External display detected but not enabled by default

Bug #1556413 reported by Gena on 2016-03-12
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
xfce4-settings (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Problem:
Since about month or two i'm facing the problem, that my external display won't be enabled by default, after i switch it off/on. It is contained in ~/.config/xfce4/xfconf/xfce-perchannel-xml/displays.xml (see further)

Expected behaviour:
Once configured, display detrmined automatically and just enabled by default after it connected/switched on (just like it always did early)

System information:

lsb_release -rd
Description: Ubuntu 15.10
Release: 15.10

uname -a
Linux w65 4.4.5-040405-generic #201603091931 SMP Thu Mar 10 00:34:17 UTC 2016 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

apt-cache policy xfce4-settings
xfce4-settings:
  Installiert: 4.12.0-2ubuntu1
  Installationskandidat: 4.12.0-2ubuntu1
  Versionstabelle:
 *** 4.12.0-2ubuntu1 0
        500 http://de.archive.ubuntu.com/ubuntu/ wily/universe amd64 Packages
        100 /var/lib/dpkg/status

~/.config/xfce4/xfconf/xfce-perchannel-xml/displays.xml

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

<channel name="displays" version="1.0">
  <property name="Default" type="empty">
    <property name="eDP1" type="string" value="1. LGD 16&quot;">
      <property name="Active" type="bool" value="true"/>
      <property name="Resolution" type="string" value="1920x1080"/>
      <property name="RefreshRate" type="double" value="59.939479"/>
      <property name="Rotation" type="int" value="0"/>
      <property name="Reflection" type="string" value="0"/>
      <property name="Primary" type="bool" value="false"/>
      <property name="Position" type="empty">
        <property name="X" type="int" value="0"/>
        <property name="Y" type="int" value="0"/>
      </property>
    </property>
    <property name="HDMI1" type="string" value="2. Samsung Electric Company 20&quot;">
      <property name="Active" type="bool" value="true"/>
      <property name="Resolution" type="string" value="1600x1200"/>
      <property name="RefreshRate" type="double" value="60.000000"/>
      <property name="Rotation" type="int" value="0"/>
      <property name="Reflection" type="string" value="0"/>
      <property name="Primary" type="bool" value="false"/>
      <property name="Position" type="empty">
        <property name="X" type="int" value="0"/>
        <property name="Y" type="int" value="0"/>
      </property>
    </property>
  </property>
  <property name="Notify" type="bool" value="false"/>
</channel>

The output of XFSETTINGSD_DEBUG=1 xfsettingsd --replace --no-daemon shows:

New output connected: HDMI1

Thanks a lot!

Gena

Gena (ghenadii-batalski) wrote :

xrandr output

Screen 0: minimum 8 x 8, current 1920 x 1200, maximum 16384 x 16384
eDP-1 connected 1920x1080+0+0 345mm x 194mm
   1920x1080 59.94*+ 59.93
   1680x1050 59.95 59.88
   1600x1024 60.17
   1400x1050 59.98
   1280x1024 60.02
   1440x900 59.89
   1280x960 60.00
   1360x768 59.80 59.96
   1152x864 60.00
   1024x768 60.04 60.00
   960x720 60.00
   928x696 60.05
   896x672 60.01
   960x600 60.00
   960x540 59.99
   800x600 60.00 60.32 56.25
   840x525 60.01 59.88
   800x512 60.17
   700x525 59.98
   640x512 60.02
   720x450 59.89
   640x480 60.00 59.94
   680x384 59.80 59.96
   576x432 60.06
   512x384 60.00
   400x300 60.32 56.34
   320x240 60.05
VGA-1 disconnected
HDMI-1 connected primary 1600x1200+0+0 408mm x 306mm
   1600x1200 60.00*+
   1280x1024 75.02 60.02
   1280x960 60.00
   1152x864 75.00
   1024x768 75.08 70.07 60.00
   832x624 74.55
   800x600 72.19 75.00 60.32 56.25
   640x480 75.00 72.81 66.67 60.00
   720x400 70.08

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers