xine(-ui) exit when openinig vcd

Bug #575247 reported by Dinh-Tuan Pham
26
This bug affects 4 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
xine-ui (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: xine-ui

launching
xine vcd:// &
with a VCD disk on the drive, I get this message

Voici xine (X11 gui) - un lecteur vidéo libre v0.99.6cvs.
(c) 2000-2007 L'Equipe de xine.
/usr/bin/xdg-screensaver: 775: dcop: not found
/usr/bin/xdg-screensaver: 773: dcop: not found
xiTK received SIGSEGV signal, RIP.

Then xine simply exits.

The problem appears under kde 4.4.2 in lucid Kubuntu-10.4. Under karmix
kubuntu 9.10 (with kde 4.3.5) there is no such problem. So the bug may
come from xdg-screensaver (package xdu-utils) or kde 4.4.2 itself.

"lsb_release -rd yiels"
Description: Ubuntu 10.04 LTS
Release: 10.04

"apt-cache policy xine-ui" yields:

xine-ui:
  Installé : 0.99.5+cvs20070914-2.1
  Candidat : 0.99.5+cvs20070914-2.1
 Table de version :
 *** 0.99.5+cvs20070914-2.1 0
        500 http://fr.archive.ubuntu.com/ubuntu/ lucid/universe Packages

        100 /var/lib/dpkg/status

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 10.04
Package: xine-ui 0.99.5+cvs20070914-2.1
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.32-21.32-generic 2.6.32.11+drm33.2
Uname: Linux 2.6.32-21-generic x86_64
NonfreeKernelModules: nvidia
Architecture: amd64
Date: Tue May 4 17:43:03 2010
InstallationMedia: Kubuntu 10.04 LTS "Lucid Lynx" - Release amd64 (20100427)
ProcEnviron:
 LANGUAGE=
 PATH=(custom, no user)
 LANG=fr_FR.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
SourcePackage: xine-ui

Revision history for this message
Dinh-Tuan Pham (dinh-tuan-pham) wrote :
Revision history for this message
Aarti (aarti) wrote :

It seems that I issued duplicate of this bug

Bug #582494 should be marked as duplicate of this.

In my case output looks like below:
marcin@exodus:~$ xine vcd://
To jest xine (interfejs użytkownika X11) - wolny odtwarzacz multimediów v0.99.6cvs.
(c) 2000-2007 The xine Team.
ERROR: Couldn't attach to DCOP server!
ERROR: Couldn't attach to DCOP server!
xiTK received SIGSEGV signal, RIP.
Aborted

Changed in xine-ui (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Revision history for this message
Aarti (aarti) wrote :

Duplicate of this bug: Bug #582494

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Duplicates of this bug

Other bug subscribers