1002:9498 [Asus M4A77TD PRO] No screen after upgrade to Trusty

Bug #1268215 reported by PEIGNOT Kévin on 2014-01-11
8
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
ubuntu-release-upgrader (Ubuntu)
Undecided
Unassigned
xorg-server (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Hi

Today I updated my desktop to test if a bug is still present in trusty and... It went very bad... AFter upgrade, I have no screen anymore (really not : none of my screens detect anything and continue searching on every possible source). My configuration is :
   - Graphic card : 01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV730 PRO [Radeon HD 4650]
01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV730 PRO [Radeon HD 4650]
   - Two screens connected : my computer screen on DVI, and an HD projector on HDMI
   - I was on latestest saucy then updated to Trusty.
   - The xord version after upgrade : 1:7.7+1ubuntu7

I managed to start with failsafeX to report this bug, but in two times.

I include in the bug report the xorg logs and syslogs

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 14.04
Package: ubuntu-release-upgrader-core 1:0.209
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.13.0-1.16-generic 3.13.0-rc7
Uname: Linux 3.13.0-1-generic x86_64
ApportVersion: 2.12.7-0ubuntu6
Architecture: amd64
CrashDB: ubuntu
CurrentDesktop: Unity
Date: Sat Jan 11 23:03:44 2014
InstallationDate: Installed on 2013-08-05 (159 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 13.04 "Raring Ringtail" - Alpha amd64 (20130225)
PackageArchitecture: all
ProcEnviron:
 TERM=xterm
 PATH=(custom, no user)
 LANG=fr_FR.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
SourcePackage: ubuntu-release-upgrader
Symptom: dist-upgrade
UpgradeStatus: Upgraded to trusty on 2014-01-11 (0 days ago)
VarLogDistupgradeTermlog:
---
.tmp.unity.support.test.0:

ApportVersion: 2.12.5-0ubuntu2.2
Architecture: amd64
CompizPlugins: No value set for `/apps/compiz-1/general/screen0/options/active_plugins'
CompositorRunning: compiz
CompositorUnredirectDriverBlacklist: '(nouveau|Intel).*Mesa 8.0'
CompositorUnredirectFSW: true
CrashDB: ubuntu
DistUpgraded: Fresh install
DistroCodename: saucy
DistroRelease: Ubuntu 13.10
DistroVariant: ubuntu
DkmsStatus: virtualbox, 4.2.16, 3.11.0-15-generic, x86_64: installed
ExtraDebuggingInterest: Yes, if not too technical
GraphicsCard:
 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV730 PRO [Radeon HD 4650] [1002:9498] (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device [1043:0300]
InstallationDate: Installed on 2014-01-12 (15 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 13.10 "Saucy Salamander" - Release amd64 (20131016.1)
MachineType: System manufacturer System Product Name
MarkForUpload: True
Package: xorg-server (not installed)
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-3.11.0-15-generic root=UUID=a5013f11-9304-4f8e-9a29-99697308d52f ro quiet splash vt.handoff=7
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.11.0-15.23-generic 3.11.10
Tags: saucy dist-upgrade saucy ubuntu compiz-0.9
Uname: Linux 3.11.0-15-generic x86_64
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
UserGroups: adm cdrom dip lpadmin plugdev sambashare sudo
dmi.bios.date: 08/13/2009
dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
dmi.bios.version: 0702
dmi.board.asset.tag: To Be Filled By O.E.M.
dmi.board.name: M4A77TD PRO
dmi.board.vendor: ASUSTeK Computer INC.
dmi.board.version: Rev X.0x
dmi.chassis.asset.tag: Asset-1234567890
dmi.chassis.type: 3
dmi.chassis.vendor: Chassis Manufacture
dmi.chassis.version: Chassis Version
dmi.modalias: dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvr0702:bd08/13/2009:svnSystemmanufacturer:pnSystemProductName:pvrSystemVersion:rvnASUSTeKComputerINC.:rnM4A77TDPRO:rvrRevX.0x:cvnChassisManufacture:ct3:cvrChassisVersion:
dmi.product.name: System Product Name
dmi.product.version: System Version
dmi.sys.vendor: System manufacturer
version.compiz: compiz 1:0.9.10+13.10.20131011-0ubuntu1
version.ia32-libs: ia32-libs N/A
version.libdrm2: libdrm2 2.4.46-1ubuntu1
version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 9.2.1-1ubuntu3
version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 9.2.1-1ubuntu3
version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.14.5-1ubuntu2~saucy1
version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev 1:2.7.3-0ubuntu3.1
version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:7.2.0-0ubuntu10
version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 2:2.99.904-0ubuntu2.1
version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:1.0.9-2ubuntu1
xserver.bootTime: Sun Jan 26 18:56:50 2014
xserver.configfile: default
xserver.devices:
 input Power Button KEYBOARD, id 6
 input Power Button KEYBOARD, id 7
 input gspca_zc3xx KEYBOARD, id 8
 input Logitech USB Receiver KEYBOARD, id 9
 input Logitech USB Receiver KEYBOARD, id 10
xserver.errors:

xserver.logfile: /var/log/Xorg.0.log
xserver.version: 2:1.14.5-1ubuntu2~saucy1
xserver.video_driver: radeon

PEIGNOT Kévin (kpeignot) wrote :
PEIGNOT Kévin (kpeignot) wrote :

Added yesterday logs (upgrade made in two days, as I had came back to home today night instead of yesterday)

PEIGNOT Kévin (kpeignot) wrote :

Added today syslogs

tags: added: xorg
description: updated
summary: - No screen after upgrade
+ No screen after upgrade to Trusty

Can you run apport-collect 1268215 ? Also I notice the vesa driver is being used, did you run with nomodeset by any chance?

Changed in xorg-server (Ubuntu):
status: New → Incomplete

apport information

tags: added: apport-collected compiz-0.9 saucy ubuntu
description: updated

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

Changed in xorg-server (Ubuntu):
status: Incomplete → New

Does it work now with xxv-ati 7.3.0?

Changed in xorg-server (Ubuntu):
status: New → Incomplete
PEIGNOT Kévin (kpeignot) wrote :

I'm sorry I don't know what is xxv-ati where can I see that ?

Changed in xorg-server (Ubuntu):
status: Incomplete → New
Timo Aaltonen (tjaalton) wrote :

means does it work with current trusty?

Changed in xorg-server (Ubuntu):
status: New → Incomplete
PEIGNOT Kévin (kpeignot) wrote :

Actually I'm on Raring, I can't re-try to update to trusty if you wan't. With a fresh install of Trusty it will probably work.

Changed in xorg-server (Ubuntu):
status: Incomplete → Opinion
status: Opinion → New
Maarten Lankhorst (mlankhorst) wrote :

Do you have an xorg.conf by any chance?

Changed in xorg-server (Ubuntu):
status: New → Incomplete
PEIGNOT Kévin (kpeignot) wrote :

No I don't, but I will re-try updating from 13.10 to Trusty one of these days. Is there something you would like me to do before/during upgrade in case the problem reproduce ?

Changed in xorg-server (Ubuntu):
status: Incomplete → New
tags: added: bios-outdated-2301
summary: - No screen after upgrade to Trusty
+ 1002:9498 [Asus M4A77TD PRO] No screen after upgrade to Trusty
To post a comment you must log in.