Oneiric Lubuntu xfce4-power-manager displays a "broken" icon in lxpanel

Bug #871553 reported by Erick Brunzell on 2011-10-10
14
This bug affects 3 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
xfce4-power-manager (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

This is a follow up on bug 820080 and I'd think the screenshot shows the problem adequately.

I'll follow up ASAP.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 11.10
Package: xfce4-power-manager 1.0.10-4
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.0.0-12.20-generic 3.0.4
Uname: Linux 3.0.0-12-generic i686
ApportVersion: 1.23-0ubuntu3
Architecture: i386
Date: Sun Oct 9 20:51:13 2011
InstallationMedia: Lubuntu 11.10 "Oneiric Ocelot" - Beta i386 (20111009)
ProcEnviron:
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
SourcePackage: xfce4-power-manager
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)

Erick Brunzell (lbsolost) wrote :
tags: added: iso-testing
Erick Brunzell (lbsolost) wrote :

I think the most pertinent info has already been posted at bug 820080 in comments 12, 13 and 14.

I still have that install with the normal looking icon, but I know it will break when updated.

Erick Brunzell (lbsolost) wrote :

While I don't normally use Xubuntu I burned 20111011 just to see what was going on and the same panel icon is broken in Xubuntu. Please look at the screenshot. First impressions count and since this was OK at one point can we get it fixed for release?

Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in xfce4-power-manager (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Norbert (asterix52) wrote :

I have the same problem with Lubuntu 11.10

security vulnerability: no → yes
security vulnerability: yes → no
James Cole (intangi) wrote :

This one effects me too, it only shows the broken icon when I plug in my power adapter though.

Erick Brunzell (lbsolost) wrote :

I noticed that this still exists in the Lubuntu i386 live Precise 20111129 image during Alpha 1 iso-testing. Otherwise the DE looks very nice.

This bug has been reported on the Ubuntu ISO testing tracker.

A list of all reports related to this bug can be found here:
http://iso.qa.ubuntu.com/qatracker/reports/bugs/871553

tags: added: rls-mgr-p-tracking
Erick Brunzell (lbsolost) wrote :

This appeared to be fixed during Precise Alpha 2 testing but I need to follow up over the next few days.

I'm unsure what effect this might have on bug 820080.

Lionel Le Folgoc (mrpouit) wrote :

I added the following patch before the alpha 2 release: http://bazaar.launchpad.net/~ubuntu-branches/ubuntu/precise/xfce4-power-manager/precise/view/head:/debian/patches/xubuntu_fix-status-icon-other-devices.patch (from upstream br: https://bugzilla.xfce.org/show_bug.cgi?id=8188).

It's supposed to fix broken icons for other devices (wireless kbd/mouse, etc.), not for a normal battery/ups. That's why I didn't close this bug with the 1.0.10-4ubuntu2 upload, as I wasn't sure this is the same issue. Feel free to close it if it's fixed for you.

Erick Brunzell (lbsolost) wrote :

I've been battling some hardware problems, not Ubuntu related, when I'm done there I'll check some new dailies of Lubuntu and Xubuntu to be sure where we stand but I think Lionel's patch fixed this. Many thanks.

More testing is always welcome.

Kate Stewart (kate.stewart) wrote :

Has there been any update on this? Can we consider it resolved?

Erick Brunzell (lbsolost) wrote :

Kate,

I've been testing the new Lubuntu and Xubuntu non-pae images and it looks good to me in both of those DE's, so I'd say it's fixed. Not sure what package updates fixed it but all looks well to me.

Changed in xfce4-power-manager (Ubuntu):
status: Confirmed → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers

Remote bug watches

Bug watches keep track of this bug in other bug trackers.