[xubuntu gutsy] some xfce4-*-plugins not working : mixer, systemload, netload

Bug #153305 reported by pequatre
6
Affects Status Importance Assigned to Milestone
xfce4-mixer (Ubuntu)
Undecided
Unassigned
xfce4-netload-plugin (Ubuntu)
Undecided
Unassigned
xfce4-systemload-plugin (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

when trying to add the following xfce4 panel plugins, either with a drag-n-drop or using the add button, they don't apear on the panel:
xfce4-mixer-plugin
xfce4-netload-plugin
xfce4-systemload-plugin

How to reproduce:
1. Right-click on the panel
2. choose "ajoutez un nouvel élément" ( french for "add a new item")
3. in the list, choose "Network Monitor"
4. click on the "ajouter" button (french for "add")
5. Nothing happens, except a black bar appearing briefly.
6. in a terminal, " $> ps aux|grep xfce4-" shows this line:
myaccount 4751 0.0 0.0 0 0 ? Z 15:43 0:00 [xfce4-netload-p] <defunct>

The problem is the same for the 3 plugins mentionned above.

This seems like the same bug as Bug #90261 but it occurs for the three above plugins.

This is using xubuntu gutsy RC ( i guess ) and a kernel 2.6.17-12, all the latest upgrades done.

I'll attach my ".xsession-errors" file below.

Revision history for this message
pequatre (pequatre) wrote :

this is my .xsession-errors file after trying to add the 3 plugins to the panel

Revision history for this message
pequatre (pequatre) wrote :

sorry, here's the .txt version for the browser.

Revision history for this message
pequatre (pequatre) wrote :

This bug appeared as i had upgraded from feisty to gutsy using the update-manager. I've reinstalled xubuntu Gutsy from scratch and everything works now.

Revision history for this message
markor (markoresko) wrote :

I use Xubuntu Gutsy 7.10 64-bit (amd64)
I cannot use xfce4-mixer as an Item in the panel.
I think that it was working just after clean install
but it stopped working later and now i can`t use xfce4-mixer in panel.

So, On 7.10 xfce4-mixer does not work on panel. (only if i start it manually, apart from panel)

Revision history for this message
Copter (copter) wrote :

I've got the same problem after Fiesty -> Gusty upgrade via 'update-manager -c'. After trying to add those items to my panel nothing happens. 'ps auxn | grep -i xfce' produces this:

    1000 29364 0.0 0.0 0 0 ? Z 16:03 0:00 [xfce4-systemloa] <defunct>
    1000 29365 0.0 0.0 0 0 ? Z 16:03 0:00 [xfce4-systemloa] <defunct>
    1000 30214 0.0 0.0 0 0 ? Z 16:14 0:00 [xfce4-mixer-plu] <defunct>
    1000 30215 0.0 0.0 0 0 ? Z 16:14 0:00 [xfce4-mixer-plu] <defunct>
    1000 30503 0.7 0.0 0 0 ? Z 16:17 0:00 [xfce4-netload-p] <defunct>
    1000 30504 0.5 0.0 0 0 ? Z 16:17 0:00 [xfce4-netload-p] <defunct>

Notice that after single item execution, ps shows two <defunct> processes.

Linux xidgex 2.6.22-14-generic #1 SMP Tue Dec 18 08:02:57 UTC 2007 i686 GNU/Linux.
System is up to date (Xubuntu 7.10)

Revision history for this message
Jesus Gamio (jgamio) wrote :

I just upgrade my machine to gutsy and follow How to reproduce but no errors for me works

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers