIDIA Corporation GK107M [GeForce GT 650M Mac Edition] [10de:0fd5] (rev a1) (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: Apple Inc. Device [106b:00f2]
InstallationDate: Installed on 2014-01-31 (0 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 14.04 LTS "Trusty Tahr" - Alpha amd64+mac (20140130)
MachineType: Apple Inc. MacBookPro10,1
ProcCmdline: /usr/bin/X -core :0 -auth /var/run/lightdm/root/:0 -nolisten tcp vt7 -novtswitch
ProcEnviron:

ProcKernelCmdLine: \boot\vmlinuz-3.13.0-5-generic ro root=UUID=ac629b0b-84b0-46a1-9aae-ecb1ecfdc46c initrd=boot\initrd.img-3.13.0-5-generic
Signal: 6
SourcePackage: xorg-server
StacktraceTop:
 DamageRegister ()
 ?? ()
 BlockHandler ()
 WaitForSomething ()
 ?? ()
Title: Xorg crashed with SIGABRT in DamageRegister()
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
UserGroups:

dmi.bios.date: 12/21/2012
dmi.bios.vendor: Apple Inc.
dmi.bios.version: MBP101.88Z.00EE.B03.1212211437
dmi.board.asset.tag: Base Board Asset Tag#
dmi.board.name: Mac-C3EC7CD22292981F
dmi.board.vendor: Apple Inc.
dmi.board.version: MacBookPro10,1
dmi.chassis.type: 10
dmi.chassis.vendor: Apple Inc.
dmi.chassis.version: Mac-C3EC7CD22292981F
dmi.modalias: dmi:bvnAppleInc.:bvrMBP101.88Z.00EE.B03.1212211437:bd12/21/2012:svnAppleInc.:pnMacBookPro10,1:pvr1.0:rvnAppleInc.:rnMac-C3EC7CD22292981F:rvrMacBookPro10,1:cvnAppleInc.:ct10:cvrMac-C3EC7CD22292981F:
dmi.product.name: MacBookPro10,1
dmi.product.version: 1.0
dmi.sys.vendor: Apple Inc.
version.compiz: compiz 1:0.9.10+13.10.20131011-0ubuntu1
version.ia32-libs: ia32-libs N/A
version.libdrm2: libdrm2 2.4.52-1
version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 10.0.1-1ubuntu2
version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 10.0.1-1ubuntu2
version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.14.5-1ubuntu2
version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev 1:2.8.2-1ubuntu1
version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:7.3.0-1ubuntu1
version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 2:2.99.907-0ubuntu1
version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:1.0.10-1ubuntu1
xserver.bootTime: Thu Jan 30 19:24:58 2014
xserver.configfile: default
xserver.errors:
 Failed to load module "nvidia" (module does not exist, 0)
 Failed to load module "nvidia" (module does not exist, 0)
 NOUVEAU(G0): [XvMC] Failed to initialize extension.
xserver.logfile: /var/log/Xorg.0.log
xserver.version: 2:1.14.5-1ubuntu2

Brendan (schismoid) wrote :

Thank you for taking the time to report this crash and helping to make this software better. This particular crash has already been reported and is a duplicate of bug #1194114, so is being marked as such. Please look at the other bug report to see if there is any missing information that you can provide, or to see if there is a workaround for the bug. Additionally, any further discussion regarding the bug should occur in the other report. Please continue to report any other bugs you may find.

information type: Private → Public
tags: removed: need-amd64-retrace
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers